۱۳۹۴ آذر ۷, شنبه

تظاهرات حاميان مقاوت در سويد بر عليه اعدام و نقض حقوق بشر در ايران



روز چهارشنبه ۴ آذر، جمعی از حامیان مقاومت ایران و ایرانیان آزاده در شهر یوتوبری در سوئد به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، در اعتراض به نقض وحشتناک حقوق بشر در ایران و به ویژه علیه زنان و دختران در ایران توسط رژیم ضدبشری آخوندی حاکم بر ایران، یک تظاهرات در مرکز شهر برگزار کردند.

جان باختن زندانی سیاسی محمد حمادی در زندان شیبان اهواز


زندانی سیاسی، محمد حمادی، روز جمعه6آذر94، در زندان شیبان اهواز طور مشکوکی جان باخت. 

رژیم آخوندی علت مرگ این زندانی سیاسی راسکته مغزی اعلام کرد، اما بستگان او گفتند وی از هیچگونه بیماری رنج نمیبرد.

محمد حمادی در سال ۱۳۸۷، توسط وزارت اطلاعات در اهواز بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت نظام» محاکمه و به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شده بود.

در شهریورماه سال جاری نیز، زندانی سیاسی شاهرخ زمانی، مدافع حقوق کارگران، به طرز مشکوکی جان باخت.

فشارهای ضدبشری، از جمله اعمال محدودیتهای شدید درمانی به زندانیان از شیوههای رایج دژخیمان خامنهای برای درهمشکستن مقاومت زندانیان و وادار کردن آنان به تسلیم است.

اعدام دو متهم جرائم مواد مخدر در زندان مرکزی لاکان رشت


دو زندانى در زندان مرکزی لاکان رشت به دار آویخته شدند.

 رییس کل دادگستری گیلان امروز اعلام کرد: “مردی ۳۰ ساله و مردی۲۹ ساله امروز در رشت اعدام شدند”.

احمد سیاوش پور افزود: “این ۲ متهم امروز در زندان مرکزی لاکان رشت به دار آویخته شدند”.

وی گفت: “هر ۲ محکوم به اعدام، اهل و ساکن شهر رشت بودند”.

لازم به ذکر است تقاضای عفو متهمین فوق الذکر در دو مرحله توسط کمیسیون مرکزی عفو و بخشودگی مطرح گشت که پس از انجام بررسی های لازم و عدم احرازشرایط، رد شد.

بر اساس این گزارش تمامی مراحل دادرسی محکومین با حضور وکلای آنان و نماینده دادستان برگزار شد.

۱۳۹۴ آذر ۶, جمعه

گزارشی از آخرین وضعیت هفده فعال مدنی بازداشت شده در تهران


امروز و در پی مراجعه خانواده های فعالین مدنی بازداشت شده روزهای اخیر در تهران به زندان و دادسرای اوین، به ایشان گفته شد که روز شنبه برای تعیین تکلیف اکثریت بازداشت شدگان به دادسرای اوین مراجعه کنند و همچنان از هاشم زینالی و رضا ملک خبری در دست نیست. در حال حاضر هویت ۱۷ فعال مدنی بازداشت شده در روزهای اخیر، محرز شده است.

امروز و در پی مراجعه خانواده های فعالین مدنی بازداشت شدگان روزهای اخیر در تهران به زندان و دادسرای اوین، به اکثریت این خانواده ها گفته شد که روز شنبه برای تعیین تکلیف وضعیت عضو بازداشت شده خانواده خود مراجعه کنند. این مسئله شامل حال سیمین عیوض زاده، هاشم زینالی و رضا ملک نشده و همچنان از محل بازداشت و وضعیت هاشم زینالی و رضا ملک خبری در دست نیست.

گفتنی است که پس از مراجعه خانواده های بازداشت شدگان به حاجیلو، دادیار ناظر زندان اوین وی اعلام کرده که این بازداشت ها به او ارتباطی ندارد و از اسامی بازداشت شدگان و ارگان بازداشت کننده نیز بی اطلاع است.

لازم به ذکر است که پیشتر به خانواده های بازداشت شدگان اعلام شده بود که امروز، چهارشنبه برای تعیین تکلیف وضعیت اعضای بازداشت شده خانواده خود مراجعه کنند.

همچنین از وضعیت فعالین مدنی بازداشت شده و محبوس در بند هشت اوین خبر می رسد که محسن شجاع در اعتراض به انتقال زنان بازداشت شده به زندان قرچک ورامین اعلام اعتصاب غذا کرده است. همچنین داود نعمتی نیز به دلیل وخامت وضعیت جسمانی به بیمارستان منتقل شده است.

اسامی فعالان مدنی که روز گذشته به بند هشت اوین منتقل شدند عبارت است از: اسماعیل (زرتشت) احمدی راغب، داود (هوشنگ) نعمتی، محسن شجاع، احسان خیبر، مسعود حمیدی، علی بابایی، محسن حاصلی، اسماعیل حسینی، عبدالعظیم اروجی، ارشیا رحمتی، حامد گودرزی و ابراهیم زاده.

جمعی از خانوادههای زندانیان سیاسی و مدافعان حقوقبشر، روزهای دوشنبه در مقابل دفتر لاستیک دنا در میدان ونک تهران، نبش خیابان گاندی، گرد هم جمع میشوند. آنها روزهای شنبه هم با تجمع در مقابل زندان اوین، خواستار آزادی زندانیان سیاسی میشوند.

تعدادی از فعالان سیاسی و مدنی معترض که در این تجمعات شرکت میکنند، صبح روز شنبه ۳۰ آبان، در مقابل زندان اوین بازداشت و به بازداشتگاههای مختلفی منتقل شدند و تعدادی نیز در مقابل ساختمان دنا بازداشت شدند.

هاشم زینالی، پدر سعید زینالی، دانشجویی که از ۱۸ تیر ۷۸ مفقود شده است، سیمین عیوضزاده، مادر امید علیشناس، زندانی سیاسی، رضا ملک، زندانی سیاسی سابق، محسن شجاع و تعدادی از شاگردان محمدعلی طاهری، بنیانگذار عرفان حلقه در میان کسانی بودند که روز شنبه بازداشت شدند.

هاشم زینالی و رضا ملک توسط اطلاعات سپاه بازداشت شدند. اما مکان نگهداری ایشان و اتهامات انتسابی اطلاعی در دست نیست.

داود نعمتی و زرتشت احمدی راغب نیز صبح دوم آذرماه در تجمعی مدنی مقابل ساختمان لاستیک دنا بازداشت شده اند. گفته شده است که “فریده مرادخانی” نیز روز دوشنبه بازداشت شده که هنوز از سوی منبع معتبری تأیید نشده است.

سیمین عیوض زاده، شروین یمنی و لیلا پورغفاری نیز که روز شنبه بازداشت شدند در زندان قرچک ورامین اعلام اعتصاب غذا کرده بودند. اتهام تفهیم شده به ایشان “اخلال در نظم عمومی از طریق حمایت از سرکرده عرفان حلقه” است. این در حالی است که سیمین عیوض زاده در اعتراض به تداوم بازداشت فرزندش “امید علی شناس” اقدام به شرکت در تجمعات مدنی کرده بود. متهمین گفته اند که به اجبار و بدون هیچ سوال و جوابی برگه ای که حاوی این اتهام بوده را امضا کرده اند.

محمد نوری زاد نیز صبحگاه دوم آذر ماه بازداشت شده بود که نیمه شب آزاد شد.

Ali saeedi ، نه به اعدام ، زندانى سياسى آزاد بايد گردد

گسترش اعتصاب‌غذای زندانیان سیاسی در زندان اوین


اعتصابغذای زندانیان سیاسی در زندان اوین در اعتراض به دستگیری خانوادههای زندانیان سیاسی و حامیان آنها رو به گسترش است. 
روز پنجشنبه ۵ آذر ماه زندانی سیاسی پوریا ابراهیمی به جمع اعتصاب غذاکنندگان در زندان اوین پیوست. 

این زندانی سیاسی در اعتراض به یورش وحشیانه، ضرب و شتم و دستگیری تعدادی از خانوادههای زندانیان سیاسی و حامیان آنها در مقابل زندان اوین و میدان ونک دست به اعتصابغذا زده است.

