اين وبلاگ به منظور اطلاع رسانى به تمام اقشار جامعه از اخبار بدون سانسور ميهن مان ايجاد شده كه رژيم ايران از انتشار آن جلوگيرى مى كند. به اميد پيروزى و آزادى ايران، نه به اعدام ، زندانى سياسى آزاد بايد گردد.
۱۳۹۳ مهر ۸, سهشنبه
فراخوان عفو بینالملل برای توقف اعدام ریحانه جباری
انتقال ریحانه جباری و اشرف نظری به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام
ریحانه جباری و اشرف نظری دو زن که به اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شدهاند جهت اجرای حکم اعدام از بند زنان زندان قرچک ورامین به سلولهای انفرادی زندان رجایی شهر کرج منتقل شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ریحانه جباری زندانی متهم به قتل در زندان قرچک ورامین ظهر روز دوشنبه ۷ مهر ماه جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد.
پرونده وی طی ماههای گذشته مورد توجه محافل حقوق بشری قرار گرفته و روند رسیدگی به پرونده وی ناعادلانه قلمداد شده بود.
مادر زیحانه جباری در این رابطه در فیسبوک خود نوشت: «امروز حوالی ظهر ریحانه زنگ زد: گفت منو صدا زدن برای اجرای حکم. گفتم غیر ممکنه. دیروز وکیل اونجا بوده و پروندهٔ تو در دادستانیه. گفت من نمیدونم حرف تو رو باور کنم یا حرف اینا رو. گفتم حرف من بر مبنای چیزیه که مراجع قانونی اعلام کردند. تو مختاری هر کدوم رو میخوای باور کن. حدود ساعت دو مجددا زنگ زد. گفت مامان جان مراجع قانونی، هر کس که بوده دروغ گفته به تو زن بیپناه. الان به من دستبند زدند و ماشینی دم در منتظره تا منو ببرن برای اجرای حکم. اینکه میبینی بهت زنگ زدم به خاطر اینه که مامور همراهم دلش نیومد بدون خداحافظی از تو منو ببره. مامان جان خداحافظ. منو دارن میبرن زندان رجایی شهر. فردا صبح زود همه دردا برای من تموم میشه…»
همچنین به همراه وی یک زن دیگر بنام «اشرف نظری» که به اتهام قتل عمد به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده است جهت اجرای حکم از بند زنان زندان قرچک ورامین به سلولهای انفرادی زندان رجایی شهر کرج منتقل شده است.
گفتنی است، ریحانه جباری که در سن ۱۹ سالگی مرتکب قتل شد و در فروردین ۱۳۹۳ بعد از ۷ سال زندانی بهجرم قتل به قصاص محکوم شدهاست. وی به اتهام قتل مرتضی عبدالعلی سربندی، ۴۷ ساله، بازداشت و محاکمه شد. جباری اتهام قتل را پذیرفت، اما مدعی شد مقتول قصد تجاوز داشته و او از خود دفاع کردهاست.
جباری طراح دکوراسیون داخلی یک شرکت تبلیغاتی و طراحی داخلی بود که برای طراحی دکوراسیون مطب مقتول به آنجا رفته بود. مرتضی عبدالعلی سربندی، پزشک عمومی بود و در تجارت لوازم پزشکی فعال بود.
۱۳۹۳ مهر ۷, دوشنبه
وضعیت نگران کننده علیرضا رسولی در زندان ارومیه
علیرضا رسولی
زندانی سیاسی زندان مرکزی ارومیه از ۸ روز پیش در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت درمانش در اعتصاب غذا بسر میبرد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علیرضا رسولی از تاریخ ۲۹ شهریور ماه در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت درمانیاش در زندان مرکزی ارومیه دست به اعتصاب غذا زد.
این زندانی سیاسی هم اکنون در بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه بسر میبرد و اخبار نگران کنندهای از وخامت وضع جسمی وی به این خبر گزاری رسیده است.
