۱۳۹۶ مرداد ۹, دوشنبه

درگیری و تنش در زندان رجایی شهر کرج پس انتقال زندانیان سیاسی به بندی امنیتی




 صبح روز هشتم مردادماه با حضور پرشمار گارد زندان، بدون اطلاع قبلی حدود ۵۰ زندانی سیاسی-امنیتی محبوس در سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج به محلی که از قبل مدتها توسط نیروهای امنیتی در حال ساخت و توسعه بود منتقل شدند. این محل مجهز به تعداد زیادی دوربین مداربسته و دستگاههای نظارتی است و همینطور دارای حفاظهایی است که آن را از باقی قسمتهای زندان جدا می کند. زندانیان سیاسی محبوس در این محل از زمان انتقال اجباری با سردادن شعار و تحصن دست به اعتراض زده اند، بعضی از آنان تهدید شده اند و تعدادی نیز در پی مشکلات حاصله از این انتقال منجمله عدم دسترسی به داروها و شرایط بند جدید راهی بهداری زندان شدند.

صبح روز هشتم مردادماه با حضور بی مقدمه نیروهای گارد زندان و تنی از مسئولان امنیتی، تمامی زندانیان سیاسی محبوس در سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج بالاجبار و بدون اجازه برداشتن لوازم شخصی به سالن ۱۰ این زندان منتقل شدند.

این زندانیان همچنین از انتقال تجهیزاتی که با بودجه شخصی خود تهیه کرده بودند نیز منع شدند، دو دستگاه تصفیه آب، تعدادی یخچال و تلویزیون، آنتن و ظروف غذاخوری از جمله این وسایل هستند که در کنار شخصی ترین وسایل افراد در سالن سابق به جا مانده اند. سخت گیری های بی مورد امنیتی در حدی بالا بود که حتی مانع برداشتن قرص های مجوزدار زندانیان بیمار شده است.

سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج (اندرزگاه ۴) بعنوان محل جدید نگهداری زندانیان سیاسی-امینی در زندان رجایی شهر کرج پیش تر محل نگهداری جمعی از زندانیان اسلامگرا بود که سال گذشته بصورت دسته جمعی در این زندان اعدام شدند.

پس از اعدام این زندانیان و متروک ماندن این سالن با دستور و نظارت نهادهای امنیتی این محل مورد بازسازی و توسعه از منظر امنیتی قرار گرفت.

تغییر ساختار این سالن با جوش دادن درب ها، اضافه کردن دوربین های مداربسته به هر اتاق و احتمالا در نظر گرفتن موارد دیگری از محدودسازی و مانیتور کردن تا ماه گذشته به طول انجامید.

گفته میشود حدود ۴۰ دوربین مدار بسته و احتمالا تعداد زیادی دستگاههای شنود در این محل تعبیه شده است. همچنین تمام منافذ این بند مانند پنجره ها جوشکاری و پوشانده شده اند.

بند مورد اشاره فاقد امکان تهویه هوا است و به دلیل عدم اجازه انتقال دستگاههای تصفیه آبی که زندانیان با هزینه خود تهیه کرده بودند زندانیان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم شده اند.

کولرها، یخچال ها، تلویزیون ها، کتاب ها، لباس و حتی داروهای زندانیان بیمار در کنار ساده ترین لوازم شخصی افراد از جمله مواردی هست که اجازه انتقال به سالن جدید را نیافتند.

در پی تنش ها، شرایط پر استرسی که در مواردی با ضرب و شتم زندانیان معترض مضاعف شده، نبود دستگاه تهویه هوا در محل جدید و عدم دسترسی به داروها، تعدادی از زندانیان سیاسی دچار وخامت حال شدند و ساعاتی را در بهداری زندان سپری کردند، از جمله این زندانیان می توان به حمید بابایی، پیمان کوشک باغی، عادل نعیمی، فرهاد فهندژ و سعید پورحیدر اشاره کرد.

به زندانیان معترض گفته شده است این انتقال کم سابقه به دستور ریاست سازمان زندانهای کشور و به هدف جلوگیری از انتشار اخبار و گزارشات از این محل صورت گرفته است.

مسئولان زندان در پی اعتراض زندانیان، زانیار مرادی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام را چندبار به خارج سالن بردند و او را به اجرای حکم اعدام در صورت ادامه اعتراض تهدید کردند.

پس از انتقال غافلگیرانه زندانیان سیاسی-امنیتی سالن ۱۲ به این سالن بدون اجازه برداشت وسایل شخصی، هم اکنون طرح تفتیش و جستجوی لوازم زندانیان نیز در دست اجرا است. بازرسی که حسب تجربه بعضا حتی به مطالعه یادداشت ها و اوراق و اسناد مرتبط با پرونده های زندانیان نیز کشیده میشود.

 همچنین گزارشاتی از خودداری زندانیان از تحویل گرفتن غذا، و تداوم سردادن شعار و تحصن بعنوان اعتراض دریافت شده. زندانیان سیاسی می خواهند به سالن سابق خود بازگردند یا حداقل در یک محل غیرامنیتی نگهداری شوند.

لازم به ذکر است زندانیان منتقل شده که ۵۳ نفر تخمین زده میشوند عمدتا از زندانیان شهرهای دیگر کشور هستند که بصورت تبعید به زندان رجایی شهر کرج که اساسا در تعریف سازمان زندانها متعلق به زندانیان خشن است منتقل شده اند. این زندانیان فارغ از اصل مسئله حبس، بعنوان تبعیدی رنجی مضاعف متحمل می شوند و اکنون نیز با انتقال به بندی امنیتی به مشکلات آنان اضافه می گردد. زندانیان سیاسی معترض معتقد هستند پس از محکومیت، تفاوتی بین آنان و سایر زندانیان وجود ندارد و لازم است حسب قوانین سازمان زندانها با همه به یک شکل برخورد شود.

دانشگاه زنجان؛ ۱۵ مورد احضار دانشجویان زنجان به نهادهای امنیتی در طی یک سال


 انجمن دانشجویی فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان در آستانهی تشکیل دولت جدید، در بیانیهای مطالبات خود را از رییس جمهور مطرح کرده و از جمله به فضای امنیتی اشاره کرد و خبر داد “در طول یکسال گذشته بیش از ۱۵ مورد احضار دانشجویان مختلف به نهادهای امنیتی را تجربه کردهایم. آیا در شان دستگاه آموزش عالی و امنیتی کشور هست که یک مأمور سرخود امنیتی، برای نابودی بزرگترین و فعالترین تشکل استان زنجان اقدام نماید؟”

بخشهایی از این بیانیه که نسخهای از آن توسط انصاف نیوز منتشر شده است، در پی میآید:

امروز که دولت با پشتوانه رأی ۲۴ میلیونی مستقر شده است، جنبش دانشجویی اصیل ایران نه تنها هیچگاه اصل اول هویت خود را که اشاعه نگاه منتقدانه و مطالبه گرانه بوده است فراموش نکرده، بلکه احساس میکنیم به عنوان قشر پیشرو جامعه، برم است که بار دیگر مطالبات حقه خود را به صراحت بیان کنیم. کما اینکه برای انتخابات مجلس هم بیش از ۷۰ تشکل دانشجویی اقدام به صدور منشور مطالبات خود کردند، انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان هم، در راستای همین رسالت مطالبات خود را که متأثر از منشور مذکور است، مطرح میسازد.

توقف ارعاب و مداخلهی نهادهای نظامی و امنیتی در فعالیت دانشجویان

علیرغم آنکه در طول چهارسال گذشته بخش زیادی از نگاههای امنیتی و پادگانی سابق از بین رفته است و بخش کوچکی از استقلال دانشگاه بازیافت شده است، هنوز نگاه سنگین امنیتی بر دانشگاه وجود دارد، سلب اختیار هیأت نظارت از سمت اطلاعات که وجود نامشروع و مشروعیت جبری آن در طول این مدت به ترتیب سلسله مراتب از سمت معاون فرهنگی، ریاست دانشگاه و وزیر علوم تأیید شد، اهرم فشارهای مختلفی که به صورت گوناگون در روند طبیعی داخل دانشگاه کارشکنی میکنند، وجود عناصری که علناً سرسپرده نهادهای امنیتی هستند بخشی از این اتفاقات است، در طول یکسال گذشته بیش از ۱۵ مورد احضار دانشجویان مختلف به نهادهای امنیتی را تجربه کردهایم، آیا در شان دستگاه آموزش عالی و امنیتی کشور هست که یک مأمور سرخود امنیتی، برای نابودی بزرگترین و فعالترین تشکل استان زنجان اقدام نماید؟

توقف روند نادرست موسوم به اسلامی سازی علوم انسانی

متاسفانه مدتی است به بهانهی اسلامی سازی علوم انسانی، مجموعهای از اقدامات غیرعلمی و غیرعقلانی در فضای دانشگاهها رواج یافته، مشخصاً با حذف و قلب رشتههای علوم انسانی و عدم اجازه به تدریس و تحقیق در همهی موضوعات، به اسلامی شدن نخواهیم رسید، بر این اساس همانطور که در منشور مطالبات عنوان شد ضروری است، کلیه امتیازات ویژهای که (به خصوص در جذب و ارتقای اعضای هیات علمی، انتصابات دانشگاهی و اعطای بورسیه) تحت عناوینی همچون ارزشی، انقلابی، یا دیندار بودن، که باعث تبعیض در محیط دانشگاه شده است، حذف شده و شرایطی برای تدریس همهی افکار و اندیشههای مکاتب مختلف علمی در دانشگاه، جهت ایجاد تضارب اندیشهها و افکار و حرکت به سمت علوم انسانی از طریق فراهم کردن شرایط بحث و تحقیق و اظهارنظر عالمان در همه حوزههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور مهیا شود.

اصلاح روند جذب و ارتقای اعضای هیات علمی

در بحث روند مهم جذب و ارتقای اعضای هیات علمی که سازنده تراز علمی هر دانشگاه است، مشکلات بنیادینی وجود دارد که شایسته است سکاندار آیندهی قوه مجریه، برای اصلاح آن بکوشد؛ مشکلاتی که سبب جذب سلیقهای افراد شده و باعث بازماندن نخبگان جامعه، صرفاً به دلیل تنگ نظریها و اختلاف عقیده از خدمات علمی به جامعه دانشگاهی میشود، مشکلاتی که سبب نگاه کمی به تحصیلات شده و نتیجهای جز رواج دزدیهای علمی و بی کیفیت شدن پژوهشها ندارد.

مقابله با کالایی شدن آموزش عالی

بر اساس اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی، دولت موظف به گسترش رایگان آموزش عالی تا سرحد خودکفایی کشور است. اما متاسفانه تعبیر نادرست از این قانون و مفهوم خصوصی سازی سبب شده است علاوه بر آنکه دانشگاه به جای محیطی پژوهشی و آموزشی تبدیل به بنگاه اقتصادی برای انتفاع گروههای خاص شود، بار هزینههای ظالمانهای را بر دوش دانشجویان گذارده و به مرور سبب محرومیت ورود بسیاری از اقشار پایین دست جامعه به دانشگاهها میشود.

به عنوان دانشجو از ریاست جمهوری آینده توقف فوری و بدون قید و شرط این فرآیند مخرب را خواستاریم.

پایان بخشیدن به تبعیضهای عقیدتی

علیرغم آنکه پیام انقلاب اسلامی گسترش قسط و عدل تحت لوای چهره رحمانی دین مبین اسلام بوده است، اما همواره مشاهده کردهایم که افرادی از حقوق سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی خود با بهانههای عقیدتی من جمله بهایی بودن محروم شدهاند، این پدیده در تضاد با ماده سوم و چهارم منشور حقوق دانشجویی و اصل ۱۹ و ۲۰ قانون اساسی است، از ریاست جمهوری انتظار میرود در جهت رفع هرچه بیشتر این تبعیضات بکوشد.

توقف روند سهمیه بندی جنسیتی و تفکیک جنسیتی

متاسفانه در طول سالهای اخیر در مقولهی حرکت به سمت برابری جنسیتی و برداشتن تبعیضها، موانعی به وجود آمده که بعضاً باعث عقب رفت در این زمینه شده است؛ من جمله محدودیتها برای پذیرش نخبگان دختر کشور در عرصههای علمی، ادامه طرح تفکیک جنسیتی در برخی دانشگاهها، نبود عزم برای حضور دانشجویان دختر در عرصههای مدیریتی کشور، شایسته است دولت تدبیروامید، برای برداشتن سریع و کامل این موانع گام بردارد.

تغییر سیاست بومی گزینی

متاسفانه سیاست بومی گزینی بیش از هر چیز سبب شده است که دانشگاهها از حالت ملی خارج شده و زمینه برای تبعیض جغرافیایی فراهم شود، بدون سهمیه بندی منطقهای در هر دانشگاه افراد از نقاط مختلف کشورمان به تحصیل پرداخته و علاوه بر وجود سیستم شایسته سالار زمینه برای آمیزش فرهنگهای مختلف ایران فراهم میشد، اما اکنون با سهمیه بندی منطقهای نه تنها رخداد یاد شده از میان رفته بلکه، باعث وجود بی عدالتی آشکار آموزشی در کشور شده است. به همین منظور باید با لغو این سیاست ملزومات تحصیل هر دانشجو از هر کجای ایران، در هر کدام از دانشگاهها، به خصوص دانشگاههای مادر و رشتههای پر متقاضی فراهم شود.

اشتغال فارغ التحصیلانِ دانشگاهی

متاسفانه علیرغم هزینههایی که دولت در زمینهی آموزش عالی صرف میکند بازده مطلوب، که جذب فارغ التحصیلان در بازار کار است به دست نمیآید، در حالی که بسیار از فارغ التحصیلان دانشگاه با انتخاب مسیر مهاجرت جذب سایر کشورها شده و هزینهی سنگین دیگری بر اقتصاد ملی وارد میشود، شایسته است دولت به جای روی آوردن به پولی کردن آموزش و پاک کردن صورت مساله، با کاربردیتر کردن دانشگاهها، حمایت بیشتر از شرکتهای دانش بنیان، تقویت شایسته سالاری در استخدام فارغ التحصیلان دانشگاهی و تنظیم قوانین در راستای التزام مراکز صنعتی و خدمات به اختصاص بخشی از ظرفیت خود به فارغ التحصیلان برای حصول این منظور تلاش کند.

انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم به پایان رسید و دکتر حسن روحانی بار دیگر به مسند ریاست جمهوری رسید، قبل از هر چیز باید به ملت ایران تبریک گفت که به پوپولیسم و ارتجاع، نه گفته و با اقدامی هماهنگ از به قدرت رسیدن دوباره آنها جلوگیری کردند، بدون شک این مشارکت گسترده را به جز نه قاطع مردم به نماینده نهادهای قدرت نمیتوان معنا کرد، ما امید داریم که این مطالبات دانشگاهی در کنار مطالبات ملیمان که دفاع از حقوق مدنی و شهروندی ملت و دفاع از آزادی و تلاش برای تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی است به سرانجام برسد، در این راه از همه تشکلهای مستقل دانشجویی و سایر نهادهای مدنی و مردم نهاد دعوت میکنیم که در طول چهارسال باقی مانده تمام تلاش خود را صرف پیگیری این مطالبات و آگاهی ملت بکنند.

دانشگاه پرینستون آزادی دانشجوی خود را از مقامات ایرانی خواستار شد



 دانشگاه پرینستون آمریکا روز طی بیانیهای با اظهار تاسف از صدور حکم ۱۰ سال حبس برای زی یو وانگ، دانشجوی دوره دکتری این دانشگاه توسط دادگاه انقلاب تهران اعلام کرد که از زمان بازداشت او در تابستان ۹۵، مدیریت این دانشگاه همراه با خانواده وانگ و دولت آمریکا تلاشهای زیادی برای آزادی او انجام دادهاند اما تاکنون بیپاسخ مانده است.

 دانشگاه پرنستون آمریکا این بیانیه را پس از آنکه غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه برای اولین بار خبر بازداشت و حکم ۱۰ سال حبس این دوتابعیتی را رسانهای کرد، منتشر کرد. در این بیانیه با اظهار امیدواری از اینکه این حکم سنگین در دادگاه تجدید نظر شکسته و آقای وانگ آزاد شود، نوشته است: «ما بسیار از اتهاماتی که علیه او  به دلیل فعالیتهای علمیاش در ایران به او وارد شده و باعث محکومیتش شده، ناراحتیم. خانواده او و دانشگاه از این حکم بسیار ناراحت هستند.»

زی یو وانگ، ۳۷ ساله و دانشجوی تاریخ دانشگاه پرنیستون آمریکا و مسلط به زبان فارسی است. او برای کار تحقیقاتی به ایران آمده است و بر اساس نوشته خبرگزاری میزان در سال ۱۳۹۵ بازداشت شده است. با این حال غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه برای اولین بار، ۲۵ تیرماه ۹۶  بازداشت او را علنی کرد و گفت به ۱۰ سال حبس در دادگاه انقلاب محکوم شده است. آقای اژهای با استفاده از کلمه «نفوذ» این دانشجوی دو تابعیتی را «عامل نفوذی آمریکا» عنوان کرد که «با نفوذ وارد ایران» شده و توسط نیروهای وزارت اطلاعات شناسایی و دستگیر شده است.

در بیانیه دانشگاه پرینستون آمده است که زی یو وانگ، شهروند آمریکایی چینیالاصل، دانشجوی دوره چهار ساله دکترای در رشته تاریخ دانشگاه پرنیستون است. او در حوزه تاریخ قرن ۱۹ و بیستم اوراسیا فعالیت میکرده است و در ایران مشغول تحقیقات علمی در حوزه تاریخ اداری و فرهنگی سلسله قاجار برای پایان ناماش بوده که بازداشت شده است.

در ادامه این بیانیه آمده است که دانشگاه پرینستون آمریکا هر کاری که بتواند از آقای وانگ و خانواده اش حمایت کند،انجام می دهد.

همچنین در انتهای این بیانیه آمده که تاکنون شورای آمریکایی آموزش و پرورش و ۳۱ انجمن آموزش عالی و تحقیقاتی دیگر بیانیهای را برای بازگشت فوری این دانشجو دکتری به خانهاش صادر کردهاند و بیشتر از ۱۰۰۰ محقق از ۲۵ کشور برای آزادیش بیانیه را امضا کردهاند.

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه در همان روز ۲۵ تیرماه با انتشار عکس از زی یو وانگ نوشت او جاسوس است و اطلاعات محرمانه را در اختیار «تیم تحقیقاتی وزارت امور خارجه آمریکا، موسسه شرمین و بیژن مصور رحمانی» قرار میداده، این خبرگزاری همچنین مدعی شد که او ۴۵۰۰ صفحه از اسناد کشور را ثبت دیجیتالی کرده است.

 این خبرگزاری در جای دیگری اشاره کرد که این دانشجو اطلاعات محرمانه را از «آرشیو کتابخانههای تهران و شخصیتهای علمی» اخذ کرده است.

بیژن مصور رحمانی که در مطلب خبرگزاری میزان از او نام برده شده بود، یک ایرانی- آمریکایی است که به همراه همسرش خانم شرمین مصور رحمانی موسسهای به نام «مرکز مطالعات ایران و خلیج فارس» در دانشگاه پرینستون در آمریکا در سال ۲۰۱۲ با هزینه کردن ۱۰ میلیون دلار تاسیس کردند. آنها تا مقطع دبیرستان در ایران درس خواندهاند و پس از آن برای ادامه تحصیل و زندگی به آمریکا مهاجرت کردند.

در روزهای گذشته کاخ سفید و نمایندگان مجلس آمریکا در بیانیههای جداگانه از دولت ایران خواستار آزادی سریع و بدون قید و شرط زندانیان آمریکایی در این کشور شدند. در بیانیه کاخ سفید که در تاریخ ۳۰ تیرماه، پنج روز پس از انتشار حکم ۱۰ سال حبس زی یو وانگ صادر شد، ضمن هشدار به ایران آمده است که اگر این کشور زندانیان آمریکایی را آزاد نکند با «عواقب جدی» مواجه خواهد شد. همچنین در بیانیه کاخ سفید آمده بود: «نزدیک به چهل سال، ایران از بازداشتها و گروگانگیریها به عنوان ابزار سیاست دولتی استفاده کرده است.»

۱۳۹۶ مرداد ۸, یکشنبه

تنش و اعتراض در زندان رجایی شهر کرج؛ تبعید زندانیان سیاسی به محلی کنترل شده و محدود


 صبح امروز با حضور گارد زندان، بدون اطلاع قبلی زندانیان سیاسی-امنیتی محبوس در سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج به محلی که از قبل مدتها توسط نیروهای امنیتی در حال ساخت و توسعه بود منتقل شدند. این محل مجهز به دوربین های مداربسته و حفاظهایی است که آن را از باقی قسمتهای زندان جدا می کند. زندانیان سیاسی محبوس در این محل از زمان انتقال اجباری با سردادن شعار و تحصن دست به اعتراض زده اند.

صبح امروز با حضور بی مقدمه نیروهای گارد زندان و تنی از مسئولان امنیتی، زندانیان سیاسی محبوس در سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج بدون اجازه برداشتن لوازم شخصی به سالن ۱۰ این زندان منتقل شدند.

سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج (اندرزگاه ۴) پیش تر محل نگهداری جمعی از زندانیان اسلامگرا بود که سال گذشته بصورت دسته جمعی در این زندان اعدام شدند .

پس از اعدام این زندانیان و متروک ماندن این سالن با دستور و نظارت نهادهای امنیتی این محل مورد بازسازی و توسعه از منظر امنیتی قرار گرفت.

تغییر ساختار این سالن با جوش دادن درب ها، اضافه کردن دوربین های مداربسته به هر اتاق و احتمالا در نظر گرفتن موارد دیگری از محدودسازی و مانیتور کردن تا ماه گذشته به طول انجامید.

پس از انتقال غافلگیرانه زندانیان سیاسی-امنیتی سالن ۱۲ به این سالن بدون اجازه برداشت وسایل شخصی، احتمالا طرح تفتیش و جستجوی لوازم زندانیان نیز در دست اجرا است. بازرسی که حسب تجربه بعضا حتی به مطالعه یادداشت ها و اوراق و اسناد مرتبط با پرونده های زندانیان نیز کشیده میشود.

گفته میشود زندانیان سیاسی-امنیتی منتقل شده به سالن ۱۰ از بدو ورود با سردادن شعار و تحصن در سالن اعتراض خود را نسبت به این انتقال و اعمال محدودیتهای مضاعف اعلام کردند.

این زندانیان که اساسا از زندانهای دیگر کشور و بخصوص زندان اوین بعضا ماهها یا سالها قبل به زندان رجایی شهر کرج تبعید شده اند، معتقد هستند پس از محکومیت، تفاوتی بین آنان و سایر زندانیان وجود ندارد و لازم است حسب قوانین سازمان زندانها با همه به یک شکل برخورد شود.

بعضی منابع از انتقال حدود ۵۰ تن از زندانیان اسلامگرا به سالن ۱۰، همزمان با سایر زندانیان سیاسی-امنیتی به هرانا گزارش داده اند، با اینحال تا زمان تنظیم این گزارش قادر به تایید مستقل انتقال زندانیان اسلامگرا به سالن ۱۰ نیست.

مخالفت با آزادی مشروط مهدی ساجدی فر در ششمین سال حبس


 با تقاضای آزادی مشروط محمد مهدی ساجدی فر، زندانی امنیتی محبوس در زندان اوین که ایام محکومیت ده ساله خود را از شش سال پیش در این زندان می گذراند، علیرغم مشمولیت قانونی مخالفت شد. آقای ساجدی فر در سال ۹۳ تحت عمل جراحی معده قرار گرفت و همچنان از مشکلات گوارشی رنج می برد.

طی روزهای اخیر به محمد مهدی ساجدی فر، زندانی امنیتی محبوس در زندان اوین اطلاع داده شد از سوی مقامات قضایی با درخواست آزادی مشروط وی مخالفت شده است.

این زندانی امنیتی در سال ۹۳ تحت عمل جراحی معده قرار گرفت و کماکان از مشکلات گوارشی رنج می برد، بنابراین علاوه بر مدت حبس متحمل شده که وی را مشمول آزادی مشروط می کند مقامات قضایی وضعیت پزشکی این زندانی را نیز نادیده گرفتند.

گفته میشود این زندانی بعنوان یک چهره دانشگاهی در چارچوب ارتباطهای علمی و دانشگاهی بازداشت شده و نهایتا به اتهام ارتباط با دول متخاصم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیزی از سوی دادگاه انقلاب شهر تهران محکوم شده است.

آقای ساجدی فر مدعی است در استقرار سیستم شناخت و تشخیص هویت از باقی مانده جسد نقش بسزایی داشته است. شناخت اجساد جنگ ایران و عراق و همچنین تشخیص هویت نیروی انتظامی را در زمره کارهای برجسته خود می داند.

دستگیری “بهنام ابراهیم زاده” و چند تن دیگر در مراسم سالگرد شاملو



 بهنام ابراهیم زاده زندانی سیاسی سابق، فعال کارگری و حامی حقوق کودکان در مراسم گرامی داشت سالگرد ساعاتی پیش بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و زندانی سیاسی سابق در حین ورود جهت مراسم سالگرد شاملو دستگیر شد و به مکان نامعلومی منتقل شد.

یک منبع مطلع در این رابطه گفت :« این اتفاق هنگام ورود وی به گورستان و جلو درب افتاده است و او را دستگیر کردند و با خود بردند و از وضعیت او تاکنون خبر درستی در دست نیست.»
گفتنی است در مراسم یاد بود شاملو که به دعوت کانون نویسندگان ایران صورت گرفته بود با ممانعت نیروهای امنیتی برگزار نشد.
بهنام ابراهیم زاده، بکتاش آبتین، فریبرز رئیس دانا و یک جوان در مقابل ورودی امام زاده بازداشت شدند

فدراسیون آموزش بین‌الملل خواستار آزادی اسماعیل عبدی شد


فدراسیون آموزش بینالملل، روز جمعه با انتشار بیانیهای، خواستار آزادی اسماعیل عبدی معلم زندانی شد.

در این بیانیه آمده است که «اتهامهای این فعال صنفی بیاساس و بازداشت او غیرقانونی است».

اسماعیل عبدی، عضو هیأت مدیره کانون صنفی معلمان ایران، که یک ماه پیش با سپردن وثیقه به مرخصی درمانی آمده بود، روز پنجشنبه توسط ماموران امنیتی در مقابل منزلش بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

این فعال صنفی به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اخلال درنظم عمومی و تبلیغ علیه نظام به شش سال زندان محکوم شده است.

گفتنی است که  آقای عبدی بدنبال تایید حکم شش سال حبس در دادگاه تجدید نظر، نوزدهم آبانماه ۹۵ بدون اخطار قبلی در منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه سازمان آموزش بین الملل، سازمان معلمان ایران، جمعی از فعالین کارگری و صنفی و شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور در روزهای اخیر خواهان توجه به وضعیت اسماعیل عبدی، معلم و فعال صنفی دربند شدند و آزادی او را مطالبه کردند.

کمپینی هم در فضای مجازی با هدف آزادی معلم زندانی، اسماعیل عبدی، با امضای بیش از پانزده هزار نفر از معلمان و فعالان صنفی به قوه قضاییه و دفتر ریاست جمهوری تحویل داده شد. تعدادی از معلمان به نمایندگی از امضاکنندگان صبح روز سوم خردادماه این امضاها را تحویل دادند.

همچنین فدراسیون معلمان کانادا، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور و انجمن صنفی معلمان کردستان – مریوان طی بیانیه ای خواستار آزادی اسماعیل عبدی معلم زندانی شدند.

۱۳۹۶ مرداد ۷, شنبه

تداوم بلاتکلیفی یک زندانی سیاسی بیمار در زندان ارومیه


محمدامین پیغامی، زندانی سیاسی اهل اشنویه به اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون در بازداشت موقت به سر می برد. این زندانی در حالی دومین ماه بلاتکلیفی خود در زندان ارومیه را سپری می کند که از وضعیت نامناسب پزشکی در عین محرومیت از رسیدگی درمانی برخوردار است.

محمد امین پیغامی (معروف به امیر)، فرزند خضر، اهل و ساکن اشنویه از ۷ خردادماه سال جاری در بازداشت به سر می برد.

آقای پیغامی که به همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون کردستان متهم شده است پس از بازداشت مدت ۲۸ روز را در بازداشتگاه اداره اطلاعات منطقه به سر برد و نهایتا به زندان عمومی ارومیه منتقل شد.

این زندانی سیاسی سابقه بیماری از بابت غدد لنفاوی در ناحیه پای چپ را دارد و پیش از بازداشت در شهرهای شیراز و تهران تحت رسیدگی و درمان بود.

رسیدگی پزشکی مورد نیاز این زندانی که اکنون در سالن ۱۲ این زندان به سر می برد پس از بازداشت عملا قطع شده است. این موضوع باعث تشدید بیماری آقای پیغامی شده، به طوریکه گفته می شود از ورم زیادی از قسمت تحتانی پا تا بالای زانوی چپ وی را در بر گرفته و علاوه بر درد شدید، عملا امکان تحرک او را محدود ساخته.

یک منبع نزدیک به آقای پیغامی ضمن تایید وضعیت فوق به گزارشگر هرانا گفت “امیر تاکنون بارها خواستار رسیدگی پزشکی به وضعیت خودش شده اما مسئولین زندان و بهداری آن توجهی به شرایطش ندارند. از طرفی تقاضاهای مرخصی استعلاجی او تماما رد شده است و در حال حاضر خانواده اش سردرگم هستند که چه کسی به وضعیت پزشکی این زندانی بیمار رسیدگی خواهد کرد.”

چهل و پنجمین روز اعتصاب غذا؛ گزارشی از آخرین وضعیت حبیب ساسانیان


حبیب ساسانیان از متهمان پرونده موسوم به “گامو” چهل و پنجمین روز اعتصاب غذای اعتراضی خود را در حالی در زندان تبریز پشت سر گذاشت که علاوه بر بیماری فشار خون و صرع با کاهش شدید وزن و تحلیل قوای جسمی روبرو شده است.

 حبیب ساسانیان زندانی محبوس در بند ۱۲ زندان مرکزی تبریز، که بیش از یک سال است به صورت بلاتکلیف در زندان به سر می برد، از ۲۳ خردادماه سال جاری اعتصاب غذای اعتراضی خود را آغاز کرده است.

یک منبع مطلع درباره آخرین وضعیت آقای ساسانیان گفت : ” علیرغم گذشت چهل و پنج روز از اعتصاب غذای این زندانی سیاسی، هنوز هیچ اقدامی از سوی مسئولین صورت نگرفته است. خانواده ساسانیان نگران وضعیت سلامتی وی هستند”.

