اين وبلاگ به منظور اطلاع رسانى به تمام اقشار جامعه از اخبار بدون سانسور ميهن مان ايجاد شده كه رژيم ايران از انتشار آن جلوگيرى مى كند. به اميد پيروزى و آزادى ايران، نه به اعدام ، زندانى سياسى آزاد بايد گردد.
۱۳۹۳ آذر ۹, یکشنبه
حمایت گسترده زندانیان سیاسی از اعتصاب زندانیان سیاسی کرد در زندان ارومیه
ادامه اعتصاب غذا در زندان ارومیه و حضور گارد و تهدید زندانیان
اعتصاب غذای ۲۹ زندانی سیاسی در زندان مرکزی ارومیه برای ۹مین روز خود ادامه یافت و یکی از اعتصاب کنندگان به زندان مهاباد تبعید شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روز شنبه ۸ آذر ماه که روز ملاقات زندانیان سیاسی در بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه نیز بود مسئولان زندان «منصور آروند» زندانی محکوم به مرگ که به همراه ۲۸ زندانی دیگر دست به اعتصاب غذا زده بود را بصورت ناگهانی به زندان مهاباد تبعید کردند.
یکی از زندانیان این زندان به گزارشگر هرانا گفت: «ماموران منصور آروند که برای رفتن به ملاقات حضوری از بند خارج شده بود را گرفتند و دستبند و پابند زده، گونی بسرش کشیدند و به زندان مهاباد انتقال دادند.»
این منبع همچنین گفت: «زندانیان سیاسی که به ملاقات حضوری میرفتند هنگام رفتن به ملاقات توسط ماموران حفاظت کاملا برهنه شده و به شدت مورد بازرسی قرار میگرفتند.»
وی همچنین ادامه داد: «پس از پایان ملاقاتها حدود ساعت ۱۲ گارد ویژه زندان وارد هواخوری بند سیاسی شد، تلفنها را قطع کردند، درهای بند را بستند، در حیاط و هم در ورودی سالن مرکزی زا، گارد جلو پنجرهها و کنار دیوارها مستقر شد و اعلام کردند محمد عبدالهی باید به بند قتلیها منتقل شود. ما نیز با این موضوع مخالفت کردیم و اجازه انتقال را ندادیم. در نهایت مدیر داخلی آمد و گفتگو کردیم و نگذاشتیم محمد عبدالهی را منتقل کنند. ساعت ۹ شب گارد محل را تکر کرد و فعلا شرایط آرام است.»
گفتنی است، ۲۹ تن از زندانیان سیاسی در بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه از روز پنجشنبه ۲۹ آبان ماه در اعتراض به عدم تفکیک جرایم و برخی دیگر از مشکلات صنفی خود دست به اعتصاب غذا زدهاند. اسامی ایشان عبارت است از: علی افشاری، جعفر افشاری، ولی افشاری، حبیب افشاری، منصور آروند، کیهان درویشی، شیرکو حسنپور، محمد عبداللهی، خزر رسولیراد، سامان نسیم، امیر ملادوست، سیروان نژاوی، جعفر میرزایی، ابراهیم رضاپور، محمد عبدالبخت، عبدالله اصغری، عرفات اصغری، عبدالرحمان سلیمان، سیدسامی حسینی، عبدالله حمودی، احمد تمویی، عثمان مصطفیپور، بهروز آلخانی، مصطفی الرحمان، یوسف کاکهممی، سیدجمال محمدی، علیرضا رسولی، شورش افشاری، مصطفی داوودی
حمله با چاقو به دستکم شش زن در جهرم
حمله گروهی ناشناس با چاقو و مجروح کردن باسن دستکم شش زن که پنج نفر از آنها دانشجو هستند در شهر جهرم استان فارس٬ جو روانی این شهر را ناآرام کرده است.
به گزارش هرانا به نقل از دیگربان؛ این حملات در روزهای گذشته رخ داده و مسئولان امنیتی و انتظامی استان فارس هم از دستگیری عوامل آن خبر دادهاند.
حجتالله رضایی، سرپرست فرمانداری ویژه جهرم گفته این افراد در کمتر از ۷۲ ساعت دستگیر و به «عمل قبیح» خود اعتراف کردهاند.
لطفالله دژکام امام جمعه شهر جهرم نیز خواستار برخورد شدید با عوامل این ناامنیها شده است.
یک سایت استان فارس نیز نوشته عوامل «ضدانقلاب» تلاش میکنند این حملات را متوجه نیروهای بسیج کرده و «سناریوی» اسیدپاشیهای اصفهان را تکرار کنند.
برخی گزارشها حاکی از آن دارد که تعداد زنان قربانی این حملات حدود ۱۲ نفر است که مقامهای مسئول تاکنون این گزارشها را تائید نکردهاند.
گفته میشود همه این زنان از ناحیه باسن مورد حمله قرار گرفتهاند.
گفتگو با مهدی فراحی شاندیز زندانی سیاسی
مهدی فراحی شاندیز زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج که کمتر مورد توجه رسانهها قرار گرفته در طی مراحل دادرسی خود از داشتن وکیل محروم بوده و اکنون با وجود پایان محکومیت به دلیل پرونده سازیهای جدید، از آزادی وی ممانعت به عمل آمده است.