یکی از نزدیکان علیرضا رسولی طی تماسی با خبرگزاری هرانا گفت: «ایشان بعلت سرطان (تومور) هر دوتا زانو و پوکی استخوان لگن و کوتاه شدن یکی از پاهایش دست به اعتصاب غذا زده است زیرا مسولین زندان از فرستادن وی به خارج از زندان جهت مداوا و عمل خوداری کردهاند و حتی داروهایی را که پزشک متخصص در خارج از زندان برای وی تجویز کرده است مسئولان زندان اجازه ندادند تحویل این زندانی شود. ایشان در شرایط بسیار سختی بسر میبرند…»
علیرضا رسولی به اتهام همکاری با یکی از احزاب کردی به ۳ سال و نیم زندان محکوم شده، در حالی که نزدیکان وی میگویند علیرضا در حمایت از کودکان سوختهٔ شین آباد در مقابل آموزش و پرورش مهاباد به همراه عده دیگری تجمع کرده بود که بازداشت و با این اتهام مواجه شده است.
۱۳۹۳ مهر ۶, یکشنبه
برگزاری دادگاه هشت فعال فیسبوکی 18 و 19 سال زندان برای 2 متهم این پرونده
ایرنا : دادگاه تجدیدنظر هشت فعال در فیس بوک که پیشتر از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب به اتهاماتی نظیر اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهین به مقدسات و غیره به 127 سال حبس محکوم شده بودند، صبح امروز در شعبه 54 دادگله انقلاب برگزار شد.
«شیما قوشه» وکیل مدافع دو نفر از این متهمان روز بکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: دادگاه تجدیدنظر این افراد ساعت 11 امروز در شعبه 54 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی پورعرب برگزار شد.
وی اضافه کرد: از هشت متهم این پرونده، هفت نفر در دادگاه حاضر بودند و تنها یکی از متهمان که به قصد وثیقه آزاد است در جلسه حضور نداشت.
قوشه گفت: دادگاه تجدید نظر حدود چهار ساعت به طول انجامید و برخلاف دادگاه بدوی، قاضی اجازه داد متهمان صحبت کنند و با فرصت به دفاع از خود بپردازند.
وکیل مدافع دو نفر از متهمان این پرونده افزود: در جلسه تجدید نظر، متهمان ضمن دفاع از خود، خواستار اعمال رافت اسلامی شدند و از برخی اشتباهات خود را نیز پذیرفتند و ابراز ندامت و پشیمانی کردند.
قوشه گفت: در این جلسه نمایده دادستان و نماینده سپاه به عنوان ضابط پرونده حضور داشتند.
به گزارش ایرنا، نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان 25 فروردین ماه برگزار و بعد از چند جلسه رسیدگی، حکم دادگاه نهم اردیبهشت ماه صادر شد.
شعبه 28 دادگاه انقلاب، هشت جوان فعال در فیس بوک را به اتهاماتی از جمله اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهین به مقدسات، توهین به سران قوا و توهین به اشخاص مجموعا به حدود 127 سال حبس محکوم کرد.
این افراد تعدادی صفحه در فیس بوک را مدیریت می کردند که از تیر سال 92 مورد مورد پیگرد قرار گرفته و با حکم دادستانی، دستگیر و بازداشت شدند.
متهمان این پرونده اتهامات مختلفی دارند اما اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام تقرییا در پرونده هر هشت نفر مشترک است.
پرونده متهمان در شعبه ششم بازپرسی دادسرای شهید مقدس(دادسرای اوین) مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت با صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست، پرونده 27 بهمن سال گذشته برای رسیدگی به شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه ارجاع شد.
دو متهم این پرونده به ترتیب به 18 سال و 91 روز و 19 سال و 91 روز حبس، پرداخت یک میلیون و 300 هزار تومان جزای نقدی و 50 ضربه شلاق محکوم شدند.
سایر متهمان این پرونده نیز به 21، 14، 20، 8، 11 و 16 سال حبس محکوم شده اند.
