۱۳۹۳ مهر ۸, سه‌شنبه

فراخوان عفو بین‌الملل برای توقف اعدام ریحانه جباری


سازمان عفو بینالملل خواستار توقف اعدام ریحانه جباری زن 26ساله ایرانی شد. عفو بینالملل در بیانیهیی اعلام کرد ریحانه جباری برای اجرای حکم اعدام به زندان گوهردشت منتقل شده و ممکن است امروز سهشنبه اعدام شود. 

روز گذشته مقاومت ایران عموم مراجع بینالمللی و ارگانهای حقوقبشری را به اقدام فوری برای نجات ریحانه جباری، یک زن زندانی 26ساله که در آستانه اعدام قرار دارد فراخواند و بهویژه از گزارشگر اعدام و گزارشگر ویژه مللمتحد درباره وضعیت حقوقبشر در ایران و ارگانهای مدافع حقوق زنان خواست همه امکانات خود را برای توقف این حکم وحشیانه بهکار گیرند.

انتقال ریحانه جباری و اشرف نظری به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام


ریحانه جباری و اشرف نظری دو زن که به اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شدهاند جهت اجرای حکم اعدام از بند زنان زندان قرچک ورامین به سلولهای انفرادی زندان رجایی شهر کرج منتقل شدند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ریحانه جباری زندانی متهم به قتل در زندان قرچک ورامین ظهر روز دوشنبه ۷ مهر ماه جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد.

پرونده وی طی ماههای گذشته مورد توجه محافل حقوق بشری قرار گرفته و روند رسیدگی به پرونده وی ناعادلانه قلمداد شده بود.

مادر زیحانه جباری در این رابطه در فیسبوک خود نوشت: «امروز حوالی ظهر ریحانه زنگ زد: گفت منو صدا زدن برای اجرای حکم. گفتم غیر ممکنه. دیروز وکیل اونجا بوده و پروندهٔ تو در دادستانیه. گفت من نمیدونم حرف تو رو باور کنم یا حرف اینا رو. گفتم حرف من بر مبنای چیزیه که مراجع قانونی اعلام کردند. تو مختاری هر کدوم رو میخوای باور کن. حدود ساعت دو مجددا زنگ زد. گفت مامان جان مراجع قانونی، هر کس که بوده دروغ گفته به تو زن بیپناه. الان به من دستبند زدند و ماشینی دم در منتظره تا منو ببرن برای اجرای حکم. اینکه میبینی بهت زنگ زدم به خاطر اینه که مامور همراهم دلش نیومد بدون خداحافظی از تو منو ببره. مامان جان خداحافظ. منو دارن میبرن زندان رجایی شهر. فردا صبح زود همه دردا برای من تموم میشه…»

همچنین به همراه وی یک زن دیگر بنام «اشرف نظری» که به اتهام قتل عمد به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده است جهت اجرای حکم از بند زنان زندان قرچک ورامین به سلولهای انفرادی زندان رجایی شهر کرج منتقل شده است.

گفتنی است، ریحانه جباری که در سن ۱۹ سالگی مرتکب قتل شد و در فروردین ۱۳۹۳ بعد از ۷ سال زندانی بهجرم قتل به قصاص محکوم شدهاست. وی به اتهام قتل مرتضی عبدالعلی سربندی، ۴۷ ساله، بازداشت و محاکمه شد. جباری اتهام قتل را پذیرفت، اما مدعی شد مقتول قصد تجاوز داشته و او از خود دفاع کردهاست.

جباری طراح دکوراسیون داخلی یک شرکت تبلیغاتی و طراحی داخلی بود که برای طراحی دکوراسیون مطب مقتول به آنجا رفته بود. مرتضی عبدالعلی سربندی، پزشک عمومی بود و در تجارت لوازم پزشکی فعال بود.

۱۳۹۳ مهر ۷, دوشنبه

وضعیت نگران کننده علیرضا رسولی در زندان ارومیه

علیرضا رسولی 

زندانی سیاسی زندان مرکزی ارومیه از ۸ روز پیش در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت درمانش در اعتصاب غذا بسر میبرد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علیرضا رسولی از تاریخ ۲۹ شهریور ماه در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت درمانیاش در زندان مرکزی ارومیه دست به اعتصاب غذا زد.

این زندانی سیاسی هم اکنون در بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه بسر میبرد و اخبار نگران کنندهای از وخامت وضع جسمی وی به این خبر گزاری رسیده است.

یکی از نزدیکان علیرضا رسولی طی تماسی با خبرگزاری هرانا گفت: «ایشان بعلت سرطان (تومور) هر دوتا زانو و پوکی استخوان لگن و کوتاه شدن یکی از پاهایش دست به اعتصاب غذا زده است زیرا مسولین زندان از فرستادن وی به خارج از زندان جهت مداوا و عمل خوداری کردهاند و حتی داروهایی را که پزشک متخصص در خارج از زندان برای وی تجویز کرده است مسئولان زندان اجازه ندادند تحویل این زندانی شود. ایشان در شرایط بسیار سختی بسر میبرند…»

علیرضا رسولی به اتهام همکاری با یکی از احزاب کردی به ۳ سال و نیم زندان محکوم شده، در حالی که نزدیکان وی میگویند علیرضا در حمایت از کودکان سوختهٔ شین آباد در مقابل آموزش و پرورش مهاباد به همراه عده دیگری تجمع کرده بود که بازداشت و با این اتهام مواجه شده است.