در زیر گفتگوی این زندانی سیاسی را با خبرگزاری هرانا میخوانید:
لطفا خودتان را معرفی کنید و کمی از وضعیت پروندهتان بگویید.
با درود به فعالین حقوق بشر. اینجانب مهدی فراحی شاندیز فرزند ابراهیم، چندین بار توسط رژیم مبتنی بر دیکتاتوری مطلقه فقیه به بهانههای تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی و توهین به رهبری دستگیر و زندانی شدهام. آخرین دوره زندان من از تاریخ ۱۲/۱۰/۱۳۹۰ شروع شد و زیر انواع شکنجه دست و چشم من آسیب دیده است و با اینکه بارها تقاضای معالجه نمودهام اما به درخواستهای متعدد من اعتنایی نمیشود.
۱۱ اردیبهشت که به همراه ۱۵۰ نفر دستگیر شدیم، مرا به زندان اوین بردند. ۹ ماه در انفرادی بودم و بعد از ۹ ماه آزاد شدم. شب اول بازداشت یک سری وسایل را وزارت اطلاعات از من گرفته بود و من از طریق شعبه ۶ اجرای احکام دادگاه انقلاب خواستم که آنها را پس بگیرم. البته به من نمیگفتند که دست وزارت اطلاعات است؛ یک بار میگفتند برو زندان اوین بگیر، یک بار میگفتند برو پلیس امنیت، یک بار دیگر گفتند برو پایگاه سوم پلیس امنیت و مدام مرا سر میدواندند و در این رفت و آمدها یک سری مرا در دادگاه انقلاب راه نداند که بروم از اجرای احکام وسایلم را بگیرم. من در آنجا یک مرگ بر خامنهای گفتم و دستم هم به یک شیشهای روی میز خورد و شکست. به من گفتند برو داخل، رفتم داخل و موقع برگشت یک حفاظت فیزیکی هم آنجا بود که مرا گرفت و تحویل پلیس امنیت و دادیاری به اسم سامیاری (شعبه ۸ دادیاری دادگاه انقلاب) و او مرا تحویل پلیس امنیت داد. بعد از سه روز پرسید وثیقه داری؟ گفتم ندارم و مرا انداختند کهریزک. یک ماه کهریزک بودم. بعد از آن مرا بردند اوین، اوین مرا قبول نکرد و به قزل حصار منتقل شدم. یک ماه قزل حصار بودم تا اینکه وثیقه گذاشتم و بیرون آمدم و بعد از آن در اردیبهشت سال ۹۰ دادگاهم تشکیل شد و آقای مقیسه سه سال به من حکم داد. دو تا از دربانهای دادگاه انقلاب را به عنوان شاهد آوردند و گفتند که ایشان یک شیشه را زده و شکسته و در عین حال شعار مرگ برخامنهای هم سر داده است. بعد از اینکه حکم دادگاه حاضر شد، من شکایت کردم و برای تجدید نظرخواهی رفت. در تجدید نظر حکمم تایید شد و بعد یک نامه آمد که باید خودت را معرفی کنی به زندان اوین و دادسرای شهید مقدس. خلاصه من در ۱۲/۱۰/۱۳۹۰ رفتم و خودم را معرفی کردم و یک سال در بند ۳۵۰ زندان اوین بودم. البته من به علت شعار دادن و شعار نوشتن زیاد انفرادی میرفتم. بعد از شهادت ستار بهشتی رئیس ۳۵۰ عوض شد و یک آقایی به نام مومنی رئیس آنجا شد که یک بار مرا به خاطر شعار نویسی به انفرادی منتقل کرد. البته شعارهایی که مینوشتم، مرگ بر خامنهای، مرگ بر دیکتاتور و زنده باد آزادی بود. در انفرادیهای بند ۲۴۰ هم که بودم، آمد و به من گفت اگر بخواهی این کارها را بکنی، این بار دیگر به ۳۵۰ بازنمی گردی و میفرستمت یک بند دیگر و من چون قول ندادم که این کار رو نکنم، من را به اندرزگاه ۸ اوین فرستاد.
یک مقدار از وضعیت کنونی خودتان و اذیت و آزارهایی که شدید بگویید.
اذیت که خیلی کردهاند؛ مثلاً یک بار که من شعار مرگ بر خامنهای میدادم، زندانبانها یک زندانی را آوردند که خود را طرفدار رژیم میدانست. این اتفاق در ۱۲ شهریور سال گذشته (سال ۹۲) افتاد. این زندانی در حملهای که به من کرد، به چشمم آسیب زد. یعنی در واقع آن چشمم که ضربه خورده، دچار مشکل شد و یک لکه سیاه درش ایجاد شده که باعث سیاهی دیدم شده است.
آنجا به وسیله افرادی مرا تحت فشار قرار میدادند و از طریق او تهدید به مرگ هم شدم. این مسائل ادامه داشت تا اینکه مرا فرستادند زندان رجایی شهر. علت تبعیدم را نمیدانم ولی فکر میکنم به خاطر بلند شدن من در حین پخش سرود جمهوری اسلامی در یک مراسمی که فکر میکنم به مناسبت عید غدیر بود، باشد. اینجا هم اول در اندرزگاه ۱ و سپس اندرزگاه ۲ بودم. شرایطش خب زیاد جالب نیست. مثلاً نماز خواندن، عبادت، دعا و غیره تقریباً اجباری ست و از لحاظ روحی به هر حال یک شکنجههایی وجود دارد. خب وقتی شما سیاسی هستی، حبس در یک بند غیر سیاسی خیلی مشکلات برایت ایجاد میکند.
لطفاً در مورد پروندهتان بگویید که الان در چه وضعیتی قرار دارد؟
من دو تا پرونده دارم یکی در دست صلواتی و دیگری در دست مقیسه میباشد. در هر دو پرونده هم، اتهام توهین به رهبری است. اینها الان حکم نمیدهند و در واقع میخواهند اذیت کنند. در عین حال وثیقه هم قبول نمیکنند.
من شنیدهام که برای یک پروندهتان سه سال حکم داشتید، درست است؟
آن حکم سوم آبان تمام شد. الان برای این پرونده جدیدم که دست مقیسه و صلواتی میباشد حکم نمیدهند. هر دو هم در زندان اجرا شده است یعنی پرونده جدید باز شده و هر دو هم توهین به رهبری میباشد. حکم اولم هم که سه سال دادند. اتهامم توهین به رهبری و اخلال در نظم عمومی بود.
وضعیت ملاقاتهایتان در زندان رجایی شهر به چه ترتیب است؟
الان اجازه ملاقات میدهند و از آن بابت مشکلی نیست؛ فقط متاسفانه در جایی انداختهاند که غیر سیاسی هست. الان من اندرزگاه دو و در دارالقرانم. درخواست هم کردهام که مرا بفرستید سالن ۱۲ پیش سیاسیها، ولی نمیفرستند. ولی شنیدهام که دو تا از زندانیها اعتصاب غذا کردهاند و بعد از اعتصاب غذا فرستادندشان آنجا.
آیا تا به حال تقاضا کردهاید که به پرونده بازتان رسیدگی کنند؟
بله تقاضا که کردهام ولی متاسفانه گوش نمیدهند. وکیل لازم هست که دنبال کارهای من برود؛ یک وکیل حقوق بشری.
آیا روی پرونده قبلیتان که سه سال حکم گرفتید وکیل داشتهاید؟
نه روی پرونده قبلی که حکم گرفتم هم وکیلی نداشتهام. خیلی پیگیری کردم ولی کسی حاضر نشد بیاید و وکالت بگیرد. چون میخواستم وکیل حقوق بشری باشد و رایگان باشد ولی هیچ کس حاضر نشد که بیایید…
این دو پروندهای که باز هست را در چه تاریخی باز کردهاند؟
در سالهای ۹۱ و ۹۲ دو پرونده جدید به اتهام توهین به رهبری در شعبه ۵ بازپرسی شهید مقدس در اوین، علیه من به جریان افتاد. یکی به شماره ب۵/۹۱۰۳۵۳ در تاریخ ۱۸/۱/۹۲ که دست آقای صلواتی است و دیگری به شماره ب۵/۹۲۰۱۸۳ به تاریخ ۱۶/۲/۹۲ که دست آقای مقیسه است. اما این دو شعبه دادگاه انقلاب نه پروندهها را مختومه میکنند و نه رای به محکومیت اینجانب صادر مینمایند. با توجه به اینکه من وکیلی ندارم از فعالان حقوق بشر تقاضا دارم جهت گرفتن وکیل و رهایی اینجانب هر آنچه در توان دارند به کار گیرند.
اعدام یک زندانی در زندان مرکزی قم
صبح امروز با درخواست ولی دم مقتول حادثه بیمارستان شهید بهشتی و به حکم ریاست قوه قضاییه حکم قصاص محکوم علیه ص. ی. ف در زندان مرکزی قم اجرا گردید.
به گزارش هرانا به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ صبح امروز با درخواست ولی دم مقتول حادثه بیمارستان شهید بهشتی و به حکم ریاست قوه قضاییه حکم قصاص محکوم علیه ص. ی. ف در زندان مرکزی قم اجرا گردید.
حادثه نزاع در بیمارستان شهید بهشتی استان قم در حالی به وقوع پیوسته بود که درفروردین سال جاری عدهای ساعتی پیش از ورود به بیمارستان با یکدیگر درگیر و و با ضربات چاقو یکدیگر را مصدوم کرده و سپس درگیری مجددی در اورژانس بیمارستان شهید بهشتی سبب به قتل رسیدن یکی از طرفین دعوا شده بود.
در تاریخ ۲۲/۲/۹۳ بازپرس شعبه دادگستری عمومی و انقلاب قم قرار مجرمیت متهمان پرونده را صادر و پرونده با کیفر خواست جهت صدور رأی به شعبه اول دادگاه کیفری ارجاع شده و احکام مربوط به مجرمان این حادثه اعلام گردید.
حکم قصاص متهم اصلی این پرونده صبح امروز در زندان مرکزی قم اجرا شد و دیگر متهمان پرونده نیز به ۵ سال حبس، ضربات شلاق و ۲ سال تبعید به شهرهای قائن، دره شهر، ایذه، طبس و قیدار محکوم شدند.