آخرین لیست زندانیان محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین
خبرگزاری هرانا- روز جاری مورخ ۲۹ شهریورماه، خبرگزاری هرانا آخرین لیست از زندانیان سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین که به نوعی آن را باید شناخته شدهترین محل نگهداری محکومان سیاسی در ایران دانست منتشر کرد. در حال حاضر ۵۴ زندانی سیاسی و عقیدتی همچنان در این بند نگهداری میشود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در پی تحولات و نقل و انتقال گسترده زندانیان از بند ۳۵۰ زندان اوین که به نوعی شناخته شدهترین محل نگهداری محکومان سیاسی در ایران محسوب میشود از بیش از حدود ۲۰۰ زندانی سیاسی و بعضا امنیتی در سال گذشته تنها حدود ۵۴ تن آنان همچنان در این بند باقی ماندهاند. اکثر ساکنان سابق این بند به سایر بندهای زندان اوین یا زندانهای شهرهای مختلف به خصوص زندان رجایی شهر کرج تبعید شدهاند.
با توجه به اهمیت این بند بعنوان جلوهای تاسف انگیز از نقض حقوق بشر در ایران خبرگزاری هرانا آخرین لیست از زندانیان سیاسی باقیمانده در این بند و شرح مختصر وضعیت آنان را به شرح ذیل اعلام میکند:
۱. ابراهیم فیروزی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۵/۳۰ – اتهامات: (تبلیغ مسیحیت) تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۱ سال حبس تعزیری و اجرای ۱۰ماه حکم تعلیقی قبلی.
۲. احمد دانشپور مقدم -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: محاربه از طریق هواداری از مجاهدین خلق، – محکومیت: اعدام.
۳. آرش مقدم اصلانپور (آرش اشایی) -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۵/۲۱ – اتهامات: توهین به مقدسات، توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۸ سال حبس تعزیری.
۴. آروین صداقت کیش -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.
۵. اکبر امینی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۳/۱۷ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم عمومی – محکومیت: ۶ سال حبس تعزیری.
۶. امیر گلستانی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۵/۲۹ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به مقدسات – محکومیت: ۲۰ سال و ۱ روز حبس تعزیری.
۷. امین (فرید) اکرمیپور -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۹/۱۲ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و توهین به سران سه قوه – محکومیت: ۱۳ سال حبس تعزیری.
۸. امین چالاکی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۲۷ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.
۹. جعفر گنجی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۹/۱۱/۲۵ – اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت با تشکیل و راه اندازی گروه [مطالعه] تاریخ، حضور در تجمعات [غیر قانونی] و فعالیت تبلیغی علیه نظام – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.
۱۰. حسن (امین) سی سختی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۷/۰۵/۲۲ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به رییس جمهور، محاربه (از طریق طراحی، مدیریت، پشتیبانی سایتهای اینترنتی) – محکومیت: حبس ابد.
۱۱. حسن اسدی زیدآبادی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۰۸/۱۲ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، توهین به رئیس جمهور، اخلال در نظم عمومی – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.
۱۲. حمید کرواسی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۶/۰۱ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم عمومی – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.
۱۳. داور حسینی وجدان -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۹/۱۴ – اتهامات: اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۶ سال حبس تعزیری.
۱۴. رامین تنباکوچی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۶/۰۶ – اتهامات: (فعال سایبری) توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.
۱۵. رسول عبدالهی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۹/۲۹ – اتهامات: اجتماع و تبانی علیه نظام و تبلیغ دین مسیحیت – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.
۱۶. رضا (آرش) همپای -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۸/۲۵ – اتهامات: توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.
۱۷. سهیل بابادی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۳/۰۱ – اتهامات: توهین به رهبری و اجتماع و تبانی – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.
۱۸. سهیل عربی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۹/۱۷ – اتهامات: (فعال سایبری) توهین به مقدسات، توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: اعدام و ۳ سال حبس تعزیری.
۱۹. سید احمد هاشمی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۴ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.
۲۰. سید امیر خرم -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۶/۲۰ – اتهامات: اجتماع و تبانی، عضویت در نهضت آزادی – محکومیت: ۸ سال حبس تعزیری.