۱۳۹۳ مهر ۶, یکشنبه

برگزاری دادگاه هشت فعال فیسبوکی 18 و 19 سال زندان برای 2 متهم این پرونده


ایرنا : دادگاه تجدیدنظر هشت فعال در فیس بوک که پیشتر از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب به اتهاماتی نظیر اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهین به مقدسات و غیره به 127 سال حبس محکوم شده بودند، صبح امروز در شعبه 54 دادگله انقلاب برگزار شد.

«شیما قوشه» وکیل مدافع دو نفر از این متهمان روز بکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: دادگاه تجدیدنظر این افراد ساعت 11 امروز در شعبه 54 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی پورعرب برگزار شد.

وی اضافه کرد: از هشت متهم این پرونده، هفت نفر در دادگاه حاضر بودند و تنها یکی از متهمان که به قصد وثیقه آزاد است در جلسه حضور نداشت.

قوشه گفت: دادگاه تجدید نظر حدود چهار ساعت به طول انجامید و برخلاف دادگاه بدوی، قاضی اجازه داد متهمان صحبت کنند و با فرصت به دفاع از خود بپردازند.

وکیل مدافع دو نفر از متهمان این پرونده افزود: در جلسه تجدید نظر، متهمان ضمن دفاع از خود، خواستار اعمال رافت اسلامی شدند و از برخی اشتباهات خود را نیز پذیرفتند و ابراز ندامت و پشیمانی کردند.

قوشه گفت: در این جلسه نمایده دادستان و نماینده سپاه به عنوان ضابط پرونده حضور داشتند.

به گزارش ایرنا، نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان 25 فروردین ماه برگزار و بعد از چند جلسه رسیدگی، حکم دادگاه نهم اردیبهشت ماه صادر شد.

شعبه 28 دادگاه انقلاب، هشت جوان فعال در فیس بوک را به اتهاماتی از جمله اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهین به مقدسات، توهین به سران قوا و توهین به اشخاص مجموعا به حدود 127 سال حبس محکوم کرد.

این افراد تعدادی صفحه در فیس بوک را مدیریت می کردند که از تیر سال 92 مورد مورد پیگرد قرار گرفته و با حکم دادستانی، دستگیر و بازداشت شدند.

متهمان این پرونده اتهامات مختلفی دارند اما اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام تقرییا در پرونده هر هشت نفر مشترک است.

پرونده متهمان در شعبه ششم بازپرسی دادسرای شهید مقدس(دادسرای اوین) مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت با صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست، پرونده 27 بهمن سال گذشته برای رسیدگی به شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه ارجاع شد.

دو متهم این پرونده به ترتیب به 18 سال و 91 روز و 19 سال و 91 روز حبس، پرداخت یک میلیون و 300 هزار تومان جزای نقدی و 50 ضربه شلاق محکوم شدند.

سایر متهمان این پرونده نیز به 21، 14، 20، 8، 11 و 16 سال حبس محکوم شده اند.


آخرین لیست زندانیان محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین

خبرگزاری هرانا- روز جاری مورخ ۲۹ شهریورماه، خبرگزاری هرانا آخرین لیست از زندانیان سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین که به نوعی آن را باید شناخته شدهترین محل نگهداری محکومان سیاسی در ایران دانست منتشر کرد. در حال حاضر  ۵۴  زندانی سیاسی و عقیدتی همچنان در این بند نگهداری میشود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در پی تحولات و نقل و انتقال گسترده زندانیان از بند ۳۵۰ زندان اوین که به نوعی شناخته شدهترین محل نگهداری محکومان سیاسی در ایران محسوب میشود از بیش از حدود ۲۰۰ زندانی سیاسی و بعضا امنیتی در سال گذشته تنها حدود ۵۴ تن آنان همچنان در این بند باقی ماندهاند. اکثر ساکنان سابق این بند به سایر بندهای زندان اوین یا زندانهای شهرهای مختلف به خصوص زندان رجایی شهر کرج تبعید شدهاند.

با توجه به اهمیت این بند بعنوان جلوهای تاسف انگیز از نقض حقوق بشر در ایران خبرگزاری هرانا آخرین لیست از زندانیان سیاسی باقیمانده در این بند و شرح مختصر وضعیت آنان را به شرح ذیل اعلام میکند:

۱. ابراهیم فیروزی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۵/۳۰ – اتهامات: (تبلیغ مسیحیت) تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۱ سال حبس تعزیری و اجرای ۱۰ماه حکم تعلیقی قبلی.

۲. احمد دانشپور مقدم -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: محاربه از طریق هواداری از مجاهدین خلق، – محکومیت: اعدام.

۳. آرش مقدم اصلانپور (آرش اشایی) -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۵/۲۱ – اتهامات: توهین به مقدسات، توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۸ سال حبس تعزیری.

۴. آروین صداقت کیش -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.

۵. اکبر امینی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۳/۱۷ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم عمومی – محکومیت: ۶ سال حبس تعزیری.

۶. امیر گلستانی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۵/۲۹ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به مقدسات – محکومیت: ۲۰ سال و ۱ روز حبس تعزیری.

۷. امین (فرید) اکرمیپور -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۹/۱۲ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و توهین به سران سه قوه – محکومیت: ۱۳ سال حبس تعزیری.

۸. امین چالاکی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۲۷ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.