این منبع مطلع در ادامه افزود “حبیب قبل از اعتصاب ۸۰ کیلوگرم وزن داشت در روزهای اخیر برای آخرین بار که وزن او ثبت شده خبر از کاهش ۲۰ کیلوگرمی وزن او بوده. به غیر از موضوع کاهش وزن پای چپ او دچار بی حسی شده و می لنگد، با توجه به اینکه حبیب حدس می زند استفاده از قرص های تجویزی در دوره اعتصاب باعث این بی حسی در پای چپ اش شده باشد مصرف قرص هایش را قطع کرده است. فشار خون او هم ۷ روی ۵ برای آخرین بار ثبت شده است که نشان از افت شدید فشار خون دارد.”

حبیب ساسانیان که مبتلا به تشنج (صرع) است، مجبور به مصرف داروی ضد تشنج کاربامازپین است که با توجه به خودداری وی از استفاده از داروی مورد اشاره، احتمال تشنج وی افزایش خواهد یافت.

پس از چند تعویق در جلسات دادرسی سرانجام  ۲۶ تیرماه سال جاری، جلسه رسیدگی به اتهامات شش متهم پرونده “گروه گامو” در شعبه سوم دادگاه انقلاب تبریز بدون حضور حبیب ساسانیان برگزار شد.

هر چند شنیده هایی از صدور احکام وجود دارد با اینحال تا زمان تنظیم این گزارش ابلاغ حکم رسمی به متهمان پرونده صورت نگرفته است.

منبع نزدیک به خانواده ساسانیان در پایان سخنان خود تاکید کرد: ” حبیب ساسانیان متاهل و دارای دو فرزند ۱۱ و ۱۵ ساله است که در پی بازداشت وی، وضعیت زندگی این خانواده در نبود پدر، نابسامان شده است و همچنین مشکلاتی از جمله مشکلات مالی را برای آنان به وجود آورده است؛ این خانواده که اجاره نشین هستند، تامین هزینه های رفت و آمد به زندان برایشان دشوار است.”

این زندانی ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ همراه پنج فعال ترک (آذری) دیگر به نامهای مهدی جوادزاده، حمید ثقفی، بابک آوند، اسماعیل افخمی و یونس رحیمی، در شهر اردبیل بازداشت شد. اتهامات این زندانی سیاسی، “تشکیل گروه (گروهک) گامو، رهبری و هدایت گروه (گروهک) گامو، عضویت در (گروهک) گامو، جاسوسی برای کشورهای بیگانه، کپی برداری از اطلاعات محرمانه سپاه پاسداران، ارسال اطلاعات محرمانه سپاه پاسداران به کشورهای بیگانه” عنوان شده است. در اوایل تیرماه سال گذشته رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی این فعالان را “اعضای باند ۶ نفره جاسوسی گامو” معرفی کرد.

۱۳۹۶ مرداد ۶, جمعه

نوکیش مسیحی در شیراز بازداشت شد

 

یک نوکیش مسیحی به نام سروش سرایی در روزهای اخیر توسط نیروهای اداره اطلاعات شهر شیراز بازداشت شده است.

 یک نوکیش مسیحی به نام سروش سرایی صبح ۲۷ تیرماه طی مراجعه ۴ تن از نیروهای وزارت اطلاعات در منزل شخصی خود در شیراز بازداشت شد.

منزل آقای سرایی پس از بازداشت مورد تفتیش قرار گرفت و نیروهای امنیتی پس از ضبط بعضی لوازم، این شهروند شیرازی را به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل کردند.

در مدتی که از بازداشت این نوکیش مسیحی میگذرد همسر او به مدت یکبار و تنها برای چند دقیقه امکان ملاقات با سروش سرایی را یافته است.

آقای سرایی پیش از این در سال ۹۳ نیز در شهر انزلی به همراه سید علیرضا علیحقنژاد و محمد روغنگیر، دو نوکیش مسیحی دیگر بازداشت شده بود.

لازم به ذکر است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان بعنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته می شوند با اینحال دستگاه امنیتی مسئله گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می کند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارد.

در هفته های اخیر احکام حبس بلند مدتی برای تعداد پرشماری از مسیحیان صادر شده است.

کارشکنی در آزادی مریم نقاش زرگران، نوکیش مسیحی


 در حالی که به خانواده مریم نقاش زرگران گفته شده بود برای استقبال از این زندانی که دوره محکومیت اش به پایان رسیده امروز مقابل زندان اوین حاضر باشند علیرغم ساعتها انتظار این زندانی آزاد نشد. مسئولان زندان در پاسخ به اعتراض مریم نقاش زرگران توضیح خاصی برای این کارشکنی ارائه نکردند.

مریم نقاش زرگران، نوکیش مسیحی که حبس ۴ ساله او در ۱۵ خردادماه سال جاری قرار بود پایان یابد با عنوان احتساب ایام غیبت در زمان مرخصی، تاریخ آزادی اش به ۱۰ مردادماه تغییر یافت.

با توجه به اینکه خانم زرگران مدعی بود به گفته دادستانی مبنی بر عدم لزوم تمدید مرخصی به زندان مراجعه نکرده است، خانواده او برای حل مشکل ایام غیبت او تلاش های ناموفقی داشتند.

 در نهایت به خانواده زرگران و خود زندانی گفته شد مسئله ایام غیبت قابل حل نیست اما با توجه به شرایط زندانی روز ۶ مردادماه یعنی ۴ روز زودتر تحت عنوان مرخصی متصل به آزادی خانم زرگران از زندان آزاد خواهد شد.

با توجه به اظهارات “منیئی” از پرسنل دادستانی، خانواده زرگران از صبح امروز مقابل درب زندان اوین در انتظار آزادی فرزند خود حاضر بودند.

مریم نقاش زرگران علیرغم وعده های داده شد آزاد نشد و خانواده زرگران نیز با پایان روز به منزل خود بازگشتند.

یک منبع نزدیک به خانواده زرگران با تایید این خبر اضافه کرد “در پاسخ به پیگیری های نسیم (مریم) در رابطه با این کارشکنی به او صرفا گفتند نامه آزادی اش نیامده است و او هم به خانواده اش اطلاع داد منتظر من نباشید امروز آزاد نخواهم شد. خانواده زرگران از این وضعیت پیش آمد بسیار ناراحت هستند بخصوص مادر مریم که چشم انتظار آزادی او امروز لحظه شماری میکرد.”

لازم به یادآوری است خانم زرگران اولین بار در اسفندماه ١٣٨٩ به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. این بازجویی ها که با تهدید و مزاحمت برای اعضای خانواده وی همراه بود، اغلب در مکان های غیر رسمی و حول پرسش از کلیسای خانگی و جامع ادامه یافت.

وی نهایتا چند روز پس از بازداشت سعید عابدینی، شهروند ایرانی-آمریکایی، از سوی پلیس امنیت به صورت تلفنی احضار و بازداشت شد و در همین روز منزل پدری وی مورد تفتیش و کتاب ها و جزوات دینی و لوازم شخصی وی توقیف شد.

این نوکیش مسیحی پس از بازداشت جهت انگشت نگاری به زندان اوین منتقل و بدون هیچ گونه تفهیم اتهامی به ساختمان وزرا منتقل شد. وی به مدت ۵ شبانه روز بدون بدوی ترین امکانات بهداشتی در این مکان بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفت. اغلب موضوع سئوالات در مورد کیفیت برگزاری مراسم در این کلیساها بود.

خانم زرگران نهایتا به زندان اوین منتقل و از سوی شعبه ٢ دادسرای شهید مقدس تفهیم اتهام شد. تنها اتهام وارده به وی تبلیغ علیه نظام بود.

مریم نقاش زرگران پس از ١٩ روز بازداشت موقت در بند نسوان اوین با قید وثیقه ٧٠ میلیونی آزاد شد. وی توسط قاضی مقیسه، ریاست شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد. این در حالیاست که چنین اتهامی هیچگاه به وی تفهیم نشده بود.

۱۳۹۶ مرداد ۵, پنجشنبه

عسگر اکبرزاده به دادگاه انقلاب اهر احضار شد


 دادگاه انقلاب اهر با ارسال احضاریهای برای عسگر اکبرزاده، این فعال ترک (آذری) را برای ارائه دفاعیه پیرامون اتهامات مطروحه به محل این دادگاه احضار کرده است. آقای عسگر زاده مورخ ۱۷ مردادماه باید در دادگاه حاضر شود.

دادگاه انقلاب اهر با ارسال احضاریه ای عسگر اکبرزاده را احضار کرده است.

بر اساس اطلاعیه ارسالی این شهروند اردبیلی لازم است روز ۱۷ مردادماه در محل این دادگاه برای ارائه دفاعیه پیرامون اتهامات مطروحه حاضر شود.

“تشکیل و اداره دستجات مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت عمومی کشور” اتهامی است که اکبرزاده و دیگر احضار شدگان این پرونده جهت دفاع از خود در تاریخ یاد شده در دادگاه انقلاب اهر حضور خواهند یافت.

اولین جلسه حضور جهت رسیدگی در این پرونده نیز که قرار بود در ۲۶ فروردین امسال برگزار شود به علت تغییر شعبه رسیدگی از دادگاه انقلاب اهر به شعبه سوم دادگاه انقلاب تبریز و به جهت اعتراض و عدم تندهی احضار شدگان به این تصمیم که آن را مغایر با قوانین آیین دادرسی مدنی و کیفری میدانستند لغو شده بود.

زمینه طرح اتهامات نسبت داده شده در این پرونده، برگزاری مراسم روز جهانی زبان مادری در سال ۹۲ توسط جمعی از فعالان است.

مراسمی که در آن آقای عسگرزاده به همراه دهها تن دیگر در یورش نیروهای انتظامی-امنیتی اهر بازداشت و پس از بازجویی و انتقال به زندان اهر به قید وثیقه آزاد شده بودند.

اسماعیل عبدی بازداشت شد


اسماعیل عبدی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان امروز بازداشت شد. آقای عبدی اوایل تیرماه امسال زمانی که در زندان اوین محکومیت شش ساله خود به حبس را سپری می کرد پس از یک دوره اعتراض و اعتصاب غذا با قید وثیقه به مرخصی اعزام شد.

 امروز پنج شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۶، اسماعیل عبدی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان که مورخ ۴ تیرماه با قرار وثیقه به مرخصی امده بود، بدون قرار قبلی بازداشت شد.

آقای عبدی فعال صنفی که از خرداد ماه سال ۹۴ در زندان بسر می برد، در اعتراض به صدور احکام امنیتی برای فعالین صنفی و عدم رعایت حقوق زندانیان از اردیبهشت ماه در اعتصاب غدا به سر میبرد که با مساعدت مسئولین قضایی تیرماه گذشته، با قرار وثیقه به مرخصی آمده بود و طبق وعده ی نماینده ی دادستان، قرار بود که این مرخصی تداوم داشته باشد.

گفتنی است که  آقای عبدی بدنبال تایید حکم شش سال حبس در دادگاه تجدید نظر، نوزدهم آبانماه ۹۵ بدون اخطار قبلی در منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه سازمان آموزش بین الملل، سازمان معلمان ایران، جمعی از فعالین کارگری و صنفی و شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور در روزهای اخیر خواهان توجه به وضعیت اسماعیل عبدی، معلم و فعال صنفی دربند شدند و آزادی او را مطالبه کردند.

کمپینی هم در فضای مجازی با هدف آزادی معلم زندانی، اسماعیل عبدی، با امضای بیش از پانزده هزار نفر از معلمان و فعالان صنفی به قوه قضاییه و دفتر ریاست جمهوری تحویل داده شد. تعدادی از معلمان به نمایندگی از امضاکنندگان صبح روز سوم خردادماه این امضاها را تحویل دادند.

همچنین فدراسیون معلمان کانادا، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور و انجمن صنفی معلمان کردستان – مریوان طی بیانیه ای خواستار آزادی اسماعیل عبدی معلم زندانی شدند.

دستگیری ۹ تن از فعالان گروه عرفان حلقه در تبریز


 دست کم ۹ تن از اعضا و هواداران گروه “عرفان حلقه از جمله یکی از مربیان آن توسط نیروهای امنیتی در تبریز دستگیر شدند.

در ادامه برخورد با اعضا و علاقمندان به گروه عرفان حلقه در سطح استان آذربایجان شرقی، یکی از مربیان به همراه هشت تن از مرتبطین یا علاقمندان با این گروه توسط نیروهای امنیتی در شهر تبریز بازداشت شدند.

خبرگزاری رکنا که این گزارش را روز گذشته منتشر کرده است بدون اشاره به هویت سازمانی نیروهای امنیتی که این شهروندان را بازداشت کردند مدعی کشف و ضبط اسنادی از این افراد شده است.

پیشتر نیز اطلاعات سپاه صاحبالزمان استان اصفهان در اطلاعیهای از دستگیری ۹ نفر از اعضا و طرفداران «عرفان حلقه» در شاهین شهر توسط نیروهای این نهاد خبر داده بود.

۱۳۹۶ مرداد ۴, چهارشنبه

اعتصاب غذاى چنگيز قدم خيرى در مسجد سليمان


چنگیز قدم خیری زندانی سیاسی تبعیدی به زندان مسجد سلیمان در استان خوزستان، علیرغم تایید پرشکان زندان مبنی بر ضرورت انجام عمل جراحی و وخامت حال، با دخالت وزارت اطلاعات از رسیدگی پزشکی محروم مانده است. علیرغم وضعیت جسمی نامناسب، وی در بند یک این زندان که محلی در زیرزمین ساختمان است، در میان معتادان به مواد مخدر و در شرایط نامناسب بهداشتی نگهداری می شود. آقای قدم خیری در اعتراض به شرایط خود از دوشنبه دست به اعتصاب غذا زده است.

چنگیز قدم خیری زندانی کرد تبعیدی به زندان مسجد سلیمان که در زمان بازداشت، زخمی شده بود، با وجود گذشت بیش از پنج سال از زمان بازداشت همچنان ترکش از بدن وی خارج نشده است و علیرغم عدم رسیدگی پزشکی، در بند یک این زندان که هشت پله زیر زمین است و در میان ۲۰۰ زندانی دیگر در شرایط نامناسب بهداشتی نگهداری می شود.

این زندانی سیاسی در اعتراض به کارشکنی های وزارت اطلاعات در اعزام او به مرخصی درمانی و وضعیت نامناسب خود در زندان از روز دوشنبه مورخ ۲ مردادماه دست به اعتصاب غذا زده است.

با وجود شرایط نامناسب جسمی و تایید پزشکان زندان بر ضرورت انجام عمل جراحی برای این زندانی، کماکان از رسیدگی پزشکی و اعزام وی به مرخصی استعلاحی جلوگیری می شود. این ممانعت در حالی است که این زندانی معادل ملکی مبلغ ۳۵۰ میلون تومان مبلغ وثیقه را به دادگاه ارائه داده است.

چنگیز قدم خیری زندانی تبعیدی به زندان مسجد سلیمان، درحالی که هیچگونه دخانیاتی استعمال نمی کند، در بند یک که محل نگهداری معتادان است نگهداری می شود و از انتقال وی به بند “پاک” با دخالت نهادهای امنیتی جلوگیری می شود.

پیش تر یک منبع مطلع در رابطه با عدم انتقال این زندانی به بند دیگر این زندان گفت: “در پی در خواست آقای قدم خیری به انتقال از بند یک به بند پاک به وی اعلام شده است که دستور نگهداری وی در این بند از سوی وزارت اطلاعات صادر شده است و به دلیل اتهام امنیتی وی باید در این بند نگهداری شود.”

یک منبع نزدیک به خانواده آقای قدم خیری تاکید کرد: “این زندانی، بیش از یک سال پیش با تودیع وثیقه ۳۵۰ میلیون تومانی به مرخصی استعلاجی ۱۵ روزه اعزام شد که علیرغم تشکیل پرونده پزشکی در بیمارستانی واقع در شهر دزفول به دلیل سانحه ای که برای اعضای خانواده وی رخ داد و منجر به شکستگی کتف و دندان ها و … خواهر این زندانی شد، قادر به انجام عمل جراحی و بستری شدن در بیمارستان نشد.”

این منیع در ادمه گفت: “در پی درخواست تمدید مرخصی از سوی این زندانی حسب شرایط پیش آمده، مسولین زندان به وی وعده دادند که ۴۰ روز دیگر مجدد از زندان به مرخصی اعزام خواهد شد. با این وجود بیش از یک سال است که با وجود شرایط بد جسمی و عفونت ناشی از به جا ماندن ترکش در ناحیه ران پا، از اعطای مرخصی به این زندانی با دخالت اداره اطلاعات کامیاران ممانعت به عمل می آید”.

چنگیز قدم خیری متولد ۱۳۶۷، که سال ۱۳۹۰ بازداشت و به زندان مرکزی سنندح منتقل شد، پس از دو سال تحمل حبس به زندان مسجد سلیمان در اهواز تبعید شد. این زندان طی برگزاری چند جلسه محاکمه با اتهام عضویتی شش ماهه در یکی از احزاب اپوزیسیون کرد از سوی دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی بابایی به ۴۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.

منیع نزدیک به خانواده آقای قدم خیری در رابطه با عدم درخواست تجدیدنظر این زندانی گفت: “با توجه به شرایط پرونده، این زندانی از بیم افزایش محکومیت به حکم صادره از سوی دادگاه بدوی اعتراض نکرد و در خواستی برای نجدیدنظر ارائه نکرد.”

گفتنی است، پس از بارداشت چنگیز قدم خیری، خانواده وی تنها پس از چند ماه بی خبری و نگرانی، از دستگیری و زخمی شدن این زندانی مطلع شدند.

بند یک زندان مسجد سلیمان، که به گفته زندانیان همچون “سیاه چال” است، هشت پله زیر زمین واقع شده و محل نگهداری معتادان است. این بند با تقریبا ۲۰۰ زندانی، دارای دو حمام و سه سرویس بهداشتی است و بصورت کلی از شرایط بهداشتی مناسبی برخوردار نیست.

خانواده آمریکایی های بازداشتی در ایران: عزیزان‌مان را قبل از دیر شدن، آزاد کنید


 اعضای خانواده چهار آمریکایی زندانی در ایران که دیروز در جلسه ای در کنگره آمریکا شهادت دادند گفتند تهران از آن ها برای گرفتن امتیازهای سیاسی و مالی استفاده می کند.

روز سه شنبه کمیته فرعی مجلس نمایندگان میزبان اعضای خانواده آمریکایی های زندانی در ایران بود.

بابک نمازی، برادر سیامک نمازی ۴۵ ساله و فرزند باقر نمازی ۸۰ ساله که حدود دو سال در زندان هستند، می گوید: «هر چه می شنوم روز به روز وحشت زده تر می شوم. تنها چیزی که می خواهم بازگشت سالم و فوری آن ها است، پیش از این که خیلی دیر شود. شرایط برادر و پدرم هولناک است».

بابک نمازی می گوید وقتی شنید محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، گفت پدرش «در زندان نیست، اما آزاد نیست که کشور را ترک کند.» شوکه شد چون این حرف «حقیقت ندارد».

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا هفته پیش با مقام های ایرانی ملاقات کرد و خواستار آزادی آمریکایی های بازداشت شده از جمله زیو وانگ، پژوهشگر دانشگاه پرینستون، و رابرت لوینسون، مامور سابق اف بی آی، شد.

پرزیدنت ترامپ در بیانیه هشدارآمیزی گفت اگر ایران تمام زندانی ها را آزاد نکرده و «گروگان گیری را به عنوان ابزار سیاست کشور» متوقف نکند «عواقب جدی» در انتظارش خواهد بود.

دولت آمریکا می گوید نمی خواهد یک آمریکایی دیگر متحمل سرنوشت رنج بار اوتو وارمبیر، دانشجوی آمریکایی، شود که پس از آزادی از زندان کره شمالی درگذشت.

سپاه پاسداران از دستگیری مبلغان مسیحیت خبر داد


سازمان اطلاعات سپاه سیدالشهداء استان تهران از برخورد با آنچه “شبکه تبلیغ و ترویج مسیحیت تبشیری” خواند در شهرهای تهران، ری و پردیس خبر داد. این سازمان مدعی دستگیری تعدادی متهم در این رابطه شد.

سازمان اطلاعات سپاه حضرت سیدالشهداء استان تهران صبح سه شنبه مدعی شد “طی یک سلسله اقدامات اطلاعاتی، شبکه وسیعی که به بهانه تبلیغ و ترویج مسیحیت تبشیری و کلیساهای خانگی اقدام به تخریب ادیان ابراهیمی و تشویش اذهان عمومی و انحراف اذهان در فضای عمومی و مجازی میکردند، در شهرهای تهران، ری و پردیس شناسایی و متلاشی شدند.”

سازمان اطلاعات سپاه حضرت سیدالشهداء تاکید کرد: “در این ارتباط تعدادی از متهمین بههمراه اسناد و مدارک مکشوفه دستگیر و تحویل مراجعه قضایی شدند”.

این سازمان اطلاعات بیشتری در مورد تعداد و هویت دستگیر شدگان نداد.

لازم به یادآوری است حکومت ایران علیرغم اینکه مسیحیت را در قانون اساسی بعنوان یک دین به رسمیت می شناسد با اینحال تلاش زیادی برای مقابله با گرویدن شهروندان به این دین و فعالیت های فعالان این آیین دارد.

۱۳۹۶ مرداد ۱, یکشنبه

گزارشی از آخرین وضعیت رضا ملازاده در زندان بوشهر


رضا ملازاده در زندان بوشهر دورهی محکومیت خود را سپری میکند، حکم این زندانی سیاسی که پیش تر به اعدام محکوم شده بود با یک درجه کاهش در دادگاه تجدید نظر به حبس ابد تقلیل یافت.

رضا ملازاده که ابتدا در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شده بود، با کاهش حکم در دادگاه تجدیدنظر به حبس ابد محکوم شده و هماکنون در زندان بوشهر دورهی محکومیت خود را میگذراند.

او در شهریورماه سال ۱۳۹۰ به هنگام ورود به شهر پاوه توسط ماموران امنیتی سپاه پاسداران، بدون حکم قضایی بازداشت و از آنجا به یکی از بازداشتگاههای سپاه پاسداران در شهر کرمانشاه منتقل گردید.

در آذرماه ۱۳۹۱ در حالی که بیشتر از یک سال از بیخبری در مورد وضعیت رضا ملازاده میگذشت، احمد ملازاده، پدر رضا چندین بار به ادارهی اطلاعات شهر سلماس احضار شد و پس از بازجویی از سوی ماموران امنیتی تهدید شد که در صورت ادامهی پیگیری وضعیت پسرش، عواقب بدی در انتظار او خواهد بود.

این زندانی سیاسی، نهایتا در دیماه ۱۳۹۱ توانست طی یک تماس تلفنی، بازداشتش را به اطلاع خانواده برساند.

رضا ملازاده بعد از طی مراحل بازجویی و دادرسی در سال ۱۳۹۱ به اتهام «محاربه» با استناد به مواد ۲۷۹ تا ۲۸۵ قانون مجازات اسلامی از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شد. در روز ۲۵ دیماه ۱۳۹۱ حکم اعدام او در دیوان عالی کشور به تایید رسید.

بعدها حکم با یک درجه تخفیف به حبس ابد کاهش یافته و به زندان بوشهر منتقل شد.

رضا ملازاده متولد سال ۱۳۶۶ از اهالی روستای آشناک از توابع شهرستان سلماس است.

روزنامه ایران مجرم شناخته شد

 

دبیر هیأت منصفه مطبوعات گفت که روزنامه ایران درباره اتهام “نشر مطالب خلاف واقع به قصد تشویش اذهان عمومی” توسط دادگاه مطبوعات مجرم شناخته شد.

علی اکبر کسائیان درباره برگزاری دادگاه مطبوعات امروز گفت: “هیات منصفه مطبوعات محمد فاضلی، مدیرمسئول روزنامه ایران را در خصوص اتهام نشر مطالب خلاف واقع به قصد تشویش اذهان عمومی، مجرم شناخته شده و در عین حال وی را مستحق تخفیف دانست”.

وی افزود: “این هیأت، مدیرمسئول روزنامه ایران را درباره اتهام استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغات انتخاباتی، مجرم ندانست”.

دبیر هیأت منصفه مطبوعات تصریح کرد: “دادگاه مطبوعات در پرونده شکایت مهدی روشندل از نشریه قاصدک به اتهام انتشار عکس شخصی بدون کسب رضایت از صاحب عکس، وارد رسیدگی به این پرونده نشد؛ عدم شکایت شاکی از مدیرمسئول و شکایت از فردی به نام رضا صداقت لاریجانی علت عدم رسیدگی به این پرونده اعلام شد”.

کسائیان در پایان خاطرنشان کرد: “دادگاه مطبوعات امروز در شعبه ۹ دادگاه کیفری به ریاست قاضی کشکولی برگزار شد”.

امین افشار نادری؛ گزارشی از آخرین وضعیت در شانزدهمین روز اعتصاب غذا


 امین افشار نادری، زندانی نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین در شانزدهمین روز اعتصاب غذای اعتراضی خود به سر می برد. این زندانی با کاهش شدید وزن و فشار خون روبرو است.

امین افشار نادری، زندانی نوکیش مسیحی زندان اوین، از روز پانزدهم تیرماه ۱۳۹۶، تا کنون در اعتراض به رای دادگاه دست به اعتصاب غذا زده است.

آقای افشارنادری با حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده، به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.

“امین حداقل نسبت به روز آغاز اعتصاب غذا ۱۰ کیلو گرم وزن کم کرده است و فشارش نیز به ۹ روی ۶ رسیده”.

علیرغم گذشت زمان و کاهش وزن و فشار خون آقای افشار نادری، تاکنون مسئولین زندان و نمایندگان دستگاه قضایی هیچگونه واکنشی نسبت به وضعیت نگران کننده این نوکیش مسیحی نداشته اند.

لازم به توضیح است امین افشار نادری اولین بار در سال ۹۳ به اتهام عضویت در کلیسای خانگی بازداشت شد و پس از ۴۰ روز بازجویی و تحمل سلول انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین، با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

آقای نادری مجددا مورخ ۵ شهریور ۹۵ همراه ۱۳ شهروند دیگر در فیروزکوه بازداشت و مدت ۸۲ روز را در سلول های انفرادی بند ۲۰۹ گذراند. سپس به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل شد.

یک منبع آگاه از این پرونده گفت: “در روز دستگیری تعداد ۱۴ نفر شامل ۷ مرد و ۷ زن، یک نفر ۱۳ ساله و یک خانم ۵۵ ساله دستگیر شده بودند که پنج تن از آنان با نام های «رامئیل بت تمرز، امین افشار نادری، هادی عسگری، محمد ترکمان دهنوی و امیرسامان دشت» به زندان اوین منتقل شدند و بقیه با اخذ تعهد آزاد شدند. اما بعدا ماموران اداره اطلاعات به منزل سه نفر از بازداشت شدگان یورش برده و مقداری از وسایل شان را پس از تفتیش منزل، توقیف کردند. همچنین تعدادی از آنان به اداره اطلاعات احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند.”

۲۱ خرداد ماه سالجاری دادگاه رسیدگی به اتهامات تنی از متهمان این پرونده، “هادی عسگری” را به ۱۰ سال حبس تعزیری و “امین افشارنادری” را به ۱۵ سال حبس محکوم کرد. اتهام این دو نوکیش مسیحی «اقدام علیه امنیت ملی با تشکیل کلیساهای خانگی و تبلیغ مسیحیت» عنوان شده است.

این دو زندانی مسیحی هماکنون در اندززگاه چهار زندان اوین به سر میبرند.

محل کسب دست کم ۱۱ شهروند بهایی پلمب و ۹ تن احضار شدند


 محل کسب دست کم ۱۱ شهروند بهایی در ارومیه توسط نیروهای اداره اماکن پلمب شد. همزمان حداقل ۹ شهروند بهایی در خرمشهر به صورت جداگانه به اداره اماکن این شهر احضار شده اند و در خصوص تعطیل کرن مغازه های خود در مناسبت های مذهبی جامعه بهایی که میتواند منجر به پلمب اماکن کسب آنان شوند تهدید شدند.

 از تاریخ ۲۸ تیرماه سال جاری ماموران اداره اماکن شهر ارومیه با مراجعه به اماکن کسب شهروندان بهایی ساکن این شهر دور جدیدی از پلمب اماکن کسب بهاییان ساکن این شهر را آغاز کرده اند.

ضابطان مراجعه کننده، تعطیل بودن این اماکن کسب همزمان با مناسبت مذهبی بهاییان (بطور خاص مورخ ۱۸ تیرماه) را بهانه پلمب این اماکن اعلام کرده اند.

از مورخ ۲۸ تیرماه تا زمان تنظیم این گزارش اماکن کسب امید لطیفی، عرفان سمندری ، آرمان نورزی، الهام عبدی، علی لطیفی، ناصر پناهی، ریتا لطیفی (واحد صنفی چرم دوزی)، ساسان کریمی و بنیان مقصودی (واحد صنفی قطعات خودرو)، قربان نجف زاده (واحد صنفی تولید لوازم یدکی ماشین لباس شویی) و آقای سلیمانی (نام اول نامعلوم – مالک واحد صنفی فروش لوازم خانگی) به این ترتیب در شهر ارومیه پلمب شده است.

همچنین بنابر گزارشات دریافتی در خرمشهر از توابع استان خوزستان، دست کم ۹ تن از کسبه پیرو آیین بهایی توسط اداره اماکن احضار یا تهدید به پلمب محل کسب شده اند.

این احضارها که در نیمه دوم تیرماه در این منطقه صورت گرفته است عمدتا به مراجعات حضوری یا تماس های تلفنی منجر شده است.

نیروهای اداره اماکن این شهر، شهروندان بهایی احضار شده را مواخذه کرده اند که “چرا در مناسبت مذهبی جامعه بهایی اماکن کسب خود را تعطیل کرده اند.”

به شهروندان احضار شده گفته شده در صورت تکرار این امر، یعنی تعطیل کردن اماکن کسب خود در مناسبت های مذهبی جامعه بهایی مغازه های آنان بدون اخطار قبلی پلمب خواهند شد.

لازم به یادآوری است طبق قانون هر محل کسبی میتواند تا سقف ۱۵ روز در سال کسب و کار خود را بدون ارائه دلیل خاصی تعطیل کند. با اینحال این قانون در مورد شهروندان بهایی به هدف اعمال فشار بر آنان نادیده گرفته میشود.

اخیرا دیوان عدالت اداری در پی اعتراض شهروندان بهایی مازندران که محل کسب آنان نیز پلمب شده بود رایی به نفع آنان صادر کرد مبنی بر اینکه حق قانونی آنان در مورد تعطیلی محل کسب تا سقف ۱۵ روز در سال نادیده گرفته شده است.