۲۱. سید علیرضا بهشتی شیرازی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.
۲۲. سید محمود باقری -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۴/۰۵ – اتهامات: اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۶ سال حبس تعزیری و ۳ سال و ۶ ماه حبس تعلیقی.
۲۳. سید مسعود سید طالبی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۹/۰۲ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به مقدسات – محکومیت: ۱۵ سال و ۱ روز حبس تعزیری.
۲۴. سید مهدی خدایی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۲/۱۱ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران – محکومیت: ۷ سال حبس تعزیری.
۲۵. عبدالفتاح سلطانی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۶/۱۹ – اتهامات: تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر، اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۱۳ سال حبس تعزیری.
۲۶. علی ذاکری -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۱/۱۹ – اتهامات: اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.
۲۷. علی رشیدی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۱۰/۲۴ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری – محکومیت: ۲ سال حبس تعزیری و ۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی.
۲۸. علی زاهد -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۷/۰۲/۱۴ – اتهامات: محاربه (انجمن پادشاهی) – محکومیت: حبس ابد.
۲۹. علی لویمی -تاریخ بازداشت: نامعلوم – اتهامات: اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.
۳۰. علیرضا رجایی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۲/۰۴ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، عضویت در گروه ملی مذهبی – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.
۳۱. علیرضا رجبیان فرد -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور، توهین به رهبری و توهین به رییس جمهوری (احمدینژاد) – محکومیت: ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری.
۳۲. علیرضا سیدیان -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۱۲/۲۱ – اتهامات: (تبلیغ مسیحیت) اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری.
۳۳. عماد بهاور -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۲/۲۲ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، عضویت در گروه غیرقانونی – محکومیت: ۱۰ سال حبس تعزیری.
۳۴. فریبرز کاردار فر -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۹/۰۲ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به مقدسات – محکومیت: ۱۸ سال و ۹۱ روز حبس تعزیری.
۳۵. قربان بهزادیاننژاد -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۰۳/۲۸ – اتهامات: اجتماع و تبانی، توهین به رئیس جمهور – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.
۳۶. مجید اسدی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۷/۱۲ – اتهامات: اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.
۳۷. محسن دانشپور مقدم -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: محاربه از طریق هواداری از مجاهدین خلق – محکومیت: اعدام.
۳۸. محسن میردامادی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۰۳/۳۰ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی – محکومیت: ۶ سال حبس تعزیری.
۳۹. محمد امین هادوی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۱۰/۱۰ – اتهامات: اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۶ سال حبس تعزیری.
۴۰. محمد حسن یوسفپور سیفی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۶/۱۴ – اتهامات: اجتماع و تبانی، عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران – محکومیت: ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری.
۴۱. محمد حسین نعیمیپور -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۱۱/۱۱ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.
۴۲. محمد صادق ربانی وانکوه -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.
۴۳. محمد صدیق کبودوند -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۶/۰۳/۲۸ – اتهامات: اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام، تشکیل گروه غیر قانونی سازمان حقوق بشر کردستان – محکومیت: ۱۱ سال حبس تعزیری.
۴۴. مسعود پدرام -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۸/۲۱ – اتهامات: اجتماع و تبانی، عضویت در شورای مرکزی ملی مذهبی – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.
۴۵. مسعود صادقی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۹/۱۱/۲۵ – اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور از طریق تشکیل و راه اندازی گروه مطالعه تاریخ – محکومیت: شش سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق.
۴۶. مسعود قاسم خانی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۹ – اتهامات: (فعال سایبری) اجتماع و تبانی، توهین به مقدسات، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و توهین به سران سه قوه، – محکومیت: ۱۹ سال و ۳ ماه حبس تعزیری.
۴۷. مهدی ری شهری تنگستانی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۸/۲۷ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به مقدسات – محکومیت: ۱۱ سال حبس تعزیری.
۴۸. نادر جانی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۱۲/۰۱ – اتهامات: احتماع و تبانی – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.
۴۹. نصور نقیپور -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۱/۱۱ – اتهامات: عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران و تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۷ سال حبس تعزیری.