۹. جعفر گنجی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۹/۱۱/۲۵ – اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت با تشکیل و راه اندازی گروه [مطالعه] تاریخ، حضور در تجمعات [غیر قانونی] و فعالیت تبلیغی علیه نظام – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.

۱۰. حسن (امین) سی سختی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۷/۰۵/۲۲ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به رییس جمهور، محاربه (از طریق طراحی، مدیریت، پشتیبانی سایتهای اینترنتی) – محکومیت: حبس ابد.

۱۱. حسن اسدی زیدآبادی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۰۸/۱۲ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، توهین به رئیس جمهور، اخلال در نظم عمومی – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.

۱۲. حمید کرواسی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۶/۰۱ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم عمومی – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.

۱۳. داور حسینی وجدان -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۹/۱۴ – اتهامات: اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۶ سال حبس تعزیری.

۱۴. رامین تنباکوچی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۶/۰۶ – اتهامات: (فعال سایبری) توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.

۱۵. رسول عبدالهی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۹/۲۹ – اتهامات: اجتماع و تبانی علیه نظام و تبلیغ دین مسیحیت – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.

۱۶. رضا (آرش) همپای -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۸/۲۵ – اتهامات: توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.

۱۷. سهیل بابادی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۳/۰۱ – اتهامات: توهین به رهبری و اجتماع و تبانی – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.

۱۸. سهیل عربی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۹/۱۷ – اتهامات: (فعال سایبری) توهین به مقدسات، توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: اعدام و ۳ سال حبس تعزیری.

۱۹. سید احمد هاشمی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۴ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.

۲۰. سید امیر خرم -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۶/۲۰ – اتهامات: اجتماع و تبانی، عضویت در نهضت آزادی – محکومیت: ۸ سال حبس تعزیری.

۲۱. سید علیرضا بهشتی شیرازی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.

۲۲. سید محمود باقری -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۴/۰۵ – اتهامات: اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۶ سال حبس تعزیری و ۳ سال و ۶ ماه حبس تعلیقی.

۲۳. سید مسعود سید طالبی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۹/۰۲ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به مقدسات – محکومیت: ۱۵ سال و ۱ روز حبس تعزیری.

۲۴. سید مهدی خدایی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۲/۱۱ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران – محکومیت: ۷ سال حبس تعزیری.

۲۵. عبدالفتاح سلطانی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۶/۱۹ – اتهامات: تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر، اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۱۳ سال حبس تعزیری.

۲۶. علی ذاکری -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۱/۱۹ – اتهامات: اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.

۲۷. علی رشیدی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۱۰/۲۴ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری – محکومیت: ۲ سال حبس تعزیری و ۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی.

۲۸. علی زاهد -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۷/۰۲/۱۴ – اتهامات: محاربه (انجمن پادشاهی) – محکومیت: حبس ابد.

۲۹. علی لویمی -تاریخ بازداشت: نامعلوم – اتهامات: اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.

۳۰. علیرضا رجایی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۲/۰۴ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، عضویت در گروه ملی مذهبی – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.

۳۱. علیرضا رجبیان فرد -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور، توهین به رهبری و توهین به رییس جمهوری (احمدینژاد) – محکومیت: ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری.

۳۲. علیرضا سیدیان -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۱۲/۲۱ – اتهامات: (تبلیغ مسیحیت) اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری.

۳۳. عماد بهاور -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۲/۲۲ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، عضویت در گروه غیرقانونی – محکومیت: ۱۰ سال حبس تعزیری.

۳۴. فریبرز کاردار فر -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۹/۰۲ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به مقدسات – محکومیت: ۱۸ سال و ۹۱ روز حبس تعزیری.

۳۵. قربان بهزادیاننژاد -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۰۳/۲۸ – اتهامات: اجتماع و تبانی، توهین به رئیس جمهور – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.

۳۶. مجید اسدی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۷/۱۲ – اتهامات: اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.

۳۷. محسن دانشپور مقدم -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: محاربه از طریق هواداری از مجاهدین خلق – محکومیت: اعدام.

۳۸. محسن میردامادی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۰۳/۳۰ – اتهامات: تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی – محکومیت: ۶ سال حبس تعزیری.

۳۹. محمد امین هادوی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۱۰/۱۰ – اتهامات: اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۶ سال حبس تعزیری.

۴۰. محمد حسن یوسفپور سیفی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۶/۱۴ – اتهامات: اجتماع و تبانی، عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران – محکومیت: ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری.

۴۱. محمد حسین نعیمیپور -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۱۱/۱۱ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.

۴۲. محمد صادق ربانی وانکوه -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۶ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.

۴۳. محمد صدیق کبودوند -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۶/۰۳/۲۸ – اتهامات: اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام، تشکیل گروه غیر قانونی سازمان حقوق بشر کردستان – محکومیت: ۱۱ سال حبس تعزیری.

۴۴. مسعود پدرام -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۸/۲۱ – اتهامات: اجتماع و تبانی، عضویت در شورای مرکزی ملی مذهبی – محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری.

۴۵. مسعود صادقی -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۹/۱۱/۲۵ – اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور از طریق تشکیل و راه اندازی گروه مطالعه تاریخ – محکومیت: شش سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق.

۴۶. مسعود قاسم خانی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۹ – اتهامات: (فعال سایبری) اجتماع و تبانی، توهین به مقدسات، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و توهین به سران سه قوه، – محکومیت: ۱۹ سال و ۳ ماه حبس تعزیری.

۴۷. مهدی ری شهری تنگستانی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۸/۲۷ – اتهامات: (فعال سایبری) اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به مقدسات – محکومیت: ۱۱ سال حبس تعزیری.

۴۸. نادر جانی -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۱۲/۰۱ – اتهامات: احتماع و تبانی – محکومیت: ۳ سال حبس تعزیری.

۴۹. نصور نقیپور -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۱/۱۱ – اتهامات: عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران و تبلیغ علیه نظام – محکومیت: ۷ سال حبس تعزیری.

۵۰. نور محمد قویدل -تاریخ بازداشت: ۱۳۸۸/۱۰/۲۱ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری.

۵۱. یاشار دارالشفا -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۱/۰۸/۱۶ – اتهامات: اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی، توهین به رئیسجمهور – محکومیت: ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری.

.

*سه زندانی که پس از انتشار گزارش مشخصات آنان بعنوان تکمیل کننده لیست به این گزارش اضافه شد عبارتند از:

۵۲. عباس غفاری -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۰/۰۲/۱۷ – اتهامات: توهین به مقدسات اسلامی، توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام و ارتباط نامشروع – محکومیت: ۸ سال حبس تعزیری و ۹۹ ضربه شلاق.

۵۳. رمضانعلی کاظمزاده -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۰۳/۰۷ – اتهامات: همکاری با سازمان مجاهدین خلق – محکومیت: ۲ سال حبس تعزیری.

۵۴. کاظم برجسته -تاریخ بازداشت: ۱۳۹۲/۱۱/۲۷ – اتهامات: اجتماع و تبانی – محکومیت: ۵ سال حبس 

۱۳۹۳ مهر ۵, شنبه

خطر اعدام یک زندانی سیاسی که در ۱۷ سالگی بازداشت شد


خطر اعدام قریب اوقوع سامان نسیم که در سن ۱۷ سالگی بازداشت و به اتهام ارتباط با یکی از احزاب کردی به اعدام محکوم شد محافل حقوق بشری را نگران کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سامان نسیم زندانی سیاسی کرد در تاریخ ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۰ در سن ۱۷ سالگی بازداشت شد.

وی در شعبه ۱ دادگاه انقلاب مهاباد به اتهام محاربه به اعدام محکوم شد و حکم اعدام وی در دیوان عالی کشور به تایید رسیدت.

یک منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: «سامان نسیم در یک درگیری مسلحانه با سپاه، در منطقه سردشت بازداشت شده. در این درگیری یک عضو سپاه به شهادت میرسد و همراهان سامان نیز اقدام به خودکشی میکنند. آزمایشات اسلحهشناسی نشان داده فرد کشته شده با اسلحه سامان نسیم مورد اصابت قرار نگرفته و خود متهم نیز هرگونه تیراندازی را منکر شده است.»

سامان نسیم هم اکنون در بند ۱۲ (بند سیاسی) زندان مرکزی ارومیه (دریا) نگهداری میشود و پرونده وی جهت اجرای حکم به اجرای احکام فرستاده شده.

گفتنی است، طبق کنوانسیونهای بین المللی حقوق کودک که ایران نیز از امضاء کنندگان آن میباشد اعدام افرادی که در زیر سن ۱۸ سالگی مرتکب جرمی شده باشند ممنوع است.

سازمان عفو بین الملل نیز در بیانیه خود که روز پنجشنبه، ۲۷ شهریور، صادر شده، اعلام کرده است که آقای نسیم در دادگاه اتهام قتل را رد کرده و گفته که تنها اقدام به تیراندازی هوایی کرده است.

این سازمان همچنین گزارش داده که سامان نسیم در مدت بازداشت شکنجه شده و در تحقیقات اولیه اجازه دسترسی به وکیل نیز نداشته است.

۱۳۹۳ شهریور ۲۴, دوشنبه

اعتراف یک زندانبان: غلامرضا خسروی با شعار مرگ بر خامنه‌ای و درود بر رجوی بالای دار رفت


مجاهد شهید  غلامرضا خسروی

بنا به گزارشهای دریافتی یکی از مأموران زندان مرکزی گوهردشت کرج برای جمعی از زندانیان صحنه اعدام مجاهد قهرمان، غلامرضا خسروی را تعریف کرده است. 
به گفته این زندانبان غلامرضا هنگام رفتن به بالای دار شعار میداد: ”مرگ بر اصل ولایتفقیه، مرگ بر خامنهای و درود بر رجوی“. 
خاطرنشان میشود رژیم ضدبشری آخوندی سحرگاه روز یکشنبه 11خرداد، مجاهد قهرمان، غلامرضا خسروی، را بهخاطر هواداری از سازمان مجاهدین خلق ایران در زندان گوهردشت کرج بدار آویخت.

۱۳۹۳ شهریور ۲۱, جمعه

ایران: اعدام ۷زندانی در کرج و همدان


داربست اعدام

رژیم ضدبشری آخوندی روز چهارشنبه 19شهریور (10سپتامبر) 7زندانی را در شهرهای کرج و همدان بدار آویخت. دو زندانی 22 و 24ساله در منطقه رسالت شهرستان همدان بدار آویخته شدند (واحد مرکزی خبر-19شهریور). 

5 زندانی دیگر از جمله دو برادر زندانی به نامهای سامان و احسان خسروی، 21 و 30ساله، در زندان قزل حصار کرج اعدام شدند. بیشتر زندانیان جوان بودند و برای اولین بار دستگیر شده بودند. 

همزمان با موج اعدام در زندانها و کوچه و خیابانهای شهرهای مختلف مجازاتهای سبعانه یی چون قطع دست نیز هم چنان ادامه دارد. هفته گذشته محمدرضا حبیبی، دادستان سابق رژیم در استان اصفهان، گفت «طی یک سال گذشته پنج فقره قطع ید به عنوان حد شرعی از سارقان باسابقه در زندان اجرا شده که به دلیل دشمنی های بیرونی رسانه یی نشده است». 

وی در تقدیر از دژخیمان قضاییه رژیم در پیگیری اقدامات سارقان مسلح از اعدام «دو تن از سرکرده های یک گروه محارب» در استان اصفهان خبر داد که «پدر یکی از آنها در خارج از کشور جزو منافقان بود». وی افزود: «آنها اقدام به سرقت از طلافروشی های سراسر ایران می کردند» (خبرگزاری حکومتی ایسنا-16شهریور). 

اعدام زندانیان سیاسی زیر عنوان مجرمان عادی و قاچاقچیان مواد مخدر یک روش شناخته شده در فاشیسم دینی حاکم بر ایران است. 

اعدام و قطع دست جوانان ایرانی به بهانه سرقت در حالیست که سرنخ تمامی فسادها و چپاولها در دست خامنه ای، رهبر نظام ولایت فقیه و سپاه پاسداران است و بزرگترین سارقان در امنیت به چپاول اموال مردم ایران ادامه می دهند. 

امیرعباس سلطانی، عضو کمیته تحقیق و تفحص مجلس رژیم در روز 14شهریور فاش ساخت که دستگاه قضایی رژیم تا کنون در پرونده بابک زنجانی «کار جدی» انجام نداده و اموال زنجانی در خارج از ایران بسیار بیشتر از مبلغی که بدهی داشته (بخوانید سرقت کرده) در حال سود بردن است. بابک زنجانی بسیار راحت همه را سرکار گذاشته است». وی گفت: «فعلا پرونده آقای زنجانی راکد مانده است و پیشرفتی وجود نداشته است. جای تعجب دارد که چگونه با وجود ۱۲ پرونده مالی، ۱۵ پرونده شکایت و شناسنامه جعلی به یک نفر اجازه ورود به بحثهای نفتی داده شده است. (سایت عصر ایران). 

این دزد غارتگر اموال مردم ایران که نقش مهمی در دور زدن تحریمها و پولشویی برای باند خامنه ای به عهده داشته، خود را «بسیجی اقتصادی» و پیرو ولی فقیه نظام می داند. زنجانی اعتراف کرده است که «گروهی از او حمایت می کردند و او تنها ویترین این گروه بزرگ است» (خبرگزاری حکومتی ایرنا-19فروردین1393). 

۱۳۹۳ شهریور ۱۹, چهارشنبه

اعدام جمعی ۵زندانی در قزلحصار کرج


اعدام

رژیم ضدبشری آخوندی صبح روز چهارشنبه 19شهریور حداقل ۵ زندانی را به طور جمعی در زندان قزل حصار کرج بدار آویخت. 
بنا به گزارشهای منتشر شده، اکثر این زندانیان جوان بودند. دژخیمان رژیم آخوندی روز سه شنبه این ۵ زندانی را به منظور اجرای حکم اعدام به سلولهای انفرادی زندان قزلحصار منتقل کرده بودند. یکی از زندانیان سامان خسروی نام داشت و 21ساله بود.

۱۳۹۳ شهریور ۱۸, سه‌شنبه

سونامی اعدام در ایران؛ افزایش پنجاه درصدی اعدام در نیمه نخست شهریورماه


خبرگزاری هرانا- نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با انتشار گزارشی به مقایسه تطبیقی اجرای احکام اعدام در ایران در نیمه نخست شهریورماه سال جاری در مقابل آمارهای اجرای حکم اعدام در ماه گذشته و نیز مدت مشابه در سال قبل پرداخته است و نهایتاً از رشد پنجاه درصدی اجرای احکام اعدام در نیمه نخست شهریورماه امسال خبر داده است. این گزارش روند نگران کنندهای برای اجرای احکام اعدام پیش بینی میکند.

اعدام، نوعی کیفر و مجازات و به عبارتی دیگر اشد مجازات برای محکوم است. ماده شش از اصل دوم میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی میگوید «در کشورهایی که مجازات اعدام لغو نشده است، صدور حکم اعدام مجاز نیست مگر در مورد مهمترین جنایات طبق قانون زمان ارتکاب جنایت، که آنهم نباید با مفاد این میثاق و کنوانسیونهای مربوط به جلوگیری و مجازات جرم کشتار دسته جمعی (ژنوساید) مغایرت داشته باشد. اجرای این مجازات مجاز نیست مگر بهموجب حکم قطعی صادر از دادگاهی صالح.» ایران تاکنون پروتکل اختیاری این میثاق را که خواهان لغو مجازات اعدام است، امضا نکرده است و علیرغم هشدارهای بینالمللی در مورد اعدام و توقف مجازات اعدام و علیرغم فقدان استانداردهای محاکمه عادلانه همچنان بهصورت علنی و غیر علنی، تعداد زیادی از مجرمین و متهمین را توسط اعدام از طریق طناب دار مجازات میکند. ایران بعد از کشور چین مقام دوم تعداد اعدام را دارا است و اگر بخواهیم به نسبت جمعیت دو کشور تعداد مجرمین و اعدام شدگان را قیاس نماییم رتبه اول به کشور ایران خواهد رسید.