۱۳۹۳ آذر ۷, جمعه
وکیل سهیل عربی اتهام تجاوز به عنف را تکذیب و آن را بی اخلاقی محرز نامید
امیرسالار داوودی یکی از وکلای سهیل عربی ضمن محکوم کردن دروغ پراکنی سایتهای نزدیک به نهادهای امنیتی اعلام کرد از این سایتها شکایت میکند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب گذشته وبسایت «راه دانا» نزدیگ به نهادهای امنیتی ایران درگزارشی ویژه، ضمن رد اتهام توهین به پیامبر، حکم اعدام سهیل عربی را اتهام «تجاوز به عنف» اعلام کرده است که این ادعا با انتشار تصویر حکم سهیل عربی تکذیب شد.
امیرسالار داوودی در جواب این ادعای سایت «راه دانا» که در بسیاری از سایتها و خبرگزاریهای داخلی نیز باز نشر شده در فیسبوک خود مینویسد:
۱۳۹۳ آذر ۶, پنجشنبه
فراخوان برای نجات زندانی سیاسی سهیل عربی
افشای توطئه جدید وزارت اطلاعات و نیروی قدس علیه ساکنان لیبرتی
بیانیه نسرین ستوده در پایان اولین ماه تحصن در مقابل کانون وکلا
نسرین ستوده پس از یک ماه تحصن در مقابل کانون وکلای دادگستری در اعتراض به حقوق تضییع شده خود به این مناسبت بیانیه ای صادر کرده است، متن کامل این بیانیه عینا در پی می آید:
هموطنان و فعالان حقوق بشر
یک ماه از آغاز تحصنام در مقابل کانون وکلای دادگستری با همراهی مداوم فخری شادفر و فرهاد میثمی و حمایت شخصیتها و فعالان مدنی و سیاسی و هموطنان عزیز، در اعتراض به رای صادره مبنی بر تعلیقام از حرفهٔ وکالت میگذرد. اکنون لازم میدانم توضیحات زیر را به هموطنان و فعالان حقوق بشر بدهم:
۱- اینجانب به این دلیل تحصن در مقابل ساختمان کانون وکلا را انتخاب کردم که در نهایت رای صادره علیه من، از سوی دادگاه انتظامی کانون وکلا صادر شده است، و البته امیدوارم مدیران کانون طبق منطق و تجربهٔ حاکم بر فعالیتهای مدنی، از این فرصت برای تقویت استقلال کانون بهره برداری نمایند، تا شاهد زندانی شدن وکلایی چون سلطانی، سیفزاده، اسلامی، یداللهی، دانشجو، نوری و… که بر سوگند شرافتشان پافشاری کردند، نباشیم و مصونیت شغلی وکلا از آنان باز ستانده نشود.
و از مدیران کانون وکلا نیز میخواهم نسبت به لغو و زدودن آثار از حکم صادره که منجر به سلب مصونیت شغلی از وکلا و باز گذاشتن هر چه بیشتر دست زیاده خواهان نسبت به کانون میگردد، اقدام شایسته به عمل آورند.
بازداشت مصطفی ره پیش در ابوموسی
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه، ۲ آذرماه نیروهای اطلاعات سپاه به منزل مسکونی مصطفی ره پیش مراجعه نمودند و به خانوادهی وی گفتند که او برای پاره ای از توضیحات باید به اطلاعات سپاه پاسداران در جزیرهی ابوموسی مراجعه نماید.
آقای ره پیش، پس از مراجعه به اطلاعات سپاه به همراه پدرش، بازداشت شد.
این در حالیست که مصطفی ره پیش، ۲۹ ساله، فرزند ابراهیم. پیشتر و در پی بازداشتش در سال ۱۳۸۳ به ۱۲ سال حبس محکوم شده بود و پس از گذراندن ۷ سال از حکمش، از زندان آزاد شده بود.
اتهامات وی توسط دادگاه انقلاب مواردی منجمله «اقدام علیه امنیت ملی»، «جاسوسی» و «خروج غیرقانونی از مرز» ذکر شده بود.
درواکنش به دروغ سازی رسانههای امنیتی، تصویردادنامه سهیل عربی منتشر میشود
وبسایتهای وابسته به مراجع امنیتی در ایران، درگزارشهای خود، نسبت به اطلاع رسانی وسیع رسانههای آزاد درخصوص حکم اعدام «سهیل عربی» به اتهام «توهین به پیامبر و سب النبی» واکنش نشان دادهاند.
به گزارش هرانا به نقل از سحام، یکی از این وبسایتها، سایت امنیتی دانا است. این وبسایت درگزارشی ویژه، ضمن رد اتهام توهین به پیامبر، حکم اعدام سهیل عربی را اتهام «تجاوز به عنف» اعلام کرده است. اتهامی که پیشتر درباره «محسن امیراصلانی» توسط رسانههای وابسته به مراجع امنیتی و قضایی درایران اتفاق افتاد و با اطلاع رسانی به موقع، این پروژه امنیتی ناکام ماند.
به نظر میرسد رسانههای حکومتی برای اعدام زندانیان عقیدتی، احتیاج به مستمسکهای دیگری دارند تا در مجامع جهانی وانمود کنند اعدام زندانیان عقیدتی نه به خاطرعقیدهشان، بلکه برای اتهامات کیفری آنها صورت میگیرد.
مطابق نص صریح حکم دادگاه، اعدام سهیل عربی نه به خاطر تجاوز به عنف، بلکه به خاطر اتهام دیگری که «سب النبی» خوانده شده، میباشد.
متن صریح قانون مجازات اسلامی صراحت دارد که اگر سب کننده به پیامبر اسلام ازعمل خود در دادگاه اظهار پشیمانی کند، حکم اعدام برای وی قابل اجرا نمیباشد و این حکم به ۷۴ ضربه شلاق تبدیل میشود. مطابق نص صریح این دادنامه، سهیل عربی اقرار کرده که از عمل خود پشیمان است و برابر قانون مجازات اسلامی، اجرای حکم اعدام برای وی، توجیه قانونی و شرعی ندارد و مجازات اعدام وی مطابق قانون مجازات اسلامی و احکام شرعی باید به ۷۴ ضربه شلاق تبدیل شود.
قزلحصار کرج: اعدام جمعی ده زندانی
اعدام دو نفر در مشهد ملاء عام
صبح امروز ۲ نفر به اتهام شرارت در شهر مشهد در ملاء عام به دار آویخته شدند.
به گزارش هرانا به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ ساعت ۹ و ۱۵ دقیقه صبح امروز دو نفر به اتهام شرارت به نامهای «علی – م» و «علی – ق» بنا بر ارتکاب جرمهای متعدد و خشن پس از سیر مراحل قانونی با رای قضات در دستگاه محاکمه به اعدام محکوم شدند که این رای چندی پیش از سوی دیوان عالی کشور تایید و اجرای آن الزام شد.
غلامعلی صادقی دادستان شهر مشهد با حضور در محل اجرای حکم این دو متهم گفت: «علی – م» و «علی – ق» قبل از دستگیری توسط نیروی انتظامی دست به جرمهایی نظیر شرارت، سرقت به عنف، اوباشگری و قتل زده بودند و باعث اخلال در نظم عمومی، رعب و وحشت مردم و سلب آسایش هموطنان شده بودند که پس از طی مراحل قانونی حکم اعدام برای آنان صادر و امروز به اجرا در آمد.
۱۳۹۳ آذر ۵, چهارشنبه
اعدام ۵ زندانی در زندان رجایی شهر کرج
صبح روز جاری ۵ زندانی متهم به قتل در زندان رجایی شهر کرج از طریق چوبه دار اعدام شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز جاری (چهارشنبه ۵ آذر ماه) پنج زندانی با اتهام قتل عمد در محوطه زندان رجایی شهر کرج از طریق چوبه دار اعدام شدند.
یکی از اعدام شدگان روز جاری روحالله عباسی نام داشت که به اتهام قتل عمد در حین نزاع خیابانی به اعدام محکوم شده بود.
گفتنی است، روز سهشنبه ۹ زندانی متهم به قتل جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند که ۴ تن از ایشان با گرفتن مهلت به سلولهای خود بازگشتند.
زندانی سیاسی رسول حردانی دست به اعتصابغذا زد
بازداشت ناصر هاشمی برای گذراندن حبس ۱۱ ساله
محمد علی (ناصر) هاشمی از اعضای شورای فعالان ملی- مذهبی برای گذراندن دوران حبس یازده ساله خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
به گزارش هرانا به نقل از کلمه، این فعال ملی- مذهبی روز دوشنبه سوم آذرماه از سوی اطلاعات سپاه بازداشت و به منظور اجرای حکم حبس به زندان اوین منتقل شده است. حکم هاشمی توسط قاضی پیرعباس صادر شده.
اتهام هاشمی در این پرونده، تاسیس گروه ملی مذهبی است. این درحالی است که به هنگام تاسیس این شورا توسط عزتالله سحابی، وی برای تحصیل در مقطع دکترای رشته اقتصاد در هند به سر میبرده است.
اعدام دو نفر در زندان مرکزی قزوین
سحرگاه امروز با حضور مقامات قضایی، جوانی که متهم بود در یک درگیری جوان دیگری را به قتل رسانده و یک متهم به قاچاق مواد مخدر در ندامتگاه مرکزی قزوین به دار آویخته شدند.
به گزارش هرانا به نقل از ایرنا؛ متهم به قتل ۲۳ ساله طی یک درگیری در بوستان معلم قزوین، جوان ۲۲ سالهای را با ضربات چاقو مجروح و پس از انتقال به بیمارستان وی فوت مینماید.
طبق این گزارش پس از وقوع قتل، مجرم دستگیر و با تکمیل تحقیقات در شعبه دوم بازپرسی و با صدور قرار مجرمیت و تنظیم کیفرخواست، پرونده به شعبه دوم دادگاه کیفری استان قزوین ارسال و دادگاه مذکور دفاعیات متهم و وکیل وی مبنی بر دفاع مشروع را مردود شناخته و رای به قصاص نفس نامبرده صادر مینماید.
به دنبال اعتراض متهم و وکیل وی، پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و پس از بررسی و رسیدگی، رای صادره از سوی دادگاه کیفری استان قزوین تایید و ابرام شد که با تقاضای قصاص قاتل از سوی اولیای دم مقتول، پس از استیذان از رییس قوه قضاییه و موافقت وی، حکم صادره به مرحله اجرا در آمد.
همچنین زندانی دیگر که اعدام شد متهم به حمل ۹ کیلو و ۳۰۰ گرم هرویین بود که پس از دستگیری، در شعبه هفتم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب قزوین، با صدور قرار مجرمیت، پرونده به شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی قزوین ارسال و دادگاه پس از رسیدگی متهم را به اعدام و مصادره اموال ناشی از جرم محکوم مینماید.
رای صادره در خصوص متهم مورد اعتراض قرار گرفته و پس از بررسی با رد اعتراض، مورد تایید دادستان کل کشور قرار میگیرد.
همچنین تقاضای عفو محکوم علیه نیز در کمیسیون عفو استانی و مرکز طی دو نوبت مطرح و مورد مخالفت واقع میشود و در نهایت اجرای حکم وی از سوی رییس قوه قضاییه بلامانع اعلام میگردد.
انتقال ۹ زندانی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روز جاری سهشنبه ۴ آذر ماه ۹ تن از زندانیان محکوم به اعدام زندان رجایی شهر کرج جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند.
یکی از زندانیان این زندان ضمن اعلام این خبر به گزارشگر هرانا گفت: «این ۹ زندانی که از بندهای ۲، ۳ و ۶ زندان رجایی شهر به سلول انفرادی منتقل شدند اکثرا اتهاماتی مانند قتل داشتهاند و سحرگاه فردا حکم اعدام در مورد ایشان اجرا خواهد شد.»
۱۳۹۳ آذر ۴, سهشنبه
ممانعت از حضور فریبا کمالآبادی در مراسم ازدواج دخترش
فریبا کمال آبادی از زندانیان بهایی با مخالفت نهادهای امنیتی از حضور در مراسم عروسی دخترش محروم شد.
هتک حرمت زندانی زن مسیحی در زندان اوین
یک زندانی زن مسیحی که برای اولین بار از زمان محکومیت خود به مرخصی آمده بود در هنگام بازگشت مجدد به زندان به طرز آزار دهنده و غیر متعارف جنسی توسط ماموران زن زندان اوین مورد بازرسی قرارگرفت، وی به دلیل این عمل وقیحانه ماموران زندان دچار ناراحتی روحی شدیدی شده است.
به گزارش هرانا به نقل از؛ آژانس خبری مسیحیان ایران (محبت نیوز)، «مریم نقاش زرگران» با نام (نسیم) زندانی زن مسیحی محبوس در بند (زنان) زندان اوین، طی هفته گذشته هنگام بازگشت از مرخصی چهار روزه خود، در هنگام ورود مجدد به زندان اوین مورد بازرسی آزار دهنده و غیر متعارف جنسی توسط ماموران زن زندان اوین قرار گرفت و به این خاطر دچار ناراحتی روحی شدیدی شده است.
بنا بر این گزارش وی از ۱۷ آبان ماه ۱۳۹۳ تا عصر چهارشنبه ۲۱ آبان برای اولین بار پس از ۱۷ ماه زندانی بودن به مدت چهار روز به مرخصی رفته بود، که پس از بازگشت به زندان با رفتار غیر معمول زندانبانان زن مواجه شد که به زور او را وادار به در آوردن همه لباسهایش و لخت شدن کامل در جلوی چشم بقیه کردند.
این زندانی مسیحی که از این درخواست بیشرمانه و غیر معمول ماموران بند به شدت شوکه شده بود، کمی بعد با مامورانی روبرو شد که به زور وی را مورد بازرسی (بدنی) قرار دادند. آنها طی این عمل غیر متعارف خود، به طرز وقیحانهای از او هتک حرمت کردند و وی را تا جای ممکن آزار جسمی و شکنجه روحی رساندند.
پیشتر «مریم» به دلیل عارضه قلبی و وخامت حال جسمانیاش در هفتم مهرماه ۱۳۹۲ به تشخیص پزشکان بهداری اوین به بیمارستان مدرس تهران منتقل شده بود. وی که سابقه عمل جراحی در ناحیه قلب را نیز دارد، از آن زمان به دلیل فشارهای روحی و روانی درون زندان دچار نارسایی مجدد قلبی نیز شده بود.
لازم به یاد آوری است که مریم نقاش زرگران بانوی نوکیش مسیحی ۳۶ ساله نخستین بار در اوایل زمستان سال ۱۳۹۱به جرم «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت شد. وی در ۱۷ دیماه ۱۳۹۱ به پلیس امنیت احضار و پس از مراجعه به مدت سه روز در ساختمان وزرا تحت بازداشت موقت قرار گرفت. این شهروند مسیحی پس از بازجوییهای مقدماتی از ساختمان وزرا به زندان اوین منتقل گردید و پس از طی مراحل بازپرسی، پرونده وی را برای رسیدگی به دادگاه انقلاب اسلامی فرستادند.
خانم نقاش زرگران پس از تشکیل دادگاه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی محمد مقیسه به جرم «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به چهار سال زندان محکوم میشود». این حکم در دادگاه تجدید نظر تغییری نکرد. «مریم» در تاریخ ۲۴ تیرماه سال ۱۳۹۲ برای اجرای حکم فراخوانده شد و از آن زمان تاکنون در بند نسوان زندان اوین به سر میبرد.
لازم به ذکر است تاکنون از سوی مسئولان زندان و یا ماموران هیچگونه توضیحی که چرا چنین رفتاری با وی داشتهاند داده نشده است.
این عمل زشت و چندش آور ماموران امنیتی زن زندان اوین در حالی صورت گرفت که حداقل در طی دوسال گذشته سابقهای از رفتار مشابه در آن زندان برای زنان حداقل گزارش نشده بود.
عمل وقیحانه ایی که پیشتر نیز تکرار شد
بر اساس این گزارش پیشتر نیز در نهم آبان ۱۳۹۱ حدود ۲۰ زن از نیروهای گارد یگان حفاظت زندان اوین با ورود به حریم خصوصی و شخصی زندانیان سیاسی باعث بر هم زدن نظم و سلب آسایش آنان شده و پس از یورش به بند سیاسی بانوان، زندانیان زن را به شکل توهین آمیزی مورد بازرسی بدنی قرار دادند.
جالب توجه این بود که در بازرسی دوسال پیش نیز فقط زنانی در بند نسوان اوین مورد تعرض قرار گرفتند که از زندانیان سیاسی و عقیدتی محسوب میشدند و با زندانیانی که برای جرمهای عمومی در بازداشت یا زندان بسر میبردند کاری نداشتند.
گفتنی است این یک روش معمول در زندانهای جمهوری اسلامی است که برای زهر چشم گرفتن از زندانیان سیاسی و عقیدتی آنها را به اشکال گوناگون مورد آزار جنسی قرار میدهند تا تحقیرشان کرده و به اصطلاح ماموران زندان آنها را بشکنند تا شاید از عقاید خود دست بردارند.
این حرکت در آن زمان با اعتراض شدید زندانیان زنی که مورد تعرض قرار گرفته بودند و همبندان آنها روبرو شد. تا جائی که برخی از آنها اعتصاب غذا کردند و سازمانهای مدافع حقوق زندانیان و حقوق بشر هم در اعتراض به این اعمال طی بیانیه ایی آن را محکوم کردند.
آئین نامه داخلی زندانها هرچند اجازه بازرسی بدنی زندانیان را به ماموران میدهد، اما در مقررات نوشته شده زندان بازرسی بدنی برای معتادان و افرادی که شبهه فعالیتهای قاچاق در مورد آنها وجود دارد اعمال میگردد نه برای همه.
ماشاء الله حائری به مرخصی درمانی اعزام شد
ماشاء الله حائری زندانی سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج به مرخصی استعلاجی اعزام شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روز جاری (سهشنبه ۴ آذر ماه) ماشاء الله حائری زندانی سیاسی کهنسال سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج به مرخصی درمانی اعزام شد.
ماشاءالله حائری از زندانیان سیاسی دههٔ ۶۰ در وقایع بعد از انتخابات به اتهام «هواداری از منافقین (سازمان مجاهدین)» بازداشت و به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.
گفتنی است، وی از بیماریهای حاد قلبی و تنفسی رنج میبرد و سابقه عمل قلب باز را در پرونده پزشکی خود دارد.
خطر از کار افتادن کلیه و عدم رسیدگی پزشکی به سیدقاسم آبسته
سیدقاسم آبسته زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج در صورت ادامه بیتوجهی به روند درمانیاش کلیههای خود را از دست میدهد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سیدقاسم آبسته زندانی سنی مذهب سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج از مدتها پیش با مشکلات کلیه دست بگریبان است و با عدم رسیدگی پزشکی مناسب از سوی مسئولان زندان روبروست.
یکی از همبندیان وی به گزارشگر هرانا گفت: «از دو هفته پیش مشکل کلیههای قاسم آبسته حادتر شده و بنا به تشخیص متخصصین بهداری زندان، ایشان نیاز مبرم به درمان و عمل جراحی دارد. به گفته آنها در صورت بیتوجهی به مشکل کلیههای این زندانی عقیدتی، خطر از کار افتادن کلیه بخاطر گیر کردن سنگ در مجاری وجود دارد.»
این منبع همچنین گفت: «روز یکشنبه ۲ آبان ماه بصورت اوژانسی برای عمل جراحی دستور اعزام وی صادر شده ولی جلوی در زندان در حالی که حال زندانی وخیم بوده بخاطر عوض نکردن لباسهای زندان که مخصوص مجرمین عادی میباشد به دستور سروان زولفعلی از اعزامش جلوگیری شده و با همان وخامت به سالن خود عودت میابد.»
قاسم آبسته در بهمن ماه ۱۳۸۸ بازداشت و به سلولهای انفرادی در اداره اطلاعات ارومیه منتقل و هشت ماه را در این بازداشتگاه و بصورت یک نفره نگهداری شد. وی با وجود گذشت حدود ۵ سال، همچنان بصورت بلاتکلیف در زندان نگهداری میشود.
گفتنی است، هم اکنون ۸۳ زندانی کرد سنی مذهب در سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج نگهداری میشوند که از این میان برای ۴۰ نفر حکم اعدام صادر شده است.
زندان اوین: توطئه علیه جان زندانی سیاسی علی معزی
علی سلانپور بصورت اورژانس به بیمارستان منتقل شد
علی سلانپور که پیشتر به دستور قاضی ناظر بر امور زندانیان سیاسی از درمانش در مراکز درمانی خارج از زندان ممانعت شده بود در پی بهرانی شدن وضعیت جسمی بصورت اورژانسی به بیمارستان منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی سلانپور زندانی سیاسی سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج، حدود دوهفته پیش به دستور خدابخشی (قاضی ناظر بر امور زندانیان سیاسی) بدون تکمیل درمان، از بیمارستان شهدای تجریش به زندان عودت شد.
یکی از همبندیان وی به گزارشگر هرانا گفت: «علی سلانپور روز چهارشنبه که با تحمل درد برای ملاقات با خانواده به سالن ملاقات رفته بود، ناگهان زمین خورد و بالاجبار در این چند روز از شدت درد بصورت سینه خیز حرکت میکرد. تا اینکه امروز صبح (دوشنبه ۳ آذر ماه) به علت وخامت شدید حالش که نیمه فلج شده توسط برانکار به کمک همبندیان به بهداری زندان انتقال یافته و تصمیم به اعزام او گرفته شد. در نهایت ساعت ۱ بعد از ظهر با انتقال وی بصورت اورژانس به بیمارستان هزار تختخوابی امام خمینی موافقت به عمل آمد.»
علی سلانپور در تاریخ ۲۸ آذر ماه ۱۳۸۹ بازداشت و در دادگاه انقلاب به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق هواداری از گروهک منافقین (مجاهدین خلق)» به ۵ سال زندان محکوم شد هم اکنون در سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج بسر میبرد.
۱۳۹۳ آذر ۳, دوشنبه
پخش تراکت در دانشگاه تهران برای فراخوان به تظاهرات در روز دانشجو
افزایش محدودیتها و فشارها بر تولیدکنندگان بهایی
ماموران لباس شخصی بهطور همزمان به منزل چند شهروند بهایی در نجف آباد و ویلاشهر مراجعه کرده و ضمن ضبط کامپیوتر و کتب مذهبی کارگاه تولیدی دو تن از ایشان را تعطیل کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۵ آبان ماه ماموران لباس شخصی بهطور همزمان به منازل چند شهروند بهایی در نجف آباد و ویلاشهر (اصفهان) مراجعه کرده و ضمن تفتیش منازل، کتب، لپتاپ، کامپیوتر، سیدیها، شمایل مذهبی و… را ضبط کردند.
یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: «[ماموران] کارگاه قارچ آقای حقیری از احبای ویلاشهر را پلمب کرده و همچنین در منزل آقای پیروزمندی دستگاهی که مربوط به کار بوده و کیف چرمی تولید میکرده را به همراه چرمها و کیفها بردند.»
وی در ادامه گفت: «ماموران هنگامی که وارد کارگاه قارچ آقای حقیری شدند پنجرهها را شکسته بخاریها را خاموش و آنجا را پلمب کردند؛ در این کارگاه عدهای از احبا مشغول کار بودهاند.»
این منبع در پایان گفت: «خود اطلاعات رفته و دم کارگاه تولید قارچ یک تابلو زده به علت تولید غیر بهداشتی پلمب شده، ولی مشخص نکرده وسایل کارگاه تولید کیف چرمی را به چه علت ضبط کرده است.»
حکم اعدام سهیل عربی در دیوان عالی کشور تایید شد
حکم اعدام سهیل عربی، فعال فیسبوکی به اتهام سب النبی و ائمه اطهار در دیوان عالی کشور تایید و پرونده وی به اجرای احکام ارسال شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور حکم اعدام سهیل عربی را به اتهام سب النبی و ائمه اطهار تایید و پرونده وی را به اجرای احکام شعبه ۷۶ کیفری استان ارجاع داد.
سهیل عربی با توجه به حرفهاش که عکاسی بوده است، از فعالان در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی از جمله فیس بوک بوده که مطالبی را در نقد دولت و بعضا با رویکرد طنز منتشر میکرده است. این زندانی عقیدتی، از جمله قربانیان پروژه سال گذشته اطلاعات سپاه برای برخورد با شهروندان فعال در فیس بوک است.
سهیل عربی و وکیلش با اعتراض به اتهام سب النبی، مکررا این اتهام را رد کردهاند. آنها همچنین به ماده ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی در مورد اتهام سب النبی استناد میکنند که میگوید: «هرگاه متهم به سب، ادعا نماید که اظهارات وی از روی اکراه، غفلت، سهو یا در حالت مستی یا غضب یا سبق لسان یا بدون توجه به معانی کلمات و یا نقل قول از دیگری بوده است، ساب النبی محسوب نمیشود».
وی هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین نگهداری میشود.