۵۰. نور محمد قویدل -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۲۱ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.
۵۱. یاشار دارالشفا -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۸/۱۶ – اتهامات: اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی، توهین به رئیسجمهور – محکومیت: ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری.
.
*سه زندانی که پس از انتشار گزارش مشخصات آنان بعنوان تکمیل کننده لیست به این گزارش اضافه شد عبارتند از:
۵۲. عباس غفاری -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۲/۱۷ – اتهامات: توهین به مقدسات اسلامی، توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام و ارتباط نامشروع – محکومیت: ۸ سال حبس تعزیری و ۹۹ ضربه شلاق.
۵۳. رمضانعلی کاظمزاده -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۳/۰۷ – اتهامات: همکاری با سازمان مجاهدین خلق – محکومیت: ۲ سال حبس تعزیری.
۵۴. کاظم برجسته -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۱۱/۲۷ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۵ سال حبس
۱۳۹۳ مهر ۵, شنبه
خطر اعدام یک زندانی سیاسی که در ۱۷ سالگی بازداشت شد
خطر اعدام قریب اوقوع سامان نسیم که در سن ۱۷ سالگی بازداشت و به اتهام ارتباط با یکی از احزاب کردی به اعدام محکوم شد محافل حقوق بشری را نگران کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سامان نسیم زندانی سیاسی کرد در تاریخ ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۰ در سن ۱۷ سالگی بازداشت شد.
وی در شعبه ۱ دادگاه انقلاب مهاباد به اتهام محاربه به اعدام محکوم شد و حکم اعدام وی در دیوان عالی کشور به تایید رسیدت.
یک منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: «سامان نسیم در یک درگیری مسلحانه با سپاه، در منطقه سردشت بازداشت شده. در این درگیری یک عضو سپاه به شهادت میرسد و همراهان سامان نیز اقدام به خودکشی میکنند. آزمایشات اسلحهشناسی نشان داده فرد کشته شده با اسلحه سامان نسیم مورد اصابت قرار نگرفته و خود متهم نیز هرگونه تیراندازی را منکر شده است.»
سامان نسیم هم اکنون در بند ۱۲ (بند سیاسی) زندان مرکزی ارومیه (دریا) نگهداری میشود و پرونده وی جهت اجرای حکم به اجرای احکام فرستاده شده.
گفتنی است، طبق کنوانسیونهای بین المللی حقوق کودک که ایران نیز از امضاء کنندگان آن میباشد اعدام افرادی که در زیر سن ۱۸ سالگی مرتکب جرمی شده باشند ممنوع است.
سازمان عفو بین الملل نیز در بیانیه خود که روز پنجشنبه، ۲۷ شهریور، صادر شده، اعلام کرده است که آقای نسیم در دادگاه اتهام قتل را رد کرده و گفته که تنها اقدام به تیراندازی هوایی کرده است.
این سازمان همچنین گزارش داده که سامان نسیم در مدت بازداشت شکنجه شده و در تحقیقات اولیه اجازه دسترسی به وکیل نیز نداشته است.
۱۳۹۳ شهریور ۲۴, دوشنبه
اعتراف یک زندانبان: غلامرضا خسروی با شعار مرگ بر خامنهای و درود بر رجوی بالای دار رفت
۱۳۹۳ شهریور ۲۱, جمعه
ایران: اعدام ۷زندانی در کرج و همدان
۱۳۹۳ شهریور ۱۹, چهارشنبه
اعدام جمعی ۵زندانی در قزلحصار کرج
۱۳۹۳ شهریور ۱۸, سهشنبه
سونامی اعدام در ایران؛ افزایش پنجاه درصدی اعدام در نیمه نخست شهریورماه
خبرگزاری هرانا- نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با انتشار گزارشی به مقایسه تطبیقی اجرای احکام اعدام در ایران در نیمه نخست شهریورماه سال جاری در مقابل آمارهای اجرای حکم اعدام در ماه گذشته و نیز مدت مشابه در سال قبل پرداخته است و نهایتاً از رشد پنجاه درصدی اجرای احکام اعدام در نیمه نخست شهریورماه امسال خبر داده است. این گزارش روند نگران کنندهای برای اجرای احکام اعدام پیش بینی میکند.
اعدام، نوعی کیفر و مجازات و به عبارتی دیگر اشد مجازات برای محکوم است. ماده شش از اصل دوم میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی میگوید «در کشورهایی که مجازات اعدام لغو نشده است، صدور حکم اعدام مجاز نیست مگر در مورد مهمترین جنایات طبق قانون زمان ارتکاب جنایت، که آنهم نباید با مفاد این میثاق و کنوانسیونهای مربوط به جلوگیری و مجازات جرم کشتار دسته جمعی (ژنوساید) مغایرت داشته باشد. اجرای این مجازات مجاز نیست مگر بهموجب حکم قطعی صادر از دادگاهی صالح.» ایران تاکنون پروتکل اختیاری این میثاق را که خواهان لغو مجازات اعدام است، امضا نکرده است و علیرغم هشدارهای بینالمللی در مورد اعدام و توقف مجازات اعدام و علیرغم فقدان استانداردهای محاکمه عادلانه همچنان بهصورت علنی و غیر علنی، تعداد زیادی از مجرمین و متهمین را توسط اعدام از طریق طناب دار مجازات میکند. ایران بعد از کشور چین مقام دوم تعداد اعدام را دارا است و اگر بخواهیم به نسبت جمعیت دو کشور تعداد مجرمین و اعدام شدگان را قیاس نماییم رتبه اول به کشور ایران خواهد رسید.
نگاهی به آمار اعدام در نیمه اول شهریور ۱۳۹۳
طی دو هفته (۱۴ روز) نخست شهریورماه سال ۹۳ حداقل ۳۲ نفر در ایران اعدام شدهاند که از این بین ۲ نفر زن و ۳۰ نفر دیگر مرد بودند. همچنین حکم ۲۰ نفر از ۳۲ نفر اعدام شده به صورت مخفی یعنی بدون اعلام رسمی از سوی نهاد قضایی یا انتظامی اجرا شده و تنها ۱۲ اعدام توسط خبرگزاریهای دولتی گزارش شده است ضمناً ۴ اعدام از این اجرای احکام نیز در ملاء عام انجام شده است.
از اعدام شدگان ۲۰ تن به اتهام حمل یا نگهداری مواد مخدر و ۸ نفر به اتهام قتل محکوم شده بودند، از اتهام بقیه اعدام شدگان نیز اطلاعی در دست نیست.
آمار به تفکیک شهر و اتهام:
بندرعباس- ۱۴ اجرای اعدام- ۱۲ نفر به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر و ۲ نفر به اتهام قتل محکوم شده بودند.
زاهدان- ۴ مورد اجرای اعدام (۳ مرد ۱ زن)- ۳ نفر به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر و ۱ نفر به اتهام قتل محکوم شده بودند.
کرمان- ۴ اجرای حکم اعدام (۳ مرد ۱ زن)- تمامی اعدام شدگان جزو متهمان حمل و نگهداری مواد مخدر بودهاند.
مازندران- ۴ اجرای حکم اعدام- تمامی اعدام شدگان متهم به قتل بودهاند.
کرج- ۴ اجرای حکم اعدام- اتهامات اعدام شدگان مشخص نیست.
بوشهر- ۱ اجرای حکم اعدام – اتهام فرد اعدام شده قتل بوده است.
ارومیه – ۱ اجرای حکم اعدام – اتهام فرد اعدام شده حمل و نگهداری مواد مخدر بوده است.
هویتهای تاکنون شناسایی شده اعدام شدگان نیمه نخست شهریورماه از این قرار است:
ادریس حسنزاده، سجاد رضا پور، منصور حیدری، محمد بلوچ (معروف به مولا و تبعه پاکستان) و مهدی هاشمی، حسین شهریاری، عباس پور یزدان پناه، حمید میر و محمد حسینی، مراد ادین،. یاسر ریگی، محمود خاقانی، علاالدین دی جوهر، حسین عالمیان، علی شاه وردی لو، علی حمیدی.
برای درک بهتر از رشد اعدام در نیمه نخست شهریورماه ۱۳۹۳ لازم است به آمارها از مدت مشابه در سال قبل نگاهی داشته باشیم:
اعدام در دو هفته نخست شهریور ماه سال ۹۲
در نیمه نخست شهریورماه سال گذشته (از ۱ تا ۱۴ شهریور ۱۳۹۲) تعداد اعدام شدگان ۱۳ نفر بوده است که از این تعداد ۱۰ نفر با اتهام مربوط به مواد مخدر و ۲ نفر با اتهام قتل عمد و ۱ نفر با اتهام تجاوز به عنف به چوبه دار آویخته شدند.
از ۱۳ اعدام مورد اشاره حداقل ۱۰ مورد اجرای حکم توسط رسانههای دولتی یا دستگاه قضایی-انتظامی اعلام شده است و تنها ۳ مورد از این اعدامها بهصورت مخفی انجام شده است. همچنین ۲ اعدام در ملاءعام انجام شده بود.
آمار به تفکیک شهر به قرار زیر است:
اصفهان – جمعاً ۲ مورد اجرای حکم اعدام.
اهواز – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
قم – جمعاً ۵ مورد اجرای حکم اعدام.
کرمانشاه – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
سنندج – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
کاشان – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
اردبیل – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
ایلام – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
در ادامه، این گزارش نگاهی خواهد داشت به وضعیت اعدام در ماه قبل (مرداد ماه سال جاری) تا با مقایسه آن با رشد اعدام در شهریورماه سال جاری بتوان تحلیل بهتری از وضعیت اجرای احکام اعدام در ایران داشت.
نگاهی به آمار اجرای حکم اعدام در مرداد ماه ۱۳۹۳
دستگاه قضایی حکومت ایران در مرداد ماه ۹۳ دست کم ۳۵ تن را اعدام کرد، از این اعدام شدگان که تماماً مرد (مذکر) بودند، گزارش اعدام ۱۶ تن از آنان از سوی رسانههای وابسته به حکومت یا دستگاه قضایی-انتظامی منتشر شد و ۱۹ تن نیز به طور مخفیانه اعدام شدند.
از این تعداد ۸ اعدام در ملا عام انجام گرفت، همچنین ۷ تن از اعدام شدگان از متهمان پروندههای حمل و نگهداری مواد مخدر و ۶ تن نیز متهم به قتل بودند، همینطور ۷ تن از اعدام شدگان متهم به تجاوز به عنف و افساد فیالارض بودند، اتهام ۵ تن از اعدام شدگان نیز مشخص نیست.
آمار به تفکیک شهر به قرار زیر است:
سراوان – جمعاً ۲ مورد اجرای حکم اعدام.
شیراز – جمعاً ۵ مورد اجرای حکم اعدام.
چابهار – جمعاً ۳ مورد اجرای حکم اعدام.
بندرعباس – جمعاً ۳ مورد اجرای حکم اعدام.
کرج – جمعاً ۱۳ مورد اجرای حکم اعدام.
بیرجند – جمعاً ۳ مورد اجرای حکم اعدام.
کرمان – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
کرمانشاه – جمعاً ۲ مورد اجرای حکم اعدام.
آذرباییجان شرقی – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
آذرباییجان غربی – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
قزوین– جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
بنا بر گزارشات آماری ارائه شد فوق به راحتی میتوان نتیجه گیری نمود که اجرای احکام اعدام در ایران علیرغم خواست جامعه بین الملل و نهادهای مدافع حقوق بشر و در تداوم نقض آشکار معاهدات حقوق بشری ادامه داشته است و این تداوم نسبت به مدت مشابه حداقل با رشدی پنجاه درصدی همراه بوده است.
بر این اساس قابل پیش بینی است که در طی هفته های و ماههای پیش رو این آمارها ابعاد نگران کننده و گسترده تری به خود خواهند گرفت.