۱۳۹۴ اردیبهشت ۷, دوشنبه

ایران: ۱۱۵ اعدام در دو هفته



فاشیسم خونریز آخوندی برای به تأخیر انداختن سقوط خود اعدامها را بهشدت افزایش داده است

در ادامه امواج اعدام در شهرهای مختلف کشور رژیم ضدبشری آخوندی 30زندانی دیگر را در فاصله روزهای دوم تا ششم اردیبهشت ماه به چوبههای دار سپرد. 9 زندانی بهطور جمعی در 2اردیبهشت (22آوریل) در زندان وکیل آباد شیراز، حلقآویز شدند. در 3اردیبهشت نیز 16 زندانی دیگر در زندانهای بندرعباس، کرمان و جیرفت اعدام شدند. در روزهای 5 و 6اردیبهشت نیز سه زندانی در زندان رشت و دو زندانی دیگر در شهرهای زنجان و ابهر اعدام شدند.
به این ترتیب شمار اعدامها طی دو هفته، 23فروردین تا 6اردیبهشت به 115تن بالغ میشود. البته آمار واقعی اعدام شدگان از این بسا بیشتر است. از جمله بنا بر برخی گزارشها طی هفتههای اخیر شمار زیادی از زندانیان بهطور مخفیانه در اراک اعدام شدهاند.
جلادان حاکم بر ایران در محاصره بحرانهای فزاینده سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و نگران از عواقب مذاکرات اتمی، برای ایجاد جو رعب و خفقان و جلوگیری از گسترش اعتراضات اجتماعی، با سوءاستفاده از سکوت و بیعملی جامعه بینالمللی در مقابل نقض وحشیانه و سیستماتیک حقوقبشر در ایران، بیش از هر زمان دیگر به اعدام و شکنجه و کشتار مردم ایران روی آوردهاند.

۱۳۹۴ فروردین ۲۴, دوشنبه

اعدام جمعی ۸زندانی در زندان مرکزی کرج



رژیم ضدبشری آخوندی امروز دوشنبه 24 فروردین 94 در یک اعدام جمعی 8زندانی را در زندان مرکزی کرج بدار آویخت. 
دژخیمان خامنهای روز شنبه نیز 12زندانی را در زندان قزلحصار کرج حلقآویز کردند.
موج اعدامهای جدید بهویژه پس از عقبنشینی اخیر رژیم آخوندی در راستای زهرخوران اتمی، نیاز نظام جنایتپیشه ولایتفقیه به ایجاد رعب و وحشت را بیش از پیش کرده است.

۱۳۹۴ فروردین ۲۲, شنبه

انتقال ۱۶ زندانی محکوم به اعدام به سلولهای انفرادی زندان مرکزی کرج


بر اساس گزارشهای منتشر شده دژخیمان خامنهای حداقل 16 زندانی محکوم به اعدام را به سلولهای انفرادی زندان مرکزی کرج منتقل کردند.
برخی خبرها نیز حاکی است تعداد دیگری از محکومین به اعدام از زندان مرکزی کرج به زندان قزوین منتقل شدهاند.
اسامی و هویت این زندانیان اعلام نشده است.

۱۳۹۴ فروردین ۱۹, چهارشنبه

حمله گارد زندان به بند ۳۵۰ اوین


محل حبس زندانیان سیاسی در اوین بار دیگر به بهانه تفتیش و بازرسی مورد هجوم پرتعداد ماموران قرار گرفت.

روز یکشنبه مقامات زندان اوین با همراهی سربازان گارد حفاظت زندان با ورود به بند ۳۵۰ زندان اوین که محبس حدودا ۴۰ تن از زندانیان سیاسی است، به شکل کم سابقهای اقدام به بازرسی و تفتیش محل زندگی، اموال و وسایل شخصی زندانیان سیاسی کردند.

در جریان این بازرسی که با حضور و زیر نظر معاونان اجرایی و حفاظت زندان اوین انجام شده و شمار سربازان به مراتب بیشتر از تعداد زندانیان بوده، اموال و وسایل زندانیان تخریب و فضای این بند سیاسی چندین ساعت متشنج بوده است.

حضور این تعداد سرباز و برخوردهای ماموران که به نظر میرسد هدفی جز تحریک زندانیان برای ایجاد تنش و درگیری احتمالی نداشته، چند روز قبل از سالگرد پنجشنبه سیاه بند ۳۵۰ اوین صورت میگیرد؛ حملهای مشابه که هیچگاه با عاملان آن برخورد نشد اما تعدادی از زندانیان قربانی آن حمله بودند و به همان بهانه به سلولهای انفرادی رفتند یا به رجایی شهر و دیگر زندنها تبعید شدند.

سال قبل، در روز ۲۸ فروردین بند ۳۵۰ زندان اوین مورد تهاجم بیسابقهای قرار گرفت. در آن حمله هم که به بهانه تفتیش انجام شد، مامورانی از اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات به همراه بیش از صد نفر از سربازان گارد سازمان زندانها حضور داشتند و زندانیان بند ۳۵۰ را با باتوم و … مورد ضرب و جرح قرار دادند.

بیش از سی تن از زندانیان در آن پنجشنبه سیاه مجروح و مضروب شدند. تعدادی از زندانیان سیاسی به دلیل خون ریزی و شکستگی به بیمارستانهای خارج از زندان منتقل شد و دست کم سی و دو نفر نیز به پس از ضرب و شتم به سلول انفرادی منتقل شدند.

شدت برخوردها در آن حمله به حدی بود که در هنگام انتقال زندانیان مجروح به انفرادی و بهداری زندان، مینی بوس حامل آنها خونین و همچنین محوطه هواخوری این بند نیز به خون زندانیان آغشته شد.

اما سیاهی آن روز فقط به ضرب و شتم و انفرادی زندانیان محبوس در این بند محدود نشد. تعدادی از زندانیان پس از آن حادثه به زندانهای دیگر تبعید شدند یا برای ایشان پروندههای جدید تشکیل شد.

احمدرضا حائری، از جمله اعضای خانواده زندانیان سیاسی که پیگیر حقوق این زندانیان پس از حمله پنجشنبه سیاه به بند ۳۵۰ اوین بود، به این خاطر به سه سال و نیم زندان محکوم شد.

علاوه بر او پنج دانشجو نیز که به همدردی با خانوادههای زندانیان سیاسی پرداخته بودند، به این گناه در مجموع به بیست سال زندان محکوم شدند.

اما با وجود گذشت یک سال از آن حادثه، حتی یک مامور متخلف نیز معرفی نشده و تحت پیگرد قرار نگرفته است. حال آنکه هم مسئولان قضایی و هم نمایندگان مجلس و هم مسئولان دولتی، به طور جداگانه، وعده پیگیری موضوع و برخورد با متخلفان را داده بودند.

۱۳۹۴ فروردین ۱۸, سه‌شنبه

انتقال سه زندانى زندان رجایى شهر به انفرادى



مصطفى اسکندرى، خالد حردانى و سعید عابدینى به انفرادى منتقل شدند.

این سه تن از سالن دوازده زندان رجایى شهر که مختص زندانیان سیاسى-امنیتى است، به مدت ده روز به سلول هاى انفرادى فرستاده شدند.

اگرچه دلیل این اقدام هنوز مشخص نیست ولى یکى از منابع هرانا آن را مرتبط به بازرسى بند در سال گذشته دانسته است.

۱۳۹۴ فروردین ۱۷, دوشنبه

یورش وحشیانه گارد ویژه به زندانیان سیاسی زندان گوهردشت



بر اساس گزارشهای دریافتی صبح روز دوشنبه 17فروردین مأموران ولیفقیه به سالن زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج یورش بردند و کشیش زندانی سعید عابدینی و خالد حردانی و مصطفی اسکندری را از بند خارج و به سلول انفرادی منتقل کردند.