نگاهی به آمار اعدام در نیمه اول شهریور ۱۳۹۳
طی دو هفته (۱۴ روز) نخست شهریورماه سال ۹۳ حداقل ۳۲ نفر در ایران اعدام شدهاند که از این بین ۲ نفر زن و ۳۰ نفر دیگر مرد بودند. همچنین حکم ۲۰ نفر از ۳۲ نفر اعدام شده به صورت مخفی یعنی بدون اعلام رسمی از سوی نهاد قضایی یا انتظامی اجرا شده و تنها ۱۲ اعدام توسط خبرگزاریهای دولتی گزارش شده است ضمناً ۴ اعدام از این اجرای احکام نیز در ملاء عام انجام شده است.
از اعدام شدگان ۲۰ تن به اتهام حمل یا نگهداری مواد مخدر و ۸ نفر به اتهام قتل محکوم شده بودند، از اتهام بقیه اعدام شدگان نیز اطلاعی در دست نیست.

آمار به تفکیک شهر و اتهام:
بندرعباس- ۱۴ اجرای اعدام- ۱۲ نفر به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر و ۲ نفر به اتهام قتل محکوم شده بودند.
زاهدان- ۴ مورد اجرای اعدام (۳ مرد ۱ زن)- ۳ نفر به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر و ۱ نفر به اتهام قتل محکوم شده بودند.
کرمان- ۴ اجرای حکم اعدام (۳ مرد ۱ زن)- تمامی اعدام شدگان جزو متهمان حمل و نگهداری مواد مخدر بودهاند.
مازندران- ۴ اجرای حکم اعدام- تمامی اعدام شدگان متهم به قتل بودهاند.
کرج- ۴ اجرای حکم اعدام- اتهامات اعدام شدگان مشخص نیست.
بوشهر- ۱ اجرای حکم اعدام – اتهام فرد اعدام شده قتل بوده است.
ارومیه – ۱ اجرای حکم اعدام – اتهام فرد اعدام شده حمل و نگهداری مواد مخدر بوده است.

هویتهای تاکنون شناسایی شده اعدام شدگان نیمه نخست شهریورماه از این قرار است:
ادریس حسنزاده، سجاد رضا پور، منصور حیدری، محمد بلوچ (معروف به مولا و تبعه پاکستان) و مهدی هاشمی، حسین شهریاری، عباس پور یزدان پناه، حمید میر و محمد حسینی، مراد ادین،. یاسر ریگی، محمود خاقانی، علاالدین دی جوهر، حسین عالمیان، علی شاه وردی لو، علی حمیدی.

برای درک بهتر از رشد اعدام در نیمه نخست شهریورماه ۱۳۹۳ لازم است به آمارها از مدت مشابه در سال قبل نگاهی داشته باشیم:
اعدام در دو هفته نخست شهریور ماه سال ۹۲
در نیمه نخست شهریورماه سال گذشته (از ۱ تا ۱۴ شهریور ۱۳۹۲)  تعداد اعدام شدگان ۱۳ نفر بوده است که از این تعداد ۱۰ نفر با اتهام مربوط به مواد مخدر و ۲ نفر با اتهام قتل عمد و ۱ نفر با اتهام تجاوز به عنف به چوبه دار آویخته شدند.
از ۱۳ اعدام مورد اشاره حداقل ۱۰ مورد اجرای حکم توسط رسانههای دولتی یا دستگاه قضایی-انتظامی اعلام شده است و تنها ۳ مورد از این اعدامها بهصورت مخفی انجام شده است. همچنین ۲ اعدام در ملاءعام انجام شده بود.
آمار به تفکیک شهر به قرار زیر است:
اصفهان – جمعاً ۲ مورد اجرای حکم اعدام.
اهواز – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
قم – جمعاً ۵ مورد اجرای حکم اعدام.
کرمانشاه – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
سنندج – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
کاشان – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
اردبیل – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
ایلام – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.

در ادامه، این گزارش نگاهی خواهد داشت به وضعیت اعدام در ماه قبل (مرداد ماه سال جاری) تا با مقایسه آن با رشد اعدام در شهریورماه سال جاری بتوان تحلیل بهتری از وضعیت اجرای احکام اعدام در ایران داشت.

نگاهی به آمار اجرای حکم اعدام در مرداد ماه ۱۳۹۳
دستگاه قضایی حکومت ایران در مرداد ماه ۹۳ دست کم ۳۵ تن را اعدام کرد، از این اعدام شدگان که تماماً مرد (مذکر) بودند، گزارش اعدام ۱۶ تن از آنان از سوی رسانههای وابسته به حکومت یا دستگاه قضایی-انتظامی منتشر شد و ۱۹ تن نیز به طور مخفیانه اعدام شدند.
از این تعداد ۸ اعدام در ملا عام انجام گرفت، همچنین ۷ تن از اعدام شدگان از متهمان پروندههای حمل و نگهداری مواد مخدر و ۶ تن نیز متهم به قتل بودند، همینطور ۷ تن از اعدام شدگان متهم به تجاوز به عنف و افساد فیالارض بودند، اتهام ۵ تن از اعدام شدگان نیز مشخص نیست.
آمار به تفکیک شهر به قرار زیر است:
سراوان – جمعاً ۲ مورد اجرای حکم اعدام.
شیراز – جمعاً ۵ مورد اجرای حکم اعدام.
چابهار – جمعاً ۳ مورد اجرای حکم اعدام.
بندرعباس – جمعاً ۳ مورد اجرای حکم اعدام.
کرج – جمعاً ۱۳ مورد اجرای حکم اعدام.
بیرجند – جمعاً ۳ مورد اجرای حکم اعدام.
کرمان – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
کرمانشاه – جمعاً ۲ مورد اجرای حکم اعدام.
آذرباییجان شرقی – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
آذرباییجان غربی – جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.
قزوین– جمعاً ۱ مورد اجرای حکم اعدام.

بنا بر گزارشات آماری ارائه شد فوق به راحتی میتوان نتیجه گیری نمود که اجرای احکام اعدام در ایران علیرغم خواست جامعه بین الملل و نهادهای مدافع حقوق بشر و در تداوم نقض آشکار معاهدات حقوق بشری ادامه داشته است و این تداوم نسبت به مدت مشابه حداقل با رشدی پنجاه درصدی همراه بوده است.
بر این اساس قابل پیش بینی است که در طی هفته های و ماههای پیش رو این آمارها ابعاد نگران کننده و گسترده تری به خود خواهند گرفت.

 

۱۳۹۳ شهریور ۱۵, شنبه

مقاومت ایران برای نجات جان زندانیان سیاسی اعتصابی فراخوان می دهد


ایران: اعتصاب غذای هفت زندانی سیاسی در زندانهای اوین، گوهردشت و بندرعباس 

مقاومت ایران برای نجات جان هفت زندانی سیاسی در حال اعتصاب غذا به ویژه آقای کریم موسی زاده که از 28روز پیش دست به اعتصاب غذا زده است، فراخوان می دهد و از عموم مراجع بین المللی و ارگانهای حقوق بشری خواستار یک اقدام مؤثر برای نجات جان آنان و رسیدگی به خواستهایشان است. کریم موسی زاده، 33ساله، از زندانیان سیاسی کرد که به بندرعباس تبعید شده است، در اعتراض به شرایط و اعمال ضدانسانی شکنجه گران این تبعیدگاه از جمله محرومیت از رسیدگیهای درمانی، از روز 18مرداد در حال اعتصاب غذا به سر می برد. گرمای طاقت فرسا در بندرعباس به ویژه در این تبعیدگاه مرگبار بر شدت فشار بر این زندانی افزوده است. 

در همین حال، در زندان گوهردشت کرج سه زندانی سیاسی به نامهای خالد حردانی، فرهنگ و شهرام پورمنصوری که از روز 8شهریور، دست به اعتصاب غذا زده اند، دچار ضعف، افت فشار خون و سردرد شده اند. اعتراض آنها به اعمال فشارهای طاقت فرسای شکنجه گران زندان است. در روز 8شهریور، بحرینی سرکرده وزارت اطلاعات در زندان گوهردشت که یکی از شقی ترین عوامل اطلاعاتی رژیم است، قصد داشت با فریبکاری، این سه زندانی سیاسی را به نقطه نامعلومی منتقل نماید. اما آنها با حمایت همبندان خود، از رفتن خودداری کردند. 

خالد حردانی از بیماری حاد گوارشی رنج می برد و مدتها است که به خاطر محرومیت از رسیدگیهای درمانی، بیماری او وخیم تر شده است. اکنون بازجویان وزارت اطلاعات برای تشدید فشار بر وی، قصد انتقال او به نقطه یی نامعلوم را دارند. 

آقای فرشید یداللهی، وکیل محبوس دراویش گنابادی در زندان اوین، به دنبال جابه جایی مکرر خود و تشدید فشارها بر دراویش زندانی از روز 9شهریور دست به اعتصاب غذا زده است. آقایان حمیدرضا مرادی و افشین کرم پور دو تن دیگر از دراویش زندانی از روز 13شهریور در حمایت از آقای یداللهی دست به اعتصاب غذا زده اند. 

۱۳۹۳ شهریور ۱۳, پنجشنبه

ایران: ۱۵ اعدام در روز ۱۰شهریور شمار اعدامها طی دو هفته اخیر به ۴۵ افزایش یافت


گزارشهای تکمیلی دریافتی در مورد اعدامهای روزهای اخیر حاکی از آن است که رژیم آخوندی صرفاً در روز 10شهریور 15زندانی را اعدام کرده است. 
دست کم 10تن از زندانیان در زندان قزلحصار کرج به طور جمعی بدار آویخته شدند. گفته می شود اعدام شدگان از زندانیانی بودند که در جریان شورش اخیر در زندان قزلحصار فعال بوده اند. 
چهار زندانی دیگر به طور جمعی در زندان همدان اعدام شدند (دادگستری رژیم در همدان). 
یک زندانی به نام بندانی، 30ساله، از اهالی شهرستان ایذه (جنوب) نیز در زندان مرکزی زاهدان بدار آویخته شد. این زندانی در شهر چهار بهار (استان سیستان و بلوچستان-شرق) به کارگری اشتغال داشت. 
به این ترتیب شمار اعدامها صرفاً طی دو هفته گذشته به 45تن از جمله دو زن بالغ می شود. چهار تن از زندانیان در ملأعام در شهرهای محمود آباد و ساری (شمال) برازجان (جنوب) و خوی (شمال غربی) اعدام شدند. 
توسل رژیم آخوندی به امواج اعدام در زندانها و کوچه و خیابانهای شهرهای سراسر کشور به منظور تشدید فضای ارعاب برای مقابله با گسترش اعتراضات و انزجار فزاینده عمومی است. 

۱۳۹۳ شهریور ۱۲, چهارشنبه

ایران: ۴۰ اعدام شامل اعدام دو زن در دو هفته


مردم خشمگین محمود آباد بساط اعدام یک زندانی جوان را به هم ریختند 
چرخهای جنایت و توحش در فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران، دمی از حرکت باز نمی ایستد. مردم ایران هر روز در کوچه ها و خیابانها با جسدهای آویخته بر جراثقالها یا بساط قطع انگشتان دست با گیوتین... روبه رو هستند. گوشه یی از کارنامه جانیان حاکم بر ایران، که مردم ایران آنان را پدرخوانده داعش می نامند، تنها در دو هفته اخیر به شرح زیر است: 
در روز سه شنبه 11شهریور (2سپتامبر) یک زندانی جوان به نام محسن. د در محمود آباد (شمال ایران) در ملأعام بدار آویخته شد. سحرگاه روز پیش از آن، مردم خشمگین محمود آباد بساط دژخیمان رژیم برای اعدام این زندانی جوان را بر هم زدند. سرکردگان نیروهای سرکوبگر از ترس گسترش اعتراض مردم، مجبور به توقف اجرای حکم اعدام شدند. به نوشته روزنامه حکومتی ایران: «نزدیک به سه هزار نفر.. با سر و صدا و هیاهو و اقدامات فیزیکی ناشی از حمله به حصار امنیتی باعث لغو مراسم اعدام شدند». 
آخوندهای جنایتکار روز بعد با بسیج انبوه عوامل اطلاعاتی و مأموران نیروی انتظامی، با تدابیر بی سابقه امنیتی این زندانی جوان را در ملأعام بدار آویختند. (خبرگزاری سپاه پاسداران- فارس-11شهریور). 

در روز 10شهریور دست کم 10زندانی در زندان قزلحصار کرج به طور جمعی بدار آویخته شدند. گفته می شود اعدام شدگان از زندانیانی بودند که در جریان شورش اخیر در زندان قزلحصار فعال بوده اند. 

در روزهای 6 و 4شهریور 13 زندانی در دو گروه هشت و پنج نفره در زندان مرکزی بندرعباس اعدام شدند. 

در روزهای 6، 5 و اول شهریور دست کم 5 زندانی در زندان مرکزی زاهدان بدار آویخته شدند. مراد شیبک، 35ساله، پس از تحمل 12سال حبس در روز 5شهریور اعدام شد. نورالله براهویی و علیرضا شه بخش همراه با یک زن زندانی از بستگانش در روز اول شهریور به طور جمعی اعدام شدند. 

در روز 5شهریور یک زندانی در زندان مرکزی سقز بدار آویخته شد. 

در روز 4شهریور پنج زندانی شامل یک زن در زندان شهاب کرمان اعدام شدند. در روز 28مرداد نیز یک زندانی دیگر در همین زندان اعدام شده بود. 

روزنامه حکومتی خراسان در روز 4شهریور از اعدام یک زندانی در زندان مشهد خبر داد. 

رسانه های حکومتی در روز 2شهریور از اعدام دو زندانی در ملأعام در شهرهای ساری (شمال) و برازجان (جنوب) خبر دادند. رژیم آخوندی به منظور تشدید جو ارعاب عکسهایی از این اقدام ضدانسانی منتشر کردند. (خبرگزاری فارس سپاه پاسداران، عصر ایران). 

در قزوین در روز 30مرداد، یک زندانی، 50ساله که کارمند بازنشسته بانک بود در ملأعام اعدام شد. (خبرگزاری حکومتی مهر- اول شهریور). 

در شهرستان خوی نیز در روز 28مرداد یک زندانی در ملأعام (میدان مطهری) اعدام شد. 

در همین حال مردی که 19سال پیش حکم اعدام در مورد وی اجرا شده و به طور معجزه آسایی از مرگ نجات یافت و حکم اعدام ولی ملغی شد، در روندی که حتی با قوانین خود رژیم نیز مغایر است، بار دیگر توسط قضاییه آخوندها به اعدام محکوم شده است. 

در روز 28مرداد، نیز چهار انگشت دست راست یک زندانی متهم به سرقت در ملأعام در شهرستان ابرکوه استان یزد با دستگاه گیوتین قطع شد (خبرگزاری حکومتی ایسنا - 31مرداد). 

گسترش امواج اعدام در شهرهای مختلف کشور که از زمان روی کار آمدن آخوند روحانی بالغ بر 1000 اعدام است، بر انزجار مردم از این مجازات وحشیانه افزوده است. 
چشم پوشی از وضعیت فاجعه بار حقوق بشر در ایران به هر بهانه یی که باشد جز گستاخ تر کردن جانیان حاکم بر ایران نتیجه یی نداشته است. 
مقاومت ایران بار دیگر بر الزام ارجاع پرونده نقض حقوق بشر رژیم ایران به شورای امنیت ملل متحد تأکید می کند.