روز چهارشنبه ۴ آذر ماه نیز زندانی سیاسی علی معزی پدر دو مجاهد اشرفی به جمع اعتصابغذاکنندگان زندان اوین پیوست. 

زندانیان سیاسی امید علیشناس و محمد سعید حسینزاده در زندان اوین نیز در اعتصابغذا بهسر میبرند.

همچنین زنان زندانی سیمین عیوضزاده مادر امید علی شناس و لیلا میرغفاری از دستگیر شدگان در مقابل زندان اوین در زندان قرچک ورامین دست به اعتصابغذا زدهاند.

۱۳۹۴ آذر ۴, چهارشنبه

پنج زندانی محکوم به اعدام در زندان میناب اعدام شدند.




“موسی کدخدایی” فرزند عبدالرحیم ۶۳ ساله، اهل بنت نیکشهر، “شکر الله بلوچی” از روستای توتان بنت، “علی فرامرزی” فرزند شهداد اهل سیریک، بعلاوه یک زندانی کرد و یک تبعه پاکستان، سحرگاه سه شنبه ۳ آذر ماه، اعدام شدند.

خانواده این زندانیان روز دوشنبه با آنها ملاقات کردند.

“ساجد کدخدائی” فرزند موسی گفت: “پدرم را در تاریخ ۳ آذر ماه ۸۸ بازداشت کرده بودند که دقیقا بعد از گذشت ۷ سال در همین تاریخ اعدامش کردند با اینکه یک پیرمرد بود و هیچ ضرری نداشت و نباید اعدامش می کردند”.

وی افزود: “هنگام اجرای حکم پدرم را تا یک ساعت آویزان گذاشتند در حالی که در همان دقایق اول فوت کرده بود”.

بیانیه زندانی سیاسی علی معزی در اولین روز اعلام اعتصاب‌غذای اعتراضی



متن بیانیه: 
روز شنبه 30آبان 94از تجمع حامیان و وابستگان زندانیان سیاسی در مقابل زندان اوین جلوگیری بهعمل آمد و مأموران با حمله و هجوم وحشیانه به این تجمعکنندگان که دستشان از همه جا کوتاه است حدود 30نفر از آنان را با ضرب و شتم دستگیر کردند.
 چند تن از مادران و زنان دستگیر شده به زندان قرچک ورامین برده شدند و آقایان دستگیر شده به زندان اوین منتقل گردیدند.
 
دستگیر شدگان مزبور از مردم عادی و زحمتکش جامعه هستند که اکنون چند روز است بدون اینکه جرمی مرتکب شده باشند بلاتکلیف در زندانند. در حالی که میبایستی در همان ساعتهای اولیه آزاد میشدند. بیگمان رو در روشدن حکومت جور و جنایت با تودههای محروم مردم و والدین زندانیان، جز درو کردن توفان حاصلی نخواهد داشت. و به کوری چشم اهریمنان استبداد دور نیست روزی که در و دیوار زندانها خراب شده و زندانیان در گلخند پیروزمند مردم ایران در آغوش ملت جای گیرند.
 
درود بر هموطنان غیور و آزاده ایران زمین. سلام بر آزادی 
زندانی سیاسی علی معزی. چهارم آذر 1394. زندان اوین.

۱۳۹۴ آبان ۳۰, شنبه

میثاق یزدان نژاد در بند دو الف سپاه است


میثاق یزدان نژاد، زندانی سیاسی، در بند دو الف، بازداشتگاه ویژه اطلاعات سپاه در زندان اوین در بند است.

میثاق یزدان نژاد، زندانی سیاسی که از روز چهارم آبان ماه از زندان رجائی شهر خارج گردیده در بند دو الف، بازداشتگاه ویژه اطلاعات سپاه در زندان اوین در وضعیت انفرادی در بند است.

گفته شده است که پرونده این زندانی به شعبه یک بازپرسی اوین ارجاع داده شده است.

لازم به ذکر است که از زمان انتقال وی به زندان اوین تا کنون، این زندانی سیاسی هیچ تماس و یا ملاقاتی با خانواده خود نداشته است.

پیشتر اعلام شده بود که زندانی سیاسی، میثاق یزدان نژاد جهت درمان به بیمارستان اعزام شده است.

گفتنی است که در هشتمین سال زندان میثاق یزدان نژاد، حکم ۱۳ سال حبس این زندانی سیاسی پس از اعاده دادرسی توسط شعبه ۱۴ دیوان عالی کشور نقض شده و قرار است شعبه هم عرض مجددا به پرونده این زندانی سیاسی رسیدگی کند.

میثاق یزداننژاد، دانشجوی رشتۀ مترجمی پیام نور، در تاریخ ۱۹ شهریورماه ۱۳۸۶ توسط مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و توسط قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و همچنین دادگاه انقلاب شهرری و پس از تبدیل حکم در شعبه ۳۶ تجدیدنظر، جمعا به ۱۳ سال زندان به دلیل شرکت در مراسم نوزدهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی و ارتباط و همکاری با سازمان مجاهدین خلق محکوم شد، این زندانی پیش از انتقال در حال سپری کردن هشتمین سال حبس خود در زندان رجایی شهر بود.

تهران - یورش وحشیانه به خانواده‌های زندانیان سیاسی و تجمع‌کنندگان مقابل اوین



تهران - شنبه 30آبان - تجمع خانواده شهدا، مفقودین و زندانیان سیاسی در مقابل اوین مورد تهاجم وحشیانه دژخیمان اطلاعاتی قرار گرفت. در این یورش وحشیانه مزدوران بیش از سی تن از تجمعکنندگان را دستگیر کرده و با خودروهای ون به زندان اوین منتقل کردند. مادر زندانی سیاسی امید علی شناس، پدر مفقود قیام 88 سعید زینالی و جمعی از مخالفان اعدام محمدعلی طاهری از جمله بازداشتشدگان میباشند.

بهرغم تلاش مزدوران اطلاعاتی برای ایجاد رعب و وحشت برخی از تجمعکنندگان از جمله دکتر محمد ملکی رئیس دانشگاه تهران در ابتدای انقلاب، با مشاهده رفتار وحشیانه دژخیمان تلاش کردند که همراه بازداشتشدگان سوار خودروهای مزدوران شوند، که با ممانعت نیروهای امنیتی مواجه شدند. پدر سعید زینالی هنگام بازداشت، از اینکه بالاخره بعد از سپری شدن ۱۷ سال کسی صدای او را شنیده اظهار خوشحالی کرده است و اظهار داشته شاید این بار بتوانیم جوابی برای گمشده خویش پیدا کنیم.

۱۳۹۴ آبان ۲۷, چهارشنبه

بیانیه جمعی از جوانان بلوچ هوادار سازمان مجاهدین خلق در محکومیت حمله به ساکنان بیدفاع لیبرتی



بار دیگر رژیم درمانده ولایت فقیه از سر استیصال و واماندگی، در حرکتی ناجوانمردانه ساکنان بیدفاع لیبرتی را مورد آماج حمله ددمنشانه خود قرار داد... 
.. رژیم وامانده که عقب تر از زمان زندگی میکند تصور نموده است که با اینگونه حرکات میتواند بدون آن که ردی از خود به جا گذارد روند پیشروی معنوی مجاهدین را در داخل و خارج متوقف و با شکست مواجه کند غافل از اینکه اینگونه تحرکات نه تنها هیچ تأثیری بر اراده عزیزان مجاهد نخواهد گذاشت بلکه آنان را نسبت به درستی راه خود مطمئن و بر ادامه آن مصمم خواهد کرد. 
جوانان بلوچ آگاهند که این تحرکات بهطور کامل توسط رژیم آخوندی است. 
لذا ما جوانان بلوچ خواستار پیگیری و محاکمه سران رژیم جنایتکار آخوندی هستیم 

جوانان بلوچ هوادار سازمان ایرانشهر 24آبانماه 94.

گزارش‌گران بدون مرز زندانی کردن هادی حیدری کاریکاتوریست ایرانی را محکوم کرد


گزارش گران بدون مرز طی بیانیه ای بازداشت هادی حیدری کارتونیست ایرانی را محکوم کرد.

گزارشگران بدون مرز زندانی کردن هادی حیدری کاریکتاتوریست مشهور ایرانی را در تاریخ ۲۵ ابان ۱۳۹۴ محکوم می کند.

ماموران امنیتی وی را در ساعت پنج بعد از ظهر در محل کار خود در روزنامه شهروند بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند.

همکار بسیاری از روزنامههای اصلاحطلب در همان شب به خانواده اطلاع داد که برای محکومیت یک سال زندان در ارتباط با بازداشتهای پیشین زندانی شده است.

هادی حیدری پیش از این چندین بار بازداشت و زندانی شده بود، از این میان در تاریخ ۳۰ مهر ۱۳۸۸ در مراسم دعای کمیل بازداشت و به بند ٢٠٩ زندان اوین منتقل شد که در تاریخ ١٨ ابان همان سال با سپردن وثیقه آزاد شد، همچنین در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۸۹ پس از احضار به دادگاه بازداشت و در تاریخ ۵ دی ۱۳۸۹ باز هم با قید وثیقه و در انتظار رأی دادگاه آزاد شده بود. در آخر در ۵ مهرماه ١٣٩١ پس از انتشار کاریکاتوری در روزنامه شرق به دادسرا احضار و پس از بازجویی با قید کفالت آزاد شد.

روزنامه شرق در این روز پس از حملات گستردهای رسانههای نزدیک به قدرت حاکم و سپاه پاسدران انقلاب اسلامی تقریباً به مدت یک سال توقیف شد.

ریحانه طباطبایی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد


ریحانه طباطبایی، روزنامه نگار و عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی، به یک سال حبس و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروه ها، دستجات سیاسی و فعالیت در رسانه ها و مطبوعات و فضای مجازی محکوم شد.

جلسه محاکمه این روزنامه نگار به اتهام “تبلیغ علیه نظام” ۹ آذر ماه به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد و امروز پس از نزدیک به یک سال حبس تعزیری این روزنامه نگار تایید شد.

ریحانه طباطبایی پیش از این در آذر ماه سال ۸۹ توسط سپاه بازداشت شده بود. وی بابت این بازداشت محکوم به یک سال حبس شد که دادگاه تجدید نظر آن را به شش ماه حبس تعزیری و شش ماه حبس تعلیقی تبدیل کرد. این فعال سیاسی در بهمن ماه سال ۹۱ نیز به همراه تعدادی از روزنامه نگاران توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد.

طباطبایی، خرداد ماه سال گذشته برای پرونده جدید خود که این بار نیز توسط سپاه تنظیم شده بود، به دادسرا احضار شد که پس از تفهیم اتهام برای اجرای حکم ۵ ماهه خود به بند سیاسی زندان زنان اوین منتقل و در ۲۰ آبان ماه همان سال پس از طی دوران محکومیت خود آزاد شده بود.

۱۳۹۴ آبان ۲۱, پنجشنبه

دستگیری یک دانشجو در تجمع خانواده‌های زندانیان سیاسی در میدان ونک تهران



مأموران وزارت بدنام اطلاعات دوشنبه 18آبان 94 با یورش به تجمع اعتراضی خانوادههای زندانیان سیاسی در میدان ونک تهران، اقدام به دستگیری و ضرب و شتم یک دانشجو بهنام علیرضا وارسته کردند و او را به نقطه نامعلومی منتقل کردند.

حوالی ساعت ۱۰:۳۰ صبح مأموران وزارت بدنام با یورش به علیرضا وارسته که دست نوشتهای با شعار اعدام جوانان در ایران را متوقف کنید در دست داشت، او را دستگیر کردند. 

علیرضا وارسته ۲۳ ساله دانشجوی دانشگاه تربیت معلم شهر کاشان میباشد، وی پیش از این دانشجوی اخراجی دانشگاه تربیت معلم تهران بود. 

علیرضا وارسته در جریان قیام مردم ایران در سال ۸۸ دستگیر و به مدت ۳ ماه زندانی بود و تحت شدیدترین شکنجههای جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات قرار گرفت.

ادرخواست سازمان ملل از ایران: به ارعاب روزنامه‌نگاران پایان دهید



کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل روز چهارشنبه ۲۰ آبان از ایران خواستند تا به دستگیری، ارعاب و بازجویی از روزنامهنگاران و سایر فعالان مدنی پایان داده و پیشاپیش انتخابات پارلمانی اسفند امسال، راه را برای بحث آزاد فراهم کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این کارشناسان در بیانیهای مشترک از جمهوری اسلامی درخواست کردند تا همه روزنامه نگاران از جمله جیسون رضاییان، خبرنگار واشینگتن پست در تهران، را آزاد کند؛ روزنامه نگارانی که به گفته این کارشناسان، «به دلیل فعالیت مسالمتآمیزشان که مبتنی بر حقوق اساسی است، خودسرانه و غیرقانونی بازداشت شدهاند».

جیسون رضاییان که تابعیت ایرانی- آمریکایی دارد تابستان سال ۱۳۹۳ و به اتهام جاسوسی بازداشت و ماه گذشته حکم دادگاه علیه او صادر شد، هرچند که مفاد این حکم فاش نشده است.

هفته گذشته، ماموران لباس شخصی سازمان اطلاعات سپاه، عیسی سحرخیز، مدیرکل مطبوعات وزارت ارشاد در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، احسان مازندرانی، مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان، آفرین چیتساز ستوننویس روزنامه ایران، و سامان صفرزایی، خبرنگار ماهنامه اندیشه پویا، را بازداشت کردند.


۱۳۹۴ آبان ۲۰, چهارشنبه

سولماز ایکدر به سه سال حبس محکوم شد


سولماز ایکدر، روزنامه نگار، در دادگاهی به قضاوت قاضی مقیسه به اتهام “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام” به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.

وی روز ٢١خرداد سال جاری در حالی که برای ادامه ی تحصیل قصد خروج از کشور را داشت، در فرودگاه ممنوع الخروج شد. ایکدر پس از تفهیم اتهام در شعبه چهار دادسرای رسانه به دلیل فراهم نشدن مبلغ قرار وثیقه ٢٠٠ میلیون تومانی، برای یک شب به زندان قرچک فرستاده شد.

سولماز ایکدر که سابقه کار در روزنامه های فرهیختگان، مردم امروز، آسمان، بهار، شرق و … را در کارنامه خود دارد در سال ٨٧ نیز با اتهام “تبلیغ علیه نظام” محاکمه و به شش ماه حبس تعلیقی محکوم و از دانشگاه اخراج شده بود.

۱۳۹۴ آبان ۱۶, شنبه

اعدام قریب الوقوع چهار زندانی در ندامتگاه مرکزی کرج


چهار زندانی محکوم به اعدام در زندان ندامتگاه مرکزی کرج، جهت اجرای حکم به سلول های انفرادی منتقل شده و در انتظار اجرای حکم اعدام به سر می برند.

روز چهارشنبه سیزدهم آبان ماه، چهار زندانی به نام های ایرج تیزمغز، مهدی افلاکی، سیروس چشمه و زندانی با نام کوچک کامبیز، به سلول های انفرادی زندان ندامتگاه مرکزی منتقل شدند.

 خانواده این زندانیان روز جمعه جهت آخرین ملاقات به زندان مراجعه کرده اند.

اتهام هر چهار تن “جرائم مرتبط با مواد مخدر” عنوان شده و هیچ کدام از ارگان ها و مسئولین قضایی درباره اعدام این زندانیان، محتوای پرونده و روال رسیدگی قضایی تا صدور حکم هیچ گونه شفاف سازی و اطلاع رسانی نکرده اند.

علی معزی در قرنطینه اوین است


علی معزی، زندانی سیاسی زندان مرکزی کرج در قرنطینه زندان اوین محبوس است.

 علی معزی، زندانی سیاسی بیش از سه روز است که از زندان مرکزی کرج به بند قرنطینه زندان اوین منتقل شده است.

علی معزی که  از مشکلاتی در ناحیه پروستات، کلیه و مثانه رنج میبرد و از رسیدگی پزشکی در طول مدت زندان محروم بوده است، سابقه بازداشت و زندان در دهه ۶۰ را نیز دارد در پاییز ۸۷ دستگیر و به دو سال حبس تعزیری و سه سال حبس تعلیقی محکوم شده بود که پس از تحمل دو سال حبس در زندان رجایی شهر و آزادی از زندان، مجددا در خرداد ماه سال ۹۰ بازداشت شد.

یک منبع مطلع پیشتر و در ارتباط با وضعیت این زندانى سیاسى به گزارشگر هرانا گفته بود: على معزى یک بار براى درمان مثانه به بیمارستان خارج زندان آمد و بنا به دستور پزشک قرار بود براى درمان کلیه اقدام کند که موضوع پرونده جدید پیش آمد و به انفرادى رفت و بعد از برگشت به زندان هم مسئولین از اعزام مجددش خوددارى کردند.

به گفته ى این منبع یکى از اتهامات جدید على معزى تبلیغ علیه نظام است درحالى که در زندان بوده است.

على معزى به اتهام هوادارى از سازمان مجاهدین خلق به چهار سال حبس محکوم شده بود که تا پیش از تشکیل پرونده جدید قرار بود فروردین ماه سال ١٣٩۴ آزاد شود.

نامبرده سپس بصورت غیابی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

گفتنى است این زندانى سیاسى در طول چهار سال حبس هرگز به مرخصى اعزام نشده است.

۱۳۹۴ آبان ۱۵, جمعه

کورش زعیم به وزارت اطلاعات احضار شد


کورش زعیم، فعال سیاسی و عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران برای پاره ای توضیحات به دفتر مرکزی وزارت اطلاعات احضار شد.

مهندس کورش زعیم، فعال سیاسی و عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران، روز سیزده آبان ۱۳۹۴ به دفتر مرکزی وزارت اطلاعات احضار و در ارتباط با فعالیت ها، جلسه ها، مصاحبه ها، نوشتار و لحن نوشتار ها و سخنان، مورد بازجویی قرار گرفت و به وی نسبت به لحن سخنان و نوشتارش نسبت به ارکان نظام هشدار داده شد.

آقای زعیم نوشته است که طی این احضار، مصاحبه با رسانه های خارجی و برگزاری جلسات برای وی ممنوع اعلام شده و وی تهدید شده که با ادبیات تند و گزنده ایشان برخورد خواهد شد.

این فعال سیاسی همچنین نوشته است که در این احضار، اعلام شده که پرونده جدیدی برای وی در حال تشکیل است.

چندی پیش و در مرداد ماه سال جاری خبر محکومیت کورش زعیم به یک سال حبس تعزیری توسط قاضی صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران منتشر شده بود.

کوروش زعیم نویسنده، مترجم و از شوراى مرکزى جبهه ملى ایران، پیش از این نیز سابقه بازداشت و احضارهای مکرر به مراجع قضایى را داشته است.

پیش از این شعبهٔ ۱۴ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، به ریاست قاضی ماشاءالله احمدزاده، کورش زعیم را به دلیل «اقدام علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و تجمیع پروندههای دستگیری و زندان در سالهای ۱۳۶۱، ۱۳۸۵، ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ در فروردین ماه ۱۳۹۱، به سه سال حبس تعلیقی و پنج سال محرومیت از فعالیتهای سیاسی و رسانهای محکوم کرد که «نظر به کهولت سن متهم» این حبس به مدت پنج سال تعلیق شدهاست

از این نویسنده و پژوهشگر آثار متعددی در زمینههای علمی مثل “خود آموز ساختمان”، “کتابدستی ریاضییات”، “راهبرد زنده مانی”، “زیست انرژی”و تاریخی از جمله “بزرگان کاشان”، “امپراتوری شوروی به کجا می رود؟” و “تاریخچه جبهه ملی از پیدایش تا کودتای ۲۸ مرداد” انتشار یافتهاست. چندین اثر ادبی نیز از جمله “آزادی و مسئولیت روشنفکران “نوشته کارل پوپر توسط او ترجمه شدهاست. کورش زعیمی با تاسیس کانون اندیشه و سخن و با پژوهش در زمینههای اقتصادی، کشاورزی و صنعتی به عنوان یک پژوهشگر نیز فعالیت کردهاست.

۱۳۹۴ آبان ۱۴, پنجشنبه

فاطمه مثنی بازداشت شد


فاطمه مثنی، زندانی سیاسی سابق در دهه شصت، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

فاطمه مثنی، زندانی سیاسی سابق در دهه شصت، در مهرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

لازم به ذکر است که هنوز از اتهام وی و محل نگه داری ایشان اطلاعی در دست نیست.

فاطمه مثنی، متولد ۱۳۴۷ در سال ۱۳۶۰ در حالی که ۱۳ سال بیشتر نداشت، به همراه مادر و خواهرانش بازداشت و مدت ۳ سال را در زندان گذرانده است.

وی همچنین در بامداد دوشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۳۹۱ حدود ساعت ۵ صبح با مراجعه مامورین وزارت اطلاعات به همراه همسر خود حسن صادقی بازداشت و در بهمن ماه ۱۳۹۲ به قید وثیقه از بند زنان زندان اوین آزاد شد. همسر او نیز در تاریخ دوشنبه ۲۱ بهمن ماه به قید وثیقه از زندان آزاد شده است.

۱۳۹۴ آبان ۱۲, سه‌شنبه

اعدام قریب الوقوع یک زندانى در میاندوآب


على لاچینى، زندانى محکوم به اعدام، جهت اجراى حکم از زندان مهاباد به زندان میاندوآب منتقل شد.

مسئولین قضایى امروز سه شنبه دوازدهم آبان ماه، به خانواده وى اعلام کرده اند که براى آخرین ملاقات به زندان میاندوآب مراجعه کنند.

على لاچینى به اعدام و چهار سال زندان محکوم شده بود و دیروز پس از تحمل مدت زندان در مهاباد، به زندان میاندوآب منتقل شد.

هیچ یک از ارگان ها و مسئولین قضایى، تا کنون درباره روال رسیدگى به پرونده و صدور حکم اعدام این زندانى اطلاع رسانى نکرده اند.

افزایش تعداد روزنامه نگاران بازداشت شده روزهای اخیر


برگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران ایران و خبرگزاری صدا و سیما مدعی بازداشت “تعدادی از اعضای شبکه نفوذی وابسته به دولتهای آمریکا و انگلستان” به دست مأموران سازمان اطلاعات سپاه شدند. گزارشات در این رابطه از دستگیری تعدادی از روزنامه نگاران منتقد حکایت می کند.

پس از انتشار اطلاعیه سپاه پاسداران و ادعای برخورد با یک شبکه نفوذی، هویت تعداد دیگری از روزنامه نگاران بازداشت شده در طی روزهای اخیر مشخص شد.

عیسی سحرخیز، فعال سیاسی و روزنامهنگار، صبح روز دوشنبه ۱۱ آبانماه در منزلش بازداشت و به مکان نامشخصی منتقل شده و نیز احسان مازندرانی، مدیر مسئول روزنامه فرهیختگان هم در همین روز بازداشت شد.

سایتهای «سحامنیوز» و «آمد نیوز» نیز امروز گزارش دادهاند علاوه بر احسان مازندرانی، مدیر مسوول روزنامه فرهیختگان و عیسی سحرخیز، روزنامهنگار منتقد که خبر دستگیری آنها روز دوشنبه اعلام شد، آفرین چیتزاده و سامان صفرزائی نیز بازداشت شدهاند.

سایت «آمدنیوز» نوشته که خانم چیتساز پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، اقدام به ستوننویسی در روزنامه ایران کرد و «به دلیل علاقه… به حوزه سیاست خارجی، موضوع یادداشتهای وی اغلب در این حوزه بود».

سایت «سحام نیوز» نیز خبر داده که سامان صفرزائی، خبرنگار ماهنامه «اندیشه پویا» نیز بازداشت شده است. آقای صفرزائی دبیر بخش «جهان» این ماهنامه بوده و «گفتوگوهای مستمری با کارشناسان خارجی و سیاستمداران بینالمللی داشته است».

بعضی منابع خبری تعداد بازداشت شدگان را تا بیست نفر تخمین زده اند.

لازم به ذکر است حکومت ایران برای برخورد با دگراندیشان و روزنامه نگاران منتقد از طرح اتهامات کلیشه ای استفاده می کند، بر اساس آخرین برآوردها ایران دومین زندان بزرگ روزنامه نگاران در دنیا است.