کشیش سعید عابدینی در اعتراض به انتقال به سلولهای انفرادی دست به اعتصابغذا زد و اعلام کرد تا زمانی که به سالن زندانیان سیاسی بازگردانده نشود به اعتصابغذای خویش ادامه خواهد داد. زندانبانان ولیفقیه زمانی که کشیش زندانی را به سلولهای انفرادی منتقل میکردند برای تحقیر کردن، او را عریان کرده بودند.
همچنین لحظاتی بعد گارد ضدشورش مجدداً به بند زندانیان سیاسی یورش برد و زندانی سیاسی خالد حردانی را بهطرز وحشیانهای به سلولهای انفرادی بند ۵ منتقل نمود. خالد حردانی در اعتراض به این عمل وحشیانه و غیرانسانی از همان لحظه اعلام نمود که دست به اعتصابغذا خواهد زد. زندانبانان، زندانی سیاسی مصطفی اسکندری را هم به سلولهای انفرادی منتقل نمودند. این یورشهای وحشیانه با حضور گرامیان سردژخیم بند۴ و با فرماندهی امیریان رئیس گارد زندان صورت گرفت و در آن تعداد زیادی از نیروهای گارد شرکت داشتند. این یورشها بهصورت مرحلهای صورت گرفته است. این موج جدید سرکوب پس از توافق اتمی لوزان و عقبنشینی ولیفقیه در راستای زهر خوران اتمی صورت میگیرد.

۱۳۹۴ فروردین ۱۴, جمعه

عفو بین‌الملل: ایران در اجرای حکم اعدام پیشتاز است


سازمان عفو بینالملل در تازهترین گزارش خود آمار مربوط به صدور و اجرای احکام اعدام در جهان را منتشر کرده است. طبق این گزارش بیشترین موارد اجرای حکم اعدام در جهان در سال ۲۰۱۴ در ایران بوده است.

 سازمان حقوق بشری عفو بینالملل در تازهترین گزارش خود که روز چهارشنبه (اول آوریل / ۱۲ فروردین) منتشر شد، به مجازات مرگ و موارد صدور و اجرای حکم اعدام در جهان در سال ۲۰۱۴ پرداخته است.
بر پایه این گزارش، موارد ثبتشدهٔ صدور حکم اعدام در جهان در سال گذشته میلادی به میزان ۵۴۱ حکم افزایش یافته و به ۲۴۶۶ حکم رسیده است.
به گفتهٔ کارشناسان این سازمان شماری از کشورها با دستاویز کردن مقابله با ترویسم دست به صدور حکم اعدام زدهاند. این امر در سال ۲۰۱۴ بهویژه در مصر و نیجریه بهطور محسوسی مشاهده شده است.
الیور هندریش، سخنگوی هیأت رئیسه این سازمان در آلمان در این ارتباط تصریح کرد: «دقیقا در سالی که ما شاهد اعدامهای انزجارآور در جهان توسط گروههای مسلح، چون دولت اسلامی هستیم، این شرمآور است که برخی از کشورها صدور حکم اعدام را با مسئله مقابله با ترویسم توجیه میکنند.»

مسئولان سازمان عفو بینالملل بر این اعتقادند که صدور و اجرای حکم اعدام برای ترساندن و ایجاد رعب و وحشت مؤثر نیست و هیچ گواه و نشانهای برای تأیید صحت این طرز تفکر وجود ندارد.
کاهش موارد اجرای اعدام
درخور توجه آنکه اگر چه شمار موارد صدور حکم اعدام بیشتر شده، اما اجرای این حکم سیری نزولی داشته و با کاهشی ۲۲ درصدی از ۷۷۸ مورد در سال ۲۰۱۳ به ۶۰۷ مورد در سال گذشته رسیده است.
بخشی از گزارش سازمان عفو بینالملل نیز به مجازات اعدام در ایران اختصاص دارد.
طبق این گزارش شمار رسمی اجرای حکم اعدام در ایران در سال ۲۰۰۴ میلادی ۲۸۹ مورد بوده است. به گفته کارشناسان این سازمان ۴۵۴ مورد اجرای این حکم در ایران نیز باید به این موارد افزوده شود که از سوی مقامات رسمی تأیید نشده است.
در گزارش سازمان عفو بینالملل همچنین آمده است که در سال ۲۰۱۴ میلادی در عربستان سعودی ۹۰ مورد، در عراق ۶۱ مورد و در ایالات متحده آمریکا ۳۵ مورد حکم اعدام به اجرا گذاشته شده است.
البته باید توجه داشت که در گزارش و آمار منتشره از سوی سازمان عفو بینالملل موارد صدور و اجرای حکم اعدام در کشور چین منظور نشده، چرا که مقامات چینی از ارائه هرگونه اطلاعات و آماری در این ارتباط خودداری میورزند.
کارشناسان عفو بینالملل بر این باورند که موارد اجرای حکم اعدام در چین بیشتر از مجموع موارد اعدام در دیگر کشورهای جهان است. به این ترتیب برآورد میشود که در سال ۲۰۱۴ حکم اعدام در بیش از ۱۲۰۰ مورد به اجرا در آمده است.
یکی از نکات مثبت در گزارش سازمان عفو بینالملل این است که شمار کشورهایی در جهان که در آنها حکم اعدام اجرا میگردد، در طی بیست سال گذشته از ۴۱ به ۲۲ کشور کاهش یافته است. یکی از آخرین نمونهها در این زمینه کشور ماداگاسکار است که سال ۲۰۱۴ مجازات اعدام در این کشور را لغو کرد.

۱۳۹۴ فروردین ۱۲, چهارشنبه

صدور حکم زندان و شلاق برای ۵ کارگر معدن چادرملو


حکم اولیه دادگاه ۳۰ کارگر معدن چادرملو که در پی اعتراضات سال گذشته در این معدن با شکایت کارفرما با اتهام «اخلال در نظم و جلوگیری از احقاق حق دیگران» به دادگاه رفته بودند صادر شد و بر اساس آن ۵ نفر از این کارگران به یک سال حبس تعزیری و شلاق محکوم شدهاند.

بهرام حسنینژاد دبیر اخراجی انجمن صنفی کارگران چادرملو که اعتصابات گسترده و طولانی سال گذشته دست کم هزار کارگر پیمانی در اعتراض به اخراج او بود، درباره جزئیات نتیجه دادگاهی که بیستم اسفند ماه ۹۳ برگزار شده بود به ایلنا گفت: این حکم قابل تبدیل به ۵ سال حبس تعلیقی و جریمه نقدی است.

این کارگر افزود: دادگاه اولیه در شرایطی برای این پنج نفر از جنبهٔ عمومی و به جرم اخلال در نظم و آسایش عمومی این حکم سنگین را صادر کرده که اعتراضات سال گذشته به صورت تحصن در محل کارگاه صورت گرفته بود و اساسا نمیتواند جنبهٔ عمومی به خود بگیرد.

دبیر انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو ضمن بیان اینکه حکم صادره قابل اعتراض است، اضافه کرد: یکی از دلایلی که این پنج نفر مجرم شناخته شدهاند این است که کارفرما این کارگران را به عنوان رهبران اعتراض صنفی سال گذشته معرفی کرده و از ابتدا هم خواستار برخورد جدی با این کارگران برای درس گرفتن سایر کارگران معترض بود.

وی اضافه کرد: این در حالیست که همه کارگرانی که در اعتراض صنفی سال گذشته شرکت کرده بودند خواستههای مشترک صنفی داشته و دارند و همانطور که بقیهٔ کارگران معترض که با شکایت کارفرما محاکمه شدند و به حق تبرئه شدند، این ۵ نفر هم باید از تمام اتهامات تبرئه شوند زیرا اساسا طرح جرم علیه آنها مبنای درستی نداشته است.

اتهام این کارگران اخلال در نظم و آسایش عمومی و ممانعت از احقاق حق به وسیلهٔ جلوگیری از کار کارگران عنوان شده است. اگرچه تمام این کارگران در جلسات پیشین دادگاه از ۶ اتهام وارده تبرئه شدهاند اما چندی پیش دادگاهی برای رسیدگی به این اتهام باقی مانده برگزار شد.

به گفتهٔ حسنینژاد، اتهام «جلوگیری از احقاق حق» به این دلیل مطرح شده است که کارفرما در دادگاه ادعا کرد کارگران معترض مانع از این شدهاند که سایر کارگران سر کار حاضر شوند.

عفو بین‌الملل: ایران در اجرای حکم اعدام پیشتاز است


سازمان عفو بینالملل در تازهترین گزارش خود آمار مربوط به صدور و اجرای احکام اعدام در جهان را منتشر کرده است. طبق این گزارش بیشترین موارد اجرای حکم اعدام در جهان در سال ۲۰۱۴ در ایران بوده است.

 به نقل از دویچه وله؛ سازمان حقوق بشری عفو بینالملل در تازهترین گزارش خود که روز چهارشنبه (اول آوریل / ۱۲ فروردین) منتشر شد، به مجازات مرگ و موارد صدور و اجرای حکم اعدام در جهان در سال ۲۰۱۴ پرداخته است.
بر پایه این گزارش، موارد ثبتشدهٔ صدور حکم اعدام در جهان در سال گذشته میلادی به میزان ۵۴۱ حکم افزایش یافته و به ۲۴۶۶ حکم رسیده است.
به گفتهٔ کارشناسان این سازمان شماری از کشورها با دستاویز کردن مقابله با ترویسم دست به صدور حکم اعدام زدهاند. این امر در سال ۲۰۱۴ بهویژه در مصر و نیجریه بهطور محسوسی مشاهده شده است.
الیور هندریش، سخنگوی هیأت رئیسه این سازمان در آلمان در این ارتباط تصریح کرد: «دقیقا در سالی که ما شاهد اعدامهای انزجارآور در جهان توسط گروههای مسلح، چون دولت اسلامی هستیم، این شرمآور است که برخی از کشورها صدور حکم اعدام را با مسئله مقابله با ترویسم توجیه میکنند.»

مسئولان سازمان عفو بینالملل بر این اعتقادند که صدور و اجرای حکم اعدام برای ترساندن و ایجاد رعب و وحشت مؤثر نیست و هیچ گواه و نشانهای برای تأیید صحت این طرز تفکر وجود ندارد.
کاهش موارد اجرای اعدام
درخور توجه آنکه اگر چه شمار موارد صدور حکم اعدام بیشتر شده، اما اجرای این حکم سیری نزولی داشته و با کاهشی ۲۲ درصدی از ۷۷۸ مورد در سال ۲۰۱۳ به ۶۰۷ مورد در سال گذشته رسیده است.
بخشی از گزارش سازمان عفو بینالملل نیز به مجازات اعدام در ایران اختصاص دارد.
طبق این گزارش شمار رسمی اجرای حکم اعدام در ایران در سال ۲۰۰۴ میلادی ۲۸۹ مورد بوده است. به گفته کارشناسان این سازمان ۴۵۴ مورد اجرای این حکم در ایران نیز باید به این موارد افزوده شود که از سوی مقامات رسمی تأیید نشده است.
در گزارش سازمان عفو بینالملل همچنین آمده است که در سال ۲۰۱۴ میلادی در عربستان سعودی ۹۰ مورد، در عراق ۶۱ مورد و در ایالات متحده آمریکا ۳۵ مورد حکم اعدام به اجرا گذاشته شده است.
البته باید توجه داشت که در گزارش و آمار منتشره از سوی سازمان عفو بینالملل موارد صدور و اجرای حکم اعدام در کشور چین منظور نشده، چرا که مقامات چینی از ارائه هرگونه اطلاعات و آماری در این ارتباط خودداری میورزند.
کارشناسان عفو بینالملل بر این باورند که موارد اجرای حکم اعدام در چین بیشتر از مجموع موارد اعدام در دیگر کشورهای جهان است. به این ترتیب برآورد میشود که در سال ۲۰۱۴ حکم اعدام در بیش از ۱۲۰۰ مورد به اجرا در آمده است.
یکی از نکات مثبت در گزارش سازمان عفو بینالملل این است که شمار کشورهایی در جهان که در آنها حکم اعدام اجرا میگردد، در طی بیست سال گذشته از ۴۱ به ۲۲ کشور کاهش یافته است. یکی از آخرین نمونهها در این زمینه کشور ماداگاسکار است که سال ۲۰۱۴ مجازات اعدام در این کشور را لغو کرد.