۱۳۹۶ مرداد ۹, دوشنبه

دانشگاه پرینستون آزادی دانشجوی خود را از مقامات ایرانی خواستار شد



 دانشگاه پرینستون آمریکا روز طی بیانیهای با اظهار تاسف از صدور حکم ۱۰ سال حبس برای زی یو وانگ، دانشجوی دوره دکتری این دانشگاه توسط دادگاه انقلاب تهران اعلام کرد که از زمان بازداشت او در تابستان ۹۵، مدیریت این دانشگاه همراه با خانواده وانگ و دولت آمریکا تلاشهای زیادی برای آزادی او انجام دادهاند اما تاکنون بیپاسخ مانده است.

 دانشگاه پرنستون آمریکا این بیانیه را پس از آنکه غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه برای اولین بار خبر بازداشت و حکم ۱۰ سال حبس این دوتابعیتی را رسانهای کرد، منتشر کرد. در این بیانیه با اظهار امیدواری از اینکه این حکم سنگین در دادگاه تجدید نظر شکسته و آقای وانگ آزاد شود، نوشته است: «ما بسیار از اتهاماتی که علیه او  به دلیل فعالیتهای علمیاش در ایران به او وارد شده و باعث محکومیتش شده، ناراحتیم. خانواده او و دانشگاه از این حکم بسیار ناراحت هستند.»

زی یو وانگ، ۳۷ ساله و دانشجوی تاریخ دانشگاه پرنیستون آمریکا و مسلط به زبان فارسی است. او برای کار تحقیقاتی به ایران آمده است و بر اساس نوشته خبرگزاری میزان در سال ۱۳۹۵ بازداشت شده است. با این حال غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه برای اولین بار، ۲۵ تیرماه ۹۶  بازداشت او را علنی کرد و گفت به ۱۰ سال حبس در دادگاه انقلاب محکوم شده است. آقای اژهای با استفاده از کلمه «نفوذ» این دانشجوی دو تابعیتی را «عامل نفوذی آمریکا» عنوان کرد که «با نفوذ وارد ایران» شده و توسط نیروهای وزارت اطلاعات شناسایی و دستگیر شده است.

در بیانیه دانشگاه پرینستون آمده است که زی یو وانگ، شهروند آمریکایی چینیالاصل، دانشجوی دوره چهار ساله دکترای در رشته تاریخ دانشگاه پرنیستون است. او در حوزه تاریخ قرن ۱۹ و بیستم اوراسیا فعالیت میکرده است و در ایران مشغول تحقیقات علمی در حوزه تاریخ اداری و فرهنگی سلسله قاجار برای پایان ناماش بوده که بازداشت شده است.

در ادامه این بیانیه آمده است که دانشگاه پرینستون آمریکا هر کاری که بتواند از آقای وانگ و خانواده اش حمایت کند،انجام می دهد.

همچنین در انتهای این بیانیه آمده که تاکنون شورای آمریکایی آموزش و پرورش و ۳۱ انجمن آموزش عالی و تحقیقاتی دیگر بیانیهای را برای بازگشت فوری این دانشجو دکتری به خانهاش صادر کردهاند و بیشتر از ۱۰۰۰ محقق از ۲۵ کشور برای آزادیش بیانیه را امضا کردهاند.

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه در همان روز ۲۵ تیرماه با انتشار عکس از زی یو وانگ نوشت او جاسوس است و اطلاعات محرمانه را در اختیار «تیم تحقیقاتی وزارت امور خارجه آمریکا، موسسه شرمین و بیژن مصور رحمانی» قرار میداده، این خبرگزاری همچنین مدعی شد که او ۴۵۰۰ صفحه از اسناد کشور را ثبت دیجیتالی کرده است.

 این خبرگزاری در جای دیگری اشاره کرد که این دانشجو اطلاعات محرمانه را از «آرشیو کتابخانههای تهران و شخصیتهای علمی» اخذ کرده است.

بیژن مصور رحمانی که در مطلب خبرگزاری میزان از او نام برده شده بود، یک ایرانی- آمریکایی است که به همراه همسرش خانم شرمین مصور رحمانی موسسهای به نام «مرکز مطالعات ایران و خلیج فارس» در دانشگاه پرینستون در آمریکا در سال ۲۰۱۲ با هزینه کردن ۱۰ میلیون دلار تاسیس کردند. آنها تا مقطع دبیرستان در ایران درس خواندهاند و پس از آن برای ادامه تحصیل و زندگی به آمریکا مهاجرت کردند.

در روزهای گذشته کاخ سفید و نمایندگان مجلس آمریکا در بیانیههای جداگانه از دولت ایران خواستار آزادی سریع و بدون قید و شرط زندانیان آمریکایی در این کشور شدند. در بیانیه کاخ سفید که در تاریخ ۳۰ تیرماه، پنج روز پس از انتشار حکم ۱۰ سال حبس زی یو وانگ صادر شد، ضمن هشدار به ایران آمده است که اگر این کشور زندانیان آمریکایی را آزاد نکند با «عواقب جدی» مواجه خواهد شد. همچنین در بیانیه کاخ سفید آمده بود: «نزدیک به چهل سال، ایران از بازداشتها و گروگانگیریها به عنوان ابزار سیاست دولتی استفاده کرده